-- Dodano: 24 paź 2017, 14:52 --
Dobra. Zmiana tematu. Gram teraz na dwóch kontach, tak jak kiedyś sobie obiecałem (ale nie odwrotne pozycje

Jakoś mi dzisiaj lepiej wchodza te setupy na S. Nic nie kombinuje, fibo mam dobrze rozciągnięte. Mówie tylko, ze sprzed mi przeszkadzafx-technik pisze:A ja mam spread 0.8, a trend jest wzrostowy.
Dlaczego grasz Shorty???
I do tego twierdzisz, że "oni znów kombinują"???
To ty tu kombinujesz...
Fibo to nie jest PA, tylko narzędzie do pomiarów.
A PA, to jest Price Action - Zachowanie Ceny na wykresie.
Ja poproszę o jakieś Twoje wejście na żywo, jak to takie proste..XAB pisze:a wy jak dzieci na daxie jest takie powtarzajace pukanie ze do znudzenia rano kup ile kupiles tyles do przodu i teraz sprzedawaj i nie patrz co dalej
co komu da ze trend wzrostowy jesli sa w kotle i zdychaja w polowie celu
w polsce jest broker który ma 1,5 (spred) bez dodatkowych opłat (real)Świeżak44 pisze:Bez prowizji?? Jakiego masz broka?TsunamiPL pisze:
Świeżak w tym momencie mam spread 1 pips.
To ty tą szpilkę złapałeś??? Takich to podziwiam.TsunamiPL pisze:Dax nadziany na s. 13054
Zamknięty +10
To właśnie z niego korzystam. TMS ma 1,5 piopsa na DAX-ie. Ma też takie konto Connect Premium i tam jest 0,5pipsa + prowizja. Jak grałem równolegle to wychodzi chyba prawie tak samo.. Jakby brali tylko 0,5pipsa to byłoby fajnie. Z jednej strony chcą żeby ludzie grali, ale popuscić prowizji dla daytraderów nie chcą. A przecież to my wypracowujemy zysk.Tolmonnika pisze:w polsce jest broker który ma 1,5 (spred) bez dodatkowych opłat (real)Świeżak44 pisze:Bez prowizji?? Jakiego masz broka?TsunamiPL pisze:
może tam się podczep
co? xDŚwieżak44 pisze:Ale w PA też macie poziomy i czesto pokrywają się z poziomami fibo. Do tego w fibo sa te poziomy poukładane i ponumerowane. A zachowanie na poziomach to inna kwestia. Nie róbcie ze skrótu PA jakiego świętego grala. Wiadomo, ze poziom mogą fałszywie przebić, zretestować, odbić się itd... I nigdy nie wiadomo, na którym interwale zrobią wam zmyłe. Widziałem nawet na H4 takie fałszywe wyjścia całkowicie zgodne z PA. PA jest przereklamowane.
XAB pisze:http://wstaw.org/h/a9739901356/linki/
swiezak to moze czytaj co pisze
wczoraj napisalem nie zejda nizej 12980 to mozna lki a z gory wychodza nad 13000 to stawiam caly tydzien ski od 13030 do oporu ja nie zmieniam zalozen jak zmienie to napisze tu
jutro ecb bede wchodzil w ski inaczej i nie z oczekujacych i tyle
Dobra, już się tak nie gorączkuj. W sumie tez mam cos podobnego... i nawet z fiboXAB pisze:http://wstaw.org/h/a9739901356/linki/
swiezak to moze czytaj co pisze
wczoraj napisalem nie zejda nizej 12980 to mozna lki a z gory wychodza nad 13000 to stawiam caly tydzien ski od 13030 do oporu ja nie zmieniam zalozen jak zmienie to napisze tu
jutro ecb bede wchodzil w ski inaczej i nie z oczekujacych i tyle
a te polaczone zielone kreski to tu zgasilem i bp
dodaj ze tylko grac mozesz na dziennym jesli to tym samym brokerni myslimyTolmonnika pisze:w polsce jest broker który ma 1,5 (spred) bez dodatkowych opłat (real)Świeżak44 pisze:Bez prowizji?? Jakiego masz broka?TsunamiPL pisze:
żadnych prowizji ,(swap) i innych bzdurnych opłat
może tam się podczep