DayTrading: Wtorek 28.11.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 lis 2017, 00:00

Wzrost
3
30%
Bez zmian
3
30%
Spadek
4
40%

Liczba głosów: 10

barabaszek

Re: DayTrading: Wtorek 28.11.2017

Nieprzeczytany post autor: barabaszek »

PipsKong pisze:
to wtedy oznacza że tradera poniosły emocje ;]
Dziękuję, nie mam więcej pytań :564:

Interesujący podcast z inwestorem Peterem Brandtem, w sieci już jakiś czas, warto posłuchac, nawet jeśli ktoś handluje intraday lub ma już doświadczenie na rynku.
https://goo.gl/WXyfBu

“I will be first to admit that charts do NOT forecast price – they show path of least resistance and provide excellent risk management tool.” wykresy nie przewiduja ceny tylko pokazuja sciezke najmniejszego oporu i sa doskonalym narzedziem do zarzadzania ryzykiem.
“Make a mistake, analyze the mistake, understand the mistake, then get over it and focus on the next trade in the ongoing series of trades.” zrobiles błąd, przeanalizuj ten błąd, zrozum ten błąd, poradz sobie z nim i skup sie na trejdowaniu w kolejnej serii transakcji.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Kto handluje BTCUSD i ETHUSD w Admiralu, niech zwróci uwagę na nadchodzace zmiany!!!
Zmiany wchodzą w życie 11-tego grudnia, 2017.
Important

Please note that all positions on BTCUSD and ETHUSD will be closed at the last dealing quote as of 23:59 Friday 8 December, 2017, during the maintenance on the subsequent weekend. Pending orders on BTCUSD and ETHUSD will also be cancelled. This measure is necessary to adapt to the new contract attributes.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

fx2017
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fx2017 »

to takie będzie teraz gdybanie ale gdy przeglądam sobie wykresy niektórych spółek z wig20 od 2001 roku do dzisiaj albo dax 15 lat temu a dzisiaj... na daxie kupić wtedy i dokładać a na spółkach z wig20 niektóre w tym okresie dały około 20 tys % zwrotu w tym okresie ehhh - ja wtedy się giełdą jeszcze nie interesowałem ale kalkulator rozpala wyobraźnię :)

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jkar »

fx2017 pisze:to takie będzie teraz gdybanie ale gdy przeglądam sobie wykresy niektórych spółek z wig20 od 2001 roku do dzisiaj albo dax 15 lat temu a dzisiaj... na daxie kupić wtedy i dokładać a na spółkach z wig20 niektóre w tym okresie dały około 20 tys % zwrotu w tym okresie ehhh - ja wtedy się giełdą jeszcze nie interesowałem ale kalkulator rozpala wyobraźnię :)
Popatrz tez sobie na Uniwersal, Swarzedz, niektóre NFI i kilka innych które zakonczyły na 0 (słownie "zero" ) to moze uchwycisz własciwą perspektywę.
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

fx2017 pisze:to takie będzie teraz gdybanie ale gdy przeglądam sobie wykresy niektórych spółek z wig20 od 2001 roku do dzisiaj albo dax 15 lat temu a dzisiaj... na daxie kupić wtedy i dokładać a na spółkach z wig20 niektóre w tym okresie dały około 20 tys % zwrotu w tym okresie ehhh - ja wtedy się giełdą jeszcze nie interesowałem ale kalkulator rozpala wyobraźnię :)
no super. a na edku sprzedac po 1.40 sto lotow mozna bylo na ryzyku 100 pipsow i zamknac potem 3,5 tys pipsow nizej. i 14 mln zł by wpadło. Tez sie przegapilo, nie? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

fx-technik pisze:
XAB pisze:technik
Post27 lis 2017, 23:52

DAX kierunek 13400.

zastanawia mnie to jak ty wczoraj juz widzisz cos czego ja jeszcze dzis jeszcze nie dostrzegam
[DAX30]Daily.png
[DAX30]H4.png
dalej tego 13400 nie czuje ale lke jedna jeszcze mam bo sie zasugerowalem chyba twoim wpisem ze ma byc lka choc mruczalem o spadku
i gratki :564:
a ske na eur/dol ja trzymam takze ty goly nie jestes tu sam :lol:
a i o 15:45 ---------USD -----------Przemawia członek FOMC, Powell jakby kto sie zagapil
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

fx2017
Stały bywalec
Stały bywalec

jkar pisze:
Popatrz tez sobie na Uniwersal, Swarzedz, niektóre NFI i kilka innych które zakonczyły na 0 (słownie "zero" ) to moze uchwycisz własciwą perspektywę.
Ja wiem o co chodzi. Sęk w tym że kupujesz w tamtych czasach jedną akcję za 40zł oddajesz teraz za 9000zł. Wiesz o co mi chodzi? To wychodzi lepiej niż granie w lotto. Zakład może i 3 razy droższy za to większa szansa na jakąkolwiek wygraną niż w lotto :)

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: F-You Money »

ujek zaczął opadanie
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money

fx2017
Stały bywalec
Stały bywalec

Kermit pisze:
no super. a na edku sprzedac po 1.40 sto lotow mozna bylo na ryzyku 100 pipsow i zamknac potem 3,5 tys pipsow nizej. i 14 mln zł by wpadło. Tez sie przegapilo, nie? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale pic polega na tym aby nie wkładać dużej kasy bo to już spekulacja.

Awatar użytkownika
leechang
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leechang »

fx2017 pisze: Ja wiem o co chodzi. Sęk w tym że kupujesz w tamtych czasach jedną akcję za 40zł oddajesz teraz za 9000zł. Wiesz o co mi chodzi? To wychodzi lepiej niż granie w lotto. Zakład może i 3 razy droższy za to większa szansa na jakąkolwiek wygraną niż w lotto :)

Tylko pytanie, czy trzymałbyś do tej ceny? Szczerze wątpię. No chyba żebyś schował w szafie i zapomniał.

Podobna sytuacja jak z Bitcoinem.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...

Zablokowany