DayTrading: Wtorek 24.10.2017
Re: DayTrading: Wtorek 24.10.2017
Wg mnie idziemy teraz po 13040 (FE100, 78 fibo, formacja gartleya i spadamy, ale może to tylko moje jakieś marne wyobrażenia xD)
Szczególna uwagę zwrócił na mnie silny impuls spadkowy na + korekta abcde (na h1 dobrze widać, jeśli wybijemy to dołem to lecimy na 12800 domknąć lukę, albo i jeszcze niżej.
A ostatnia jeszcze wstawiałem wykres daxa na D1 jak w jednym punkcie domknęło się wiele formacji harmonicznych, stąd pewnie ten spadek i może jakiś większy zjazd będzie.
I jak odmierzymy fibo tą korektę to 161,8 wypada właśnie na 12800 tam gdzie jest luka, co więcej clastruje się z 23 fibo mierząc cały swing wzrostowy od 11.800.
Szczególna uwagę zwrócił na mnie silny impuls spadkowy na + korekta abcde (na h1 dobrze widać, jeśli wybijemy to dołem to lecimy na 12800 domknąć lukę, albo i jeszcze niżej.
A ostatnia jeszcze wstawiałem wykres daxa na D1 jak w jednym punkcie domknęło się wiele formacji harmonicznych, stąd pewnie ten spadek i może jakiś większy zjazd będzie.
I jak odmierzymy fibo tą korektę to 161,8 wypada właśnie na 12800 tam gdzie jest luka, co więcej clastruje się z 23 fibo mierząc cały swing wzrostowy od 11.800.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2017, 18:09 przez CYCUU, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Maniak
XAB pisze:no tylko jutro zaatakuja szczyt i dobrze jak nie pomyla z himalajami bo obroty ciut zwiekszyli juzfx-technik pisze:Zaraz, to znaczy kiedy???CYCUU pisze:Wszyscy o daxie piszą to mówię zerkne co tam się dzieje, wg mnie zaraz będzie wodospad, poważnie.![]()
a dzis robia cpykanke i udaja ze moze chca spadac

πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
generalnie widziałbym to tak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Fajny wodospad na Kiwi. Uratowalem sie dzisiaj hedzem od 0.697 ktorego juz zamknalem z pokaznym zyskiem 70 pipek. Teraz mam juz tylko stara L ze 100 pipsowa strata ale poczekam jeszcze z 20 pipsow zanim zamkne bo przy 0.6875 betonowa podloga.
KABEL H1.
Co sądzicie o funcie?
Jak dla mnie to dzisiejszy zjazd to moment na kupno. Nie duży Sl a profit w perspektywie wzrostów bardzo duży.
Co sądzicie o funcie?
Jak dla mnie to dzisiejszy zjazd to moment na kupno. Nie duży Sl a profit w perspektywie wzrostów bardzo duży.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...
Zgadzam się.leechang pisze:KABEL H1.
Co sądzicie o funcie?
-- Dodano: wt 24-10-2017, 19:39 --
Forum nawigatora chyba wsiadło na s, bo zaczyna spadać...

The only way is up
UJ raczej lekko ponad szczyt i korekta
coś pod ten wzór z D1 

Nie ma co patrzyć teraz na DAX-a, bo to instrument pochodnych. Teraz trzeba obserwować SP500. Chyba nowy opór sie pojawił na 2568?
-- Dodano: 24 paź 2017, 20:16 --
Patrzę na australijczyka.. Poziom 23,6% dobry do odbicia... Kto weźmie teraz L ze mną???
-- Dodano: 24 paź 2017, 20:19 --
Może jeszcze poczekam z tym L..
-- Dodano: 24 paź 2017, 20:16 --
Patrzę na australijczyka.. Poziom 23,6% dobry do odbicia... Kto weźmie teraz L ze mną???
-- Dodano: 24 paź 2017, 20:19 --
Może jeszcze poczekam z tym L..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Dobry.
Wczoraj liczyłem na korektę na g/J tak w okolice 149.20 i grałem S ... walczyli dzielnie o poziom 150 i nie dali zarobić .... dziś jak nie miałem czasu grać to sobie ładnie opadają ...
Jak tu się nie wk...ć.
Wczoraj liczyłem na korektę na g/J tak w okolice 149.20 i grałem S ... walczyli dzielnie o poziom 150 i nie dali zarobić .... dziś jak nie miałem czasu grać to sobie ładnie opadają ...
Jak tu się nie wk...ć.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...