DayTrading: Wtorek 06.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 maja 2014, 00:00

Wzrost
19
58%
Bez zmian
5
15%
Spadek
9
27%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 06.05.2014

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Byki coraz mocniej pukaja w opor na AUDUSD. Dobra okazja do szukania longow imo.

https://www.tradingview.com/x/EQAKDGkp/

https://www.tradingview.com/x/LamUOCWV/

Pytanie za 100 pkt. Jak duze opcje siedza na 1.7 na kablu? :)
Ostatnio zmieniony 06 maja 2014, 09:32 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 2 razy.

bideks123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bideks123 »

mareq pisze:
GiGa pisze:Co jest powodem osłabnięcia dolara?
Nie wiem. Sugerowałem się silnym wsparciem i świeczkami z H4 i D1. Ponieważ konto mam mikroskopijne to stwierdziłem, że raz kozie śmierć i postawiłem full depo. Dzięki strzałowi dzisiejszy utarg na poziomie 200%. Teraz muszę się pilnować, żeby nie stracić tego przez głupotę.
przez takie zagrywki predzej czy pozniej zdecydujesz sie na podobny ruch i depo zniknie, takie granie to jak w kasynie raz czarne raz czerwone, gorzej jak bedziesz inwestowal wieksze kwoty :564:

no ale moze zawsze bedzie fart :mrgreen:

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

im więcej jabłek na rynku, tym są one tańsze ... bo pomimo, że dostawy świeżych jabłek (dolarów) są przez producenta (fed) ograniczane, to wcześniejsza ich nadprodukcja, nadal przewyższa potrzeby .... więc leżą i gniją, ale powoli gniją, bo inflacji brak...

poza tym, z tym ograniczaniem produkcji, to jak się okazuje bujda na resorach ...

rentownośc obligacji spada ładnie stanom... tak, w rojterskim skrocie ;)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

mareq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mareq »

Już tak raz zrobiłem: 300% na plus a potem namotałem i 400 na minus :)
Niestety życie mnie nauczyło, że po takiej transakcji zaczynam czuć się mistrzem i zaczynam wchodzić na pałę. Tracę wtedy więcej niż zyskałem. Dlatego decyzja na dziś: dzisiaj już nie gram, muszę ochłonąć i cierpliwie czekać na dobry setup.

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

lepsze PMI hispanii - pretekst to hopki bo cięciewa przecież była napięta co było widać jak na dłoni. Kwestia czy trwale wyszli czy fałszywka. Jeśli trwale to teraz mamy mocne opory na 1.39 i niżej 1.388. Pytanie 2: czy oznacza to przeniesienie konsoli na wyższe pięterko czy już trend UP mimo anali piszących że do ECB w czw będzie konsola (ci to są nieźli, antywskaźniki)

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

nic się nie zmieniło w temacie ;)

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

Nowy123 pisze:kk.dreamer

Ja nie zaczynam to raz.....jak pisalem i podpowiadalem co do akcji na USD JPY w Piatek co widze na indeksach a szczególnie na DAX po reakcji stalo sie co sie stalo no ale miszcz MGIELKA juz tego nie napisze tylko wyskakuje z ckliwymi tekstami....

pisałem ze juz nie beda podawal co gdzie biore bo sie mija z celem przy takim szczekaczu jednym i drugim

moj blad ze co kolwiek wspomniałem o indeksach bo sie powoli robi tutaj kolko wspólnej adoracji na czele z ZIELONA wszechwiedzącym nieomylnym omnibusem

a teraz patrz na KABLA ZIELONKA 16953 16980
Nowy zejdź ze m
nie, bronie Cie a Ty sie dopieprzasz, skup sie na robocie.
Naprawde zapominacie jaki jest cel tego forum, robienie kasy, a nie przekrzykiwanie sie kto ma racje a kto nie
Edek zawraca?
Pedro dzięki za kreseczki :564:
Ostatnio zmieniony 06 maja 2014, 09:38 przez kk.dreamer, łącznie zmieniany 1 raz.
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

ZielonaMgielka pisze:Byki coraz mocniej pukaja w opor na AUDUSD. Dobra okazja do szukania longow imo.

https://www.tradingview.com/x/EQAKDGkp/

https://www.tradingview.com/x/LamUOCWV/

Pytanie za 100 pkt. Jak duze opcje siedza na 1.7 na kablu? :)
Myslę, że 1.7 sam w sobie jest tylko poziomem psychologicznym, walka będzie rozgrywała się (jesli tam dojadą) o 1.7042, po przełamaniu tego oporu uwolniony zostanie obszar na prawie 400P, jest o co się bić.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

ale nie skupiałbym się na edku tam jak do tej pory raz góra raz dół zgodnie z trendem natomiast czuć w powietrzu ostrą jazdę tutaj :wink: :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

bideks123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bideks123 »

mareq pisze:Już tak raz zrobiłem: 300% na plus a potem namotałem i 400 na minus :)
Niestety życie mnie nauczyło, że po takiej transakcji zaczynam czuć się mistrzem i zaczynam wchodzić na pałę. Tracę wtedy więcej niż zyskałem. Dlatego decyzja na dziś: dzisiaj już nie gram, muszę ochłonąć i cierpliwie czekać na dobry setup.

problem polega na tym ze jak dodasz np 3-4zera do swoich pozycji w przyszlosci to nie wytrzymasz cisnienia jak kurs powedruje nie w ta strone co trzeba i chyba wtedy wyrzucisz komputer przez okno heh

dlatego nigdy zaden doswiadczony inwestor nie zagra tak zeby wyczyscic depo jedna transakcja

pamietaj praktyka czyni mistrza :mrgreen:

Zablokowany