Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Re: Droga do zwycięstwa - part 2

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

klonmarcin pisze:ponowiłem 4 x 1/4 L po 1409- z TP na 14530 - choć ten poziom TP może już nie być wcale dzisiaj atakowany. Szkoda bo ten wcześniejszy TP na 14330 jak najbardziej był aktywowany dzisiaj.

Ps. zostawiłem tylko 1/4 L aby leciała dalej - bowiem wg mnie ma małe szanse na trafienie TP.
Wszystkie pozycje pozamykane - niestety TP nie weszło - to wyższe z poziomu 14530 - zresztą tak jak myślałem. Zabezpieczyłem na 14217. Chciałem jeszcze przyciąć 1/4 S na H1 z 15:00 do poziomu ZL od M15 do H1 - a wejście byłoby w reakcji na Z1 H1 z 18.09.2015 - tj. strefa od 14394 do 14480.

Podsumowanie i screen wrzucę później.
Mpapiez pisze:Po obrocie takim wolumenem, faktycznie na koniec miesiąca może być te kilka - kilkanaście tysięcy do przodu.
Krótko i na temat - 1/4 stawki to jest dla mnie max 0.5 lota - czyli prosto licząc - 4 x 0.5 = 2 loty - tj. pełna stawka.

Dla jednych to dużo - dla innych mało - dla mnie to jest max. przy, którym gra mi się w miarę spokojnie.

Komentarze mile widziane.
Mpapiez pisze:dla kogoś, kto uważa siebie za faceta który osiągnął sukces na foreksie
Nie przesadzajmy...
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

klonmarcin pisze:
Mpapiez pisze:Po obrocie takim wolumenem, faktycznie na koniec miesiąca może być te kilka - kilkanaście tysięcy do przodu.
Krótko i na temat - 1/4 stawki to jest dla mnie max 0.5 lota - czyli prosto licząc - 4 x 0.5 = 2 loty - tj. pełna stawka.

Dla jednych to dużo - dla innych mało - dla mnie to jest max. przy, którym gra mi się w miarę spokojnie.

Komentarze mile widziane.
Mpapiez pisze:dla kogoś, kto uważa siebie za faceta który osiągnął sukces na foreksie
Nie przesadzajmy...
Dzięki wielkie za krótką i konkretną odpowiedź. Tak coś czułem że pykasz w okolicach 2 lotów.
Widzisz, ja problemy miałem już grając pozycją 0,5 lota ;), a teraz dobrze mi się gra 0.1 lot na pozycje.

Ja uważam że 2 loty to bardzo duży wolumen i przy odpowiedniej skuteczności daje już naprawdę fajne pieniążki.
Wcale Ci się nie dziwie że psycha cię powoli nie puszcza, skoro w 1 dzień można zarobić średnią krajową :wink: .

Ps. Myśle że nie ma przesady w stwierdzeniu że osiągnąłeś sukces. Wielu ludzi by sobie dało łapę uciąć żeby być tu, gdzie ty jesteś teraz. Gratuluje.

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: chihuahua »

kamilussss pisze:W pewnym stopni się z tobą zgodzę, nie widzę nic złego w wymienianiu się takimi informacjami ale w małym zamkniętym gronie, forum bądź co bądź jest publiczne i bardzo dużo osób to ogląda.
Forum jest publiczne, ale profile są anonimowe. Nikt nie każe wypełniać ankiety ze swoimi danymi przy rejestracji.
Nie trzeba podawać żadnej informacji, która naraziłaby kogokolwiek na rozpoznanie.
Do tego jest opcja wyłączenia otrzymywania PRIV.
klonmarcin pisze: Krótko i na temat - 1/4 stawki to jest dla mnie max 0.5 lota - czyli prosto licząc - 4 x 0.5 = 2 loty - tj. pełna stawka.

Są to stawki, przy których warto poświęcać całe życie na to zajęcie.
A praca powinna sprawiać satysfakcję, a nie głównie stresować.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Tak ładnie się ułożyło, że ponowiłem jeszcze dzisiaj pełną stawkę na L - tj. 4 x 1/4 L po 1443- z TP na 14930 - byli już blisko - trudno powiedzieć czy trafią w niego. Tak czy inaczej - trzy pozycje zdjęte ręcznie - ostatnia leci do TP - po uprzednim zabezpieczeniu na niewielkim plusie.

Trochę obawiałem się tego trade - i całkiem słusznie - bowiem cofka to ~10p - ale skończyło się dobrze i szybko zaczęli iść w dobrym kierunku.

Ładny strzał był na tej H1 z 20:00 - założę się, że tam - na tym łamanym oporze było sporo SL graczy liczących, że teraz będzie ich "złoty strzał" i złapią ruch w dół od samego początku - a tutaj zonk :D Chciałbym zobaczyć ich miny - np. niejakiego usera dambo - w takiej lub podobnej sytuacji. Prześledziłem ten dziennik tak na szybko i jestem w szoku - tyle kasy przepuścić - to trzeba mieć naprawdę dobre źródło i nieźle zryty beret...

Aktualnie - mamy otwarcie H1 na czerwono i obawiam się, że mogą zechcieć iść w dół do ~1447 aby realizować ZL H1 - a wtedy nici z mojego TP. Zasada jest taka, że jeśli nie trafili poziomu TP pod koniec lub na początku świecy to potem będzie trudno - bym bardziej, że mamy bardzo późną godzinę i nową H1.

cdn...

ps. szkoda, że żaden TP dzisiaj nie wszedł... na razie...

cdn..
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Pierwsza negacja wzrostu...

cdn...

Druga negacja - tj. potw. negujące wzrost - ok. 22:30.

cdn...
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Pozycja zostaje na noc - zobaczymy czy przetrwa - ale słabo to widzę. Prawdopodobnie do rana będzie wywalona na BE. Bowiem mam sprzeczne potw. raz pozytywne, raz negatywne.

pozdrawiam Marcin
No pain - No gain

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

danbo86 pisze:
klonmarcin pisze:
Ładny strzał był na tej H1 z 20:00 - założę się, że tam - na tym łamanym oporze było sporo SL graczy liczących, że teraz będzie ich "złoty strzał" i złapią ruch w dół od samego początku - a tutaj zonk :D Chciałbym zobaczyć ich miny - np. niejakiego usera dambo - w takiej lub podobnej sytuacji. Prześledziłem ten dziennik tak na szybko i jestem w szoku - tyle kasy przepuścić - to trzeba mieć naprawdę dobre źródło i nieźle zryty beret...

cdn...

ps. szkoda, że żaden TP dzisiaj nie wszedł... na razie...

cdn..
Zryty beret to masz TY Klonie Marcinie, nie darmo Ci łeb pękał od tego forexowego szaleństwa. JA pRZYNAJMNIEJ NIE OSZALAŁEM I MAM ODWAGE POKAZYWAC WSZYSTKO,NIE TO CO TY -- WIELCE ZAGRANIA Z DUPY, CO TO KUPE KASY DAJĄ
kurde.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kamilussss
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kamilussss »

Czuje dym milordzie. :d
Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodź. Jeśli nie umiesz chodzić, czołgaj się. Ale bez względu na wszystko – posuwaj się naprzód.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

W sumie to fakt, danbo pokazuje wszystko czarno na białym, z podpiętym myfxbook.

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Harvey »

Pablo90 pisze:W sumie to fakt, danbo pokazuje wszystko czarno na białym, z podpiętym myfxbook.

Tego mu nie można zarzucić , i osobiście uważam ( z czym możecie się zgodzić lub nie ) że pokazuje bardzo dużo w swoim dzienniku z czego na pewno nie jeden wyniesie wiele. Na pewno trzeba mu zostawić to że nie boje się publikacji zagrań i rachunku, ma jaja co do tego.

pozdr
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

ODPOWIEDZ