Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
m.prymus
Gaduła
Gaduła

Re: Droga do zwycięstwa - part 2

Nieprzeczytany post autor: m.prymus »

Shadi jest szanas zebys wstawil kilka swoich wejsc....Ty tez chyba juz zeby pozjadales w tym interesie:) byly by pomocne z gory dzieki...

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

m.prymus pisze:Shadi jest szanas zebys wstawil kilka swoich wejsc....Ty tez chyba juz zeby pozjadales w tym interesie:) byly by pomocne z gory dzieki...
Po co skoro gram innym systemem?

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

klonmarcin pisze:Dołożyłem L po 32289 tp bez zmian.

Jak wywali to koniec na dzisiaj.
Nie wiem jak określasz kierunek (chciałbym tak umieć :D), ale obserwuję codziennie i(choć pewnie Cie wycieli?) gratuluję trafności. :o
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Dzisiejsze podsumowanie:

Obrazek
online photo sharing
peter_r pisze:Nie wiem jak określasz kierunek (chciałbym tak umieć :D), ale obserwuję codziennie i(choć pewnie Cie wycieli?) gratuluję trafności. :o
Pozdrawiam
Trochę obserwacji wykresu - tzn. to obicie od zl h4 i brak większych chęci na spadek - moje S na SL dało wstępny sygnał do tego, ze być może będą chcieli dzisiaj rosnąć. Utwierdziło mnie to momo up na m15, które wykasowało moje SL (i pewnie nie tylko moje). A reszta to już czekanie chwilę na minikorektę i wejście - po chwili dokładka. TS dokończył dzieła - a mogło trochę jeszcze pociągnąć.
Jednak np. wczoraj wyłączenie TS skończyło by się źle dla pozycji to dzisiaj raczej dobrze - także nie ma tutaj jak na razie rozwiązania.
laskdask7@gmail.com pisze:Marcin kiedy zamierzasz opublikować treding plan? myśle ze dużo osób czeka na to - z pewnością większość laików takich jak ja. Zrobisz to czy nie zamierzasz? lepiej powiedziec prosto z mostu niż trzymać takie płotki jak ja przy "nadziei". Kilkarazy juz o tym pisałes w swoim dzienniku i tylko kończy sie na obietnicach. pzdr
Jeśli obiecałem, że coś zrobię to dotrzymam słowa - jednak kiedy to już temat rzeka. Można powiedzieć, że będzie to bliżej niż dalej.

Bo opublikowanie wiąże się z masą dobrych i złych opinii. Druga sprawa to, że pewnie mało osób będzie w stanie z tego skorzystać - to nie jest opis w stylu wejdź w L na 3254 i wyjdź na 3298. Można powiedzieć, że cały plan tylko w kwestii przygotowania do gry i podsumowania trejdu ma sztywne założenia. Cała reszta może ulegać dynamicznym zmianom w zależności od sytuacji rynkowej - a ta wiadomo może zmienić się diametralnie w ciągu sekundy.

I ponownie dzisiaj podałem dwa wejścia (L)w ciągu minuty a nawet szybciej od zawarcia transakcji. Cofka maks. to tylko 8p - max ruch w stronę profitu to ponad 65p. Kto skorzystał jego zysk - choć psychika robi swoje - wejście po stracie jest jakby "trudniejsze". :D 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

peter_r pisze: jednak kiedy to już temat rzeka. Można powiedzieć, że będzie to bliżej niż dalej.
Zwroc tez uwage na to, ze ogromna wartosc Twojego systemu mozna znalezc chocby na Twoich screenach. Nie tylko pokazujesz swoje view z analiza, ale dokladnie zaznaczasz gdzie i dlaczego wchodziles, tak jak dzisiaj. To w zupelnosci wystarczy na ulozenie sobie samemu systemu na podstawie Twoich wejsc. To nawet moze byc lepszym rozwiazaniem niz copy - paste z gotowca bo nie wszystko kazdemu bedzie pasowac.

Ja osobiscie sporo wynioslem z Twojego dziennika i stworzylem podobny, ale swoj wlasny system. Kwestia tylko dobrac odpowiedni MM do swojej psychiki i oczekiwan.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Obrazek
photo sharing websites

Bardzo prawdopodobne jest dojście do zielonej strefy - oczywiście tam powinna być czerwona strefa - strefa sprzedaży.
Jednak patrząc na h4 mamy 4 odbicie UP od zl UP na 0466. Jeśli strefa ze screena zostanie obroniona to można szukać wejścia w S. Przez obronę uważam zamykanie się kolejnych h4 poniżej strefy. Wejścia wtedy szukamy najlepiej jutro rano około 9 z tp na 04160.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

No i szybko dochodzą - jak na razie 0,3p brakło do strefy a już zaczęli spadać. Ale czekamy dalej.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Doszli do strefy sprzedaży na aud/usd - zobaczymy jak otworzy się nowa h4 o 21.
No pain - No gain

m.prymus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m.prymus »

Gratulacje :) siedzialem przy tym i widzialem jak to sie dzialo... w S rano nie wszedlem bo czekalem na potwierdzenie, myslalem, ze cena bedzie leciec w dol, a to wybicie na M15 to tylko sciema... W L nie mialem odwagi wejsc.... jestem dziwnie zblokowany psychicznie przed gra w L na eurusd, chociaz to one przynosza profit..:/

Awatar użytkownika
sds
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sds »

klonmarcin pisze:
TS dokończył dzieła - a mogło trochę jeszcze pociągnąć.
Jednak np. wczoraj wyłączenie TS skończyło by się źle dla pozycji to dzisiaj raczej dobrze - także nie ma tutaj jak na razie rozwiązania.
Hej Marcinie, prawdopodobnie nie znasz koncepcji ruchu mierzonego Ala Brooksa, a to może fajnie u Ciebie zagrać.

Zauważ, że dwa poprzednie z spajki up miały po 55 punktów i.... zgadnij co, dzisiejszy dokładnie tyle samo. Potem była korekta na 26 do pulbacku i brejkout ponad poprzedni szczyt o dokładnie tyle samo.

Tutaj film pokazujący "Brooksowe" prowadzenie pozycji i wykorzytanie w praktyce ruchu mierznego do precyzownia targetu
http://www.youtube.com/watch?v=UqbZDqM9F7A
Nie ukrywam tickerów. Gram na koncie rzeczywistym.

ODPOWIEDZ