Doświadczenia z robotami samohandlującymi

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
FiXator
Stały bywalec
Stały bywalec

Czy ten super robot z EURGBP to stomper?

Nieprzeczytany post autor: FiXator »

Czytałem wątek o stomperze, trochę długi, więc nie wszystkie wypowiedzi.

Jak w końcu działa to cudo? Zarabia czy już nie zarabia? Przecież w dalszym ciągu dużo brokerów ma 2 lub 3 pipsy na tej parze.
FX CLEARING - 1 pip spreadu, depozyt $1, mini 0.1, mikro 0.01 i nanoloty 0.0001, polska obsluga, konta w PLN, dzwignia 1:500, Moneybookers, PayPal.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

FiXator pisze:Przecież w dalszym ciągu dużo brokerów ma 2 lub 3 pipsy na tej parze.
Wbrew pozorom nie tak dużo :). Przeczytaj jakieś 5-7 ostatnich stron wątku. Stomper wykorzystuje małą zmienność na wiadomej parze, jeśli jej nie ma to bywa źle i wtedy nawet mały spread nie pomoże.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
FiXator
Stały bywalec
Stały bywalec

Spready na EURGBP

Nieprzeczytany post autor: FiXator »

O ile pamiętam FX Clearing ma 3 pipsy na EURGBP.
Ktoś napisał, że będzie można u nich skalpować. Ciekawe kiedy?
FX CLEARING - 1 pip spreadu, depozyt $1, mini 0.1, mikro 0.01 i nanoloty 0.0001, polska obsluga, konta w PLN, dzwignia 1:500, Moneybookers, PayPal.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

FiXator pisze:Ktoś napisał, że będzie można u nich skalpować. Ciekawe kiedy?
Pisał też, że spready będą większe (zapewne też na tej parze). Pytanie też czy będzie stały, Nie licz na zbyt wiele...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Spready na EURGBP

Nieprzeczytany post autor: BUF »

FiXator pisze:O ile pamiętam FX Clearing ma 3 pipsy na EURGBP.
Ktoś napisał, że będzie można u nich skalpować. Ciekawe kiedy?
Sprawdzałem - nie zezwalają na scalp

wasyl1987
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: wasyl1987 »

witam,,....
osobiscie sam kupilem Fap Turbo i nie moge powiedziec ze nie dziala....
startujac z 300$ na 0.1Lot-a w ciagu 3 tygodni zarobil 30%.
(FapTurbo gra tylko w nocy i na dobra sprawe tylko nocki w tyg. kiedy robi transakcje....) osobiscie uwazam ze wyzerowanie konta na robocie FapTurbo
na bardzo malo prawdopodobne.....

Moim zdaniem czasami warto sie tym zainteresowac aczkolwiek kupujac tylko za pieniadze zarobione na forex-ie.... cudow nie ma ;]

PS: jesli robot gra na 25 tys kont to musi to miec wplyw na spread.....
pamietajcie ze broker wie kiedy gra robot i potrafi sie przed nimi bronic.....
w lutym tego roku Fap Turbo byl w dolku..... hmmm tzn ... robil malo transakcji poniewaz broker podwyzsza spread a w nocy czasami ciezko o spread na poziomie 5-7pipsow.....

aczkolwiek nie uwazam ze roboty nie maja sensu.../ na kazdego wystawionego na sprzedaz zawsze patrze podejrzliwie i nie znalazlem zadnego wiecej w ktorego moglbym zainwestowac.../

sam mam dobra strategie na robota, problem ze nie znam sie na MetaQuotes.... ;/ jesli ktos chetny zapraszam na priv....
wasyl1987@gmail.com

sprawdzajac 6 miesiecy do tylu zarabia ok 60-100% na tydzien ( tylko od
7.00 w pn -do 18 w czw . piatki zostawiam wariatom ......

Dodano po 1 minutach:

4 linijka od gory
"FapTurbo gra tylko w nocy i na dobra sprawe sa tylko 3 nocki w tyg. kiedy robi transakcje....) "

Princepolo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Princepolo »

A ja uważam, że tylko roboty maja sens. Masz okreslone reguły według których grasz, mozesz to zapisać. EA zrobi dokładnie to co mu każesz. Ja gram robotami i nie narzekam. Sprawdzam dwa razy dzienie co słychać a w soboty niedziele udoskonalam EA. Ostanio trochę urlopowałem ale EA pracowało z całkiem niezłymi wynikami.

afromarian
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: afromarian »

Czy Fap Turbo dziala z FXCM?

Awatar użytkownika
Viollka25
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Viollka25 »

Żeby znaleźć dobrego robota trzeba długo szukać i później długo testować, nie jestem przekonana co do robotów za 100 $ czy coś podobnego, bo kto to sprzedaje tylko zarobi na robotach:] tj tak samo jak kupić strategie na allegro za 5zł a która ma zarabiać tysiące - śmiechu warte. takich robotów i strategi można napisać setki i sprzedawać, wystarczy mieć trochę wyobraźni :] również "super" ebooki dają tyle co bazgroły w wc na dysce:]

mentat
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: mentat »

No to może hurtowo:

O konkursach
Na cmsfx.com organizują konkursy na sensownych warunkach.

Zysk dzielą przez liczbę użytych lotów.

Czyli jeśli zarobiłeś $100 używając 0.1 lota to masz 1000 pkt. Jeśli zarobiłeś $100 używając 1.0 lota (do wszystkich transakcji) to masz 100 pkt. Jeszcze w ciągu tygodnia trzeba było jeszcze co najmniej 4.0 loty, a w czasie całego konkursu trwającego 4 tygodnie co najmniej 20 lotów.

Więc nie wszystkie konkursy są bez sensu. Tym bardziej, że konkurs odbywa się na kontach live, a nie na demo jak w xtb. Konkurs na kontach demo to ruletka a nie spekulacja :-)

O automatach

Od dłuższego czasu tworzę automaty i je testuje i znów tworzę i znów testuje. Moje działania trochę zaczynają przypominać te podejmowane przez Edisona gdy wynajdywał żarówkę...

Przeszedłem dość długą drogę - najpierw w javie, ale nie najlepiej sprawowało się przy współpracy z dostarczonym API COM+/javaBridge , więc przepisałem do C#. W końcu okazało się, że dostarczane API nie jest cudem techniki i nie wiedzieć czemu mogę się tylko zalogować i wykonywać transakcje, ale historii notowań ani bieżącego kursu już ściągnąć nie mogę. Więc ostatecznie porzuciłem cmsforex.com :-)

Przyznaję, że różnie to bywało - generalnie nie wychodziło najgorzej. Średnio 200-500 pip/parę/tydzień, ale przyjąłem, że system musi zarabiać tydzień w tydzień na każdej parze przez 4 tygodnie, bym uznał do za wartego do puszczenia na koncie live. Jak na razie doszedłem do 3 tygodni bez obsuwy :-)

Ale uznałem, że najsensowniej jest pisać automat dla metatradera bo największa liczna brokerów go używa :-). Obecnie zgłębiam więc tajniki metaquotes. Może nie tak do końca jest to metaquotes bo zrobiłem sobie bridge do C# - daje bez porównania większe możliwości niż metaquotes.

Dla mnie jedynym możliwym sposobem na forex jest system całkowicie automatyczny - wiem, że nie jestem w stanie przeprowadzać sensownych transakcji z palca - po prostu za bardzo się denerwowałem gdy to robiłem.

Umiem napisać system automatyczny, który sam będzie w stanie podejmować sensowne działania.

Natomiast jeśli sam nie umiesz napisać systemu to kupno takiego systemu nie ma sensu - jeśli przynosiłby STAŁY dochód to przecież nikt by go nie sprzedawał za $100 czy $200 - no bo gdzie tu sens?

Jestem przekonany, że KAŻDY system może przynosić dochód w pewnych warunkach rynkowych, natomiast bardzo trudno jest stworzyć system który by się adoptował do zmieniających się warunków.

pozdrawiam

Marcin

ODPOWIEDZ