DayTrading: Wtorek 21.07.2015
Re: DayTrading: Wtorek 21.07.2015
przepowiednie hihenda sie nie sprawdzily eur\gbp piknie do góry i tak to wyglada 

tez zmieniłem już zdanie że to "chwilowe wsparcie było 1.08".TsunamiPL pisze:Edek: Przebijamy właśnie opór na 1.08600
Sprawdziłem sobie i to był... dołek.
Edek leci co najmniej na 1.10500

holy shit !
kangura też mam dołek(!) - choć jednak jak się przyjrze to wychodzi 0.72500.... kurcze, jeszcze kiwi badam.
podstawą moich mierzeń jest dobry(!) wykres. Na mForex jest OK, ale już na XM czy innych brokach MM jest do dupy, bo są różnice na wykresach....
-- Dodano: 21 lip 2015, 12:49 --
a co do rynku akcji. TSLA premarket -4% !!!
APPLE na plusie....
pytacie co może być katalizatorem spadków? może wyniki Apple dziś po sesji?
Ostatnio zmieniony 21 lip 2015, 13:58 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Bardzo możliwe. Konkurencja w smartphonach i tabletach jest już tak duża, że Apple (poza super marketingiem i otoczką) niewiele wyróżnia.highend pisze:tez zmieniłem już zdanie że to "chwilowe wsparcie było 1.08".TsunamiPL pisze:Edek: Przebijamy właśnie opór na 1.08600
Sprawdziłem sobie i to był... dołek.
Edek leci co najmniej na 1.10500a co potem to się okaże....
holy shit !
kangura też mam dołek(!), jeszcze kiwi badam.
podstawą moich mierzeń jest dobry(!) wykres. Na mForex jest OK, ale już na XM czy innych brokach MM jest do dupy, bo są różnice na wykresach....
-- Dodano: 21 lip 2015, 12:49 --
a co do rynku akcji. TSLA premarket -4% !!!
APPLE na plusie....
pytacie co może być katalizatorem spadków? może wyniki Apple dziś po sesji?
The only way is up
to jest mój kangur
zakłada on dołek w przedziale 0.71500 - 0.73 (błąd pomiaru - ciężko na monthly!)
zakłada ORGRa... lewe ramię mamy, teraz głowa....
Ktoś widzi kangura jednak dalej spadkowo? Może już ma dość?
-- Dodano: 21 lip 2015, 13:12 --
Gold i Platyna bez zmian: 1040 i 915 odpowiednio. Chyba, że tez jakiś błąd pomiaru bo od tych miejsc juz było mega blisko wczoraj (gold 1070 miał, a platyna 940).
zakłada on dołek w przedziale 0.71500 - 0.73 (błąd pomiaru - ciężko na monthly!)
zakłada ORGRa... lewe ramię mamy, teraz głowa....
Ktoś widzi kangura jednak dalej spadkowo? Może już ma dość?

-- Dodano: 21 lip 2015, 13:12 --
Gold i Platyna bez zmian: 1040 i 915 odpowiednio. Chyba, że tez jakiś błąd pomiaru bo od tych miejsc juz było mega blisko wczoraj (gold 1070 miał, a platyna 940).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Nie mam zamiaru zmieniać nicku.
A jeszcze dla wyjaśnienia dlaczego napisałem rano że eu pójdzie do góry bez w zględu na jakiekolwiek dane (czy złe czy dobre). Każdy ogromny wolumen na wsparciu lub oporze musi być przetestowany małym wolumenem. I w tym przypadku tak się stało. Nie ma innej możliwości.
A jeszcze dla wyjaśnienia dlaczego napisałem rano że eu pójdzie do góry bez w zględu na jakiekolwiek dane (czy złe czy dobre). Każdy ogromny wolumen na wsparciu lub oporze musi być przetestowany małym wolumenem. I w tym przypadku tak się stało. Nie ma innej możliwości.
VSA
- uciekinier
- Pasjonat
a tak z ciekawości to skąd bierzesz wolumen ?coolcov pisze:Nie mam zamiaru zmieniać nicku.
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka
Z kontraktów terminowych . Wystarcza do analizy w zupełności.uciekinier pisze:a tak z ciekawości to skąd bierzesz wolumen ?coolcov pisze:Nie mam zamiaru zmieniać nicku.
4,4$ za miesiąc dostęp.
VSA
- uciekinier
- Pasjonat
no tak, wszystko w temaciecoolcov pisze:Z kontraktów terminowych . Wystarcza do analizy w zupełności.uciekinier pisze:a tak z ciekawości to skąd bierzesz wolumen ?coolcov pisze:Nie mam zamiaru zmieniać nicku.
4,4$ za miesiąc dostęp.

"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka
Z kontraktów terminowych . Wystarcza do analizy w zupełności.
4,4$ za miesiąc dostęp.[/quote]
no tak, wszystko w temacie
z k.t które są promilem obrotu na FX , ale są spece co po jednej nutce odgadują jaki to utwór
więc ty też pewnie po wolumenie na k.t odgadujesz wolumen na całym FX , Gratulacje[/quote]
Mówię Ci że się sprawdza. Dokładnie tak jak uczą na szkoleniach z VSA. Oczywiście nie jestem mistrzem w tej dziedzinie, tylko dopiero się uczę rok, ale naprawdę gwarantuję swoją osobą efekty. Może nie olśniewające z początku, ale jak coraz więcej kapujesz to później wydaje się wszystko prostsze. Np. patrząc na wykres jesteś w stanie określić, która geometria zadziała, a która nie, albo czy jesteś w impulsie czy w korekcie, a to już jest bardzo dużo
4,4$ za miesiąc dostęp.[/quote]
no tak, wszystko w temacie

Mówię Ci że się sprawdza. Dokładnie tak jak uczą na szkoleniach z VSA. Oczywiście nie jestem mistrzem w tej dziedzinie, tylko dopiero się uczę rok, ale naprawdę gwarantuję swoją osobą efekty. Może nie olśniewające z początku, ale jak coraz więcej kapujesz to później wydaje się wszystko prostsze. Np. patrząc na wykres jesteś w stanie określić, która geometria zadziała, a która nie, albo czy jesteś w impulsie czy w korekcie, a to już jest bardzo dużo
VSA