Dzisiejsze podsumowanie:
free image hosting
host images
Dzisiaj taki sporo procent na plus bo ryzyko było trochę większe - łączny sl dla obu pozycji wynosił 30p przy zakładanym tp łącznym 140p. Osiągnięty zysk 72p - wartości w dużym przybliżeniu. Inaczej mówiąc - ryzyko było rozłożone na dwie pozycje. Ładnie poszli - piękny bonus na święta.
Zephyr pisze:jak zwykle nie doczekałem sie konkretnej odpowiedzi na postawione pytanie.
Zephyr pisze:Marcin - mam pytanie. Dlaczego dzisiaj zagrałeś tylko jedną wzrostową pozycje? czemu nie pocisnąłeś większej ilości?
Tyczy się wczorajszego dnia:
Już konkretnie:
- w momencie wejścia w pierwszy L miałem już 3x sl z trzech pozycji S - jednak wcześniej sl ten został zmniejszony ręcznie w przybliżeniu na 12,5p dla każdej S - czyli dla trzech daje to 38p. Limit na dzień był rozbity na 4 pozycje po 1/4 z sl 16p - czyli max 48p.
Czyli wychodzi nam, że zostaje jeszcze 10p - czyli taką mogę zawrzeć pozycję - oczywiście można tutaj manewrować typu większa pozycja - mniejszy sl lub mniejsza pozycja - większy sl. Została wybrana opcja - 1/4 L z sl 10p - dokładnie 10,7p. Bowiem nawet strata tych 48p przy aktualnym kursie złotówki i mojej wielkości lota nie powoduje straty 5%konta pozwoliłem sobie na jeszcze jedną pozycję L z sl w tym samym miejscu co poprzednie - ale jako, że było to wejście trochę wyżej to sl wynosił 11,8p. W tym momencie w przypadku straty tych obu pozycji L stracił bym około 60,5p czyli około 4,7% konta.
Po prostu nie chciałem już się bardziej narażać tego dnia - choć jeszcze było trochę zapasu. I nie jest tak, że np. 4 straty kończą grę tego dnia - grę kończy (powinna kończyć) strata 5% konta
początkowego. Te 5% może być rozbite nawet na 100 transakcji - ale nie ma sensu się rozdrabniać.
Niektórzy pewnie pamiętają jak zdarzało się tracić i 7% jednego dnia - niestety tutaj to już konkretnie moje wina i walczę z tym.
Dodatkowo - przecież skąd mam wiedzieć gdzie pójdzie cena ?

Równie dobrze mogła iść w dół a ja byłbym zapakowany w pełnej stawce w longi - i co wtedy?....
I jeszcze jedna sprawa - o ile pierwszy wpis dzisiaj o wejściu w L był o 8:55 czyli ponad godzinę i 10 minut po wejściu to już drugi wpis o dołożeniu kolejnego longa był już dokładnie minutę po wejściu - a może nawet wcześniej - już szybciej nie potrafię
picture hosting
Wejście było dokładnie o 8:56 czasu polskiego po cenie 1.32419. Każdy na swojej platformie może sobie sprawdzić gdzie była wtedy cena.... i gdzie tu miejsce na kombinacje.
Wejście z cofką o 13p i maksymalnym ruchem na ponad 66p.
Kto skorzystał jego zysk
Ale i tak ktoś może się powiedzieć, że akurat dzisiaj się udało - powtórz to uwierzę:D
A tutaj aktualna sytuacja:
image sharing