Hmmm.. u mnie trochę inaczej wyglada wykres na M5, bo drugi dołek mam nieco wyżej.. I rzeczywiście był tam setup na L przy 2-gim dołku, bo było fibo 26,8%. Lubią wtedy zawracać. Te wykresy sa różni u różnych broków, więc to co u Ciebie wyglądała na retest jednego poziomu, u mnie wyglądało nieco inaczej. To sa istotne różnice.fx-technik pisze:A tak wygląda rozpiska na M5:Było jasno, Long od D1.
Ja tak zagrałem.
-- Dodano: 24 paź 2017, 12:21 --
A stać cię na takiego?Świeżak44 pisze:A tymczasem SP500 wygląda wzrostowo. Odbili się od pierwszego lepszego wsparcia.. Musi się to w końcu wyjaśnić. Może drugie podejście bedzie pod 2275??
-- Dodano: 24 paź 2017, 12:17 --
Szukam brokera, który ma spread 0 na DAX-ie..
DayTrading: Wtorek 24.10.2017
Re: DayTrading: Wtorek 24.10.2017
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Kolejne udane wejście.. Jakbym miał spread 0zł to już bym to mógł zamknąć z niezłym zyskiem.. I tak n- razy w ciągu dnia takie wejscia i byłoby nieźle. Spread utrudnia mi grę.
-- Dodano: 24 paź 2017, 14:22 --
A tak to wziąłem połowę zysku, bo znów się kręcą i kombinują... Jakbym grał bez spreadu zamykałbym bez żalu, kazdy nawet mały ruch. A to to człowiek kombinuje: może spadną dalej, będzie więcej itd. itp. Spread sprowadza mnie do błędnych decyzji.
-- Dodano: 24 paź 2017, 14:22 --
A tak to wziąłem połowę zysku, bo znów się kręcą i kombinują... Jakbym grał bez spreadu zamykałbym bez żalu, kazdy nawet mały ruch. A to to człowiek kombinuje: może spadną dalej, będzie więcej itd. itp. Spread sprowadza mnie do błędnych decyzji.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
taaa, do czasu jakiegoś gwałtownego ruchu i po n-trejdach wystarczyłby jeden zmiatający cały zysk z danego dnia... jak się nie nauczysz price action to możesz zapomnieć o jakichkolwiek zyskach na FX i tyleŚwieżak44 pisze:Kolejne udane wejście.. Jakbym miał spread 0zł to już bym to mógł zamknąć z niezłym zyskiem.. I tak n- razy w ciągu dnia takie wejscia i byłoby nieźle. Spread utrudnia mi grę.
A to moje fibo to nie jest Price Action???freakout pisze:taaa, do czasu jakiegoś gwałtownego ruchu i po n-trejdach wystarczyłby jeden zmiatający cały zysk z danego dnia... jak się nie nauczysz price action to możesz zapomnieć o jakichkolwiek zyskach na FX i tyleŚwieżak44 pisze:Kolejne udane wejście.. Jakbym miał spread 0zł to już bym to mógł zamknąć z niezłym zyskiem.. I tak n- razy w ciągu dnia takie wejscia i byłoby nieźle. Spread utrudnia mi grę.
Świeżak w tym momencie mam spread 1 pips.Świeżak44 pisze:freakout pisze:Świeżak44 pisze:Kolejne udane wejście.. Jakbym miał spread 0zł to już bym to mógł zamknąć z niezłym zyskiem.. I tak n- razy w ciągu dnia takie wejscia i byłoby nieźle. Spread utrudnia mi grę.
The only way is up
- fx-technik
- Fanatyk
A ja mam spread 0.8, a trend jest wzrostowy.
Dlaczego grasz Shorty???
I do tego twierdzisz, że "oni znów kombinują"???
To ty tu kombinujesz...
Fibo to nie jest PA, tylko narzędzie do pomiarów.
A PA, to jest Price Action - Zachowanie Ceny na wykresie.
Dlaczego grasz Shorty???
I do tego twierdzisz, że "oni znów kombinują"???
To ty tu kombinujesz...
Fibo to nie jest PA, tylko narzędzie do pomiarów.
A PA, to jest Price Action - Zachowanie Ceny na wykresie.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
nie jest - to jest tylko narzędzie jak reszta badziewnych wskaźników znajdujących się na Twoich wykresachŚwieżak44 pisze:A to moje fibo to nie jest Price Action???freakout pisze:taaa, do czasu jakiegoś gwałtownego ruchu i po n-trejdach wystarczyłby jeden zmiatający cały zysk z danego dnia... jak się nie nauczysz price action to możesz zapomnieć o jakichkolwiek zyskach na FX i tyleŚwieżak44 pisze:Kolejne udane wejście.. Jakbym miał spread 0zł to już bym to mógł zamknąć z niezłym zyskiem.. I tak n- razy w ciągu dnia takie wejscia i byłoby nieźle. Spread utrudnia mi grę.
Bez prowizji?? Jakiego masz broka?TsunamiPL pisze:
Świeżak w tym momencie mam spread 1 pips.
Jest prowizja. Podrożało ostatnio. 50 zł 1 lot.Świeżak44 pisze:Bez prowizji?? Jakiego masz broka?TsunamiPL pisze:
Świeżak w tym momencie mam spread 1 pips.
The only way is up