DayTrading: Wtorek 17.10.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 paź 2017, 00:00

Wzrost
6
67%
Bez zmian
1
11%
Spadek
2
22%

Liczba głosów: 9

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 17.10.2017

Nieprzeczytany post autor: XAB »

TsunamiPL pisze:Przy 1.35-1.36 na kablu rynek się ekscytował możliwą przyszłą podwyżką stóp %.
Mamy 1.32200.

-- Dodano: wt 17-10-2017, 12:54 --
AndRaf pisze:Panowie na Edku mam s i myślę, że co najmniej do 1.17, a potem niech się dzieje co chce, nie ma się co bać krótkoterminowych S =+ 40pips + be
Prawie 65% Oandian podziela twój punkt widzenia.
na kablu 1,32,,,,
a i ja nie zmienilem kierunku na edku no fakt przesunalem slki by mnie nie zaskoczyli
z klina tez musza najpierw wyjsc
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
AndRaf
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: AndRaf »

Cblondyn pisze:
TsunamiPL pisze:
A to źle czy dobrze?
To coś jak indianie? ;)
Lepiej być po stronie 65?? czy 35?? właśnie dobrze czy źle? :D
Nie walcz z idiotami, mają przewagę liczebną.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

AndRaf pisze: Lepiej być po stronie 65?? czy 35?? właśnie dobrze czy źle? :D
Gdyby to ci Indianie głównie decydowali o cenie to bym pewnie śledził ich opinie :)
Np. Dawid Augustyn gra właśnie przeciwko wskazaniom Indian jeśli dobrze pamiętam ;)
Chyba, że coś pomyliłem
Ale bez wątpienia lepiej mieć po swojej stronie 65% niż 35%. Pełna zgoda

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

AndRaf pisze:
Cblondyn pisze:
TsunamiPL pisze:
A to źle czy dobrze?
To coś jak indianie? ;)
Lepiej być po stronie 65?? czy 35?? właśnie dobrze czy źle? :D
Lubią przewieźć tych co jest więcej procentowo :wink:
The only way is up

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Zgodnie z zalozeniami GA zaczyna dostawac podwojnego strzala :) Fajny wodospad moze sie zrobic.

Awatar użytkownika
AndRaf
Gaduła
Gaduła

Panowie to, że mamy trend wzrostowy to wiemy nie od wczoraj, to że trend is your friend pamiętamy, ale czekam na lepszą cenę, właśnie w okolice aktualnego targetu, z resztą na D1 u mnie to wygląda tak. 1.17 to decydujące miejsce jak dla mnie i się okaże czy północ czy południe, raczej północ z tego miejsca, ale nie lekceważę niedźwiadków, którym aktualnie jestem.Czekamy. Co myślicie?? Rozumie ,że TsunamiPl jes w L i przesuwa sl, można wiedzieć gdzie masz aktualnie??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

tsunami ale oanda nie jest wykladnikiem bo z tego co pamietam to od wrzesnia jest stale powyzej 61 proc na ssssssss
czyli ski o 4 proc przybylo
a teraz juz tylko i az 63,,, na sss
Ostatnio zmieniony 17 paź 2017, 13:34 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

XAB pisze:tsunami ale oanda nie jest wykladnikiem bo z tego co pamietam to od wrzesnia jest stale powyzej 61 proc na ssssssss
Oandianie tradują coraz lepiej.

-- Dodano: wt 17-10-2017, 13:43 --
AndRaf pisze:Panowie to, że mamy trend wzrostowy to wiemy nie od wczoraj, to że trend is your friend pamiętamy, ale czekam na lepszą cenę, właśnie w okolice aktualnego targetu, z resztą na D1 u mnie to wygląda tak. 1.17 to decydujące miejsce jak dla mnie i się okaże czy północ czy południe, raczej północ z tego miejsca, ale nie lekceważę niedźwiadków, którym aktualnie jestem.Czekamy. Co myślicie?? Rozumie ,że TsunamiPl jes w L i przesuwa sl, można wiedzieć gdzie masz aktualnie??
Aktualnie mam L, sl 1.16800
Niestety nie podoba mi się moja pozycja w kontekście wykresu i być może będę się ewakuował dużo wcześniej przed trafieniem w sl.
https://www.tradingview.com/x/JRbFKDlf/
The only way is up

XAB
Fanatyk
Fanatyk

no to tylko technika bo wysoko pewnie ta lka hmmmmm
poki 1,1787 broni to caly czas spadkowo kolejne 1,1835 tu juz ruszyc bedzie ciezko no chyba ze jakies bombowiec podleci jutro draghi i chyba ze 3 z fedu wiec wszystko byc moze
poki 1,175 broni to moze obroni ja profilakt lke tez postawilem bez sl
z tym ze od drobnych zaczynam jak zwykle
Ostatnio zmieniony 17 paź 2017, 14:04 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
AndRaf
Gaduła
Gaduła

TsunamiPL pisze:
XAB pisze:tsunami ale oanda nie jest wykladnikiem bo z tego co pamietam to od wrzesnia jest stale powyzej 61 proc na ssssssss
Oandianie tradują coraz lepiej.

-- Dodano: wt 17-10-2017, 13:43 --
AndRaf pisze:Panowie to, że mamy trend wzrostowy to wiemy nie od wczoraj, to że trend is your friend pamiętamy, ale czekam na lepszą cenę, właśnie w okolice aktualnego targetu, z resztą na D1 u mnie to wygląda tak. 1.17 to decydujące miejsce jak dla mnie i się okaże czy północ czy południe, raczej północ z tego miejsca, ale nie lekceważę niedźwiadków, którym aktualnie jestem.Czekamy. Co myślicie?? Rozumie ,że TsunamiPl jes w L i przesuwa sl, można wiedzieć gdzie masz aktualnie??
Aktualnie mam L, sl 1.16800
Niestety nie podoba mi się moja pozycja w kontekście wykresu i być może będę się ewakuował dużo wcześniej przed trafieniem w sl.
https://www.tradingview.com/x/JRbFKDlf/
Ja mam zabezpieczoną pozycję, więc no stress, 1.17 powie wszystko, no ciekaw jestem jak to się skończy Ty Byk ja Niedźwiedź:-) obyśmy obaj zarobili :)

Zablokowany