DayTrading: Wtorek 06.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 maja 2014, 00:00

Wzrost
19
58%
Bez zmian
5
15%
Spadek
9
27%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 06.05.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

P4W3L pisze:EUR/USD is currently hovering in the key-T-zone that splits the bulls and bears between 1.3898/1.3906 (int. 76.4 %/pivot) and 1.3948 (pivot), notes JP Morgan.
"In order to shake off the bears and to eliminate the risk of only performing a countertrend rally it takes a break above 1.3948,"
http://www.efxnews.com/story/24111/euru ... -jp-morgan

dzisiaj SL zaliczył CS na 1,3910, SL na 1,3950-1,3980 maja JPM, Nomura, UBS - ciekawe czy smart money pokuszą się o nie
odnośnie kabla, to banki inwestycyjne pierwsze targety mają na 1,7040

1,7035 okolice tam juz nie ktore o shortach pisza

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

na razie to kibel po calosci na edwardzie od dwoch godzin mielenie na 10p, pewnie tak juz zostanie do danych za 2h

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Nowy123 pisze:takie cos jeszcze c odo kabla
na g/u bardzo często zdażają się takie zagrywki na szczytach - długi górny cień potem objęcie bessy albo zasłona ciemnej chmury...

nie wykluczam tego i w tym przypadku

o ogólnie w przypadku e/u i g/u to wydaje mi się że rynek sprawdza banki centralne...
w mojej opinii kurs dolara aktualnie nie odzwierciedla niczego... jak to ktoś przez weekend pisał, że HF obudziły się po drugiej stronie fundamentów ...
Fundusze te od kilku miesięcy budują duże pozycje długie w euro. Po drugiej stronie są asset managers, którzy mają sporo pozycji krótkich. Te pozycje wynikają zapewne z faktu, iż zarządzający kupując europejskie aktywa za nieeuropejski kapitał zabezpieczali ryzyko kursowe. Dlatego wpływ AM na rynek był neutralny (ich podażowy wpływ na kontraktach niwelowany był popytowym na rynku spot). A euro mogło umacniać się dzięki rosnącej ekspozycji długiej HF. Teraz, snując teorię dalej, HF mogły uznać, że oczekiwania przed pejrolami były wywindowane, także nawet niezły raport nie zaszkodziłby ich pozycjom. Nie przewidziały, że raport będzie tak spektakularny. Złapane po złej stronie rynku, rzuciły sporo monety, aby „ogłupić” innych, wyciąć ich na stopach i przewieźć rynek w pożądanym przez siebie kierunku, licząc np. na to, że EBC pozostanie bierny, a Yellen (wystąpienie w środę) zignoruje dobry raport. Ta teoria ma sens także o tyle, że HF wydają się jedyną grupą, która mogła mieć nie tylko cel, ale także była zdolna do takiego zagrania.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p678058 pięknie wyleszczyli mnie z tym gejkiem... ech :roll:

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

mareq pisze:Co do USD to tęsknię za czasami jak był po 2zł. Swoją drogą mile wspominam franka po 2,42. Przy takim kursie brałem kredyt hipoteczny..ehhhhh
Bezpowrotna przeszłość dlatego mnie smuci
To wszystko minęło i nigdy już nie wróci...

https://www.youtube.com/watch?v=jQohmXVT3rw ;)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Ciapul pisze:
Nowy123 pisze:takie cos jeszcze c odo kabla
na g/u bardzo często zdażają się takie zagrywki na szczytach - długi górny cień potem objęcie bessy albo zasłona ciemnej chmury...

nie wykluczam tego i w tym przypadku

o ogólnie w przypadku e/u i g/u to wydaje mi się że rynek sprawdza banki centralne...
w mojej opinii kurs dolara aktualnie nie odzwierciedla niczego... jak to ktoś przez weekend pisał, że HF obudziły się po drugiej stronie fundamentów ...
Fundusze te od kilku miesięcy budują duże pozycje długie w euro. Po drugiej stronie są asset managers, którzy mają sporo pozycji krótkich. Te pozycje wynikają zapewne z faktu, iż zarządzający kupując europejskie aktywa za nieeuropejski kapitał zabezpieczali ryzyko kursowe. Dlatego wpływ AM na rynek był neutralny (ich podażowy wpływ na kontraktach niwelowany był popytowym na rynku spot). A euro mogło umacniać się dzięki rosnącej ekspozycji długiej HF. Teraz, snując teorię dalej, HF mogły uznać, że oczekiwania przed pejrolami były wywindowane, także nawet niezły raport nie zaszkodziłby ich pozycjom. Nie przewidziały, że raport będzie tak spektakularny. Złapane po złej stronie rynku, rzuciły sporo monety, aby „ogłupić” innych, wyciąć ich na stopach i przewieźć rynek w pożądanym przez siebie kierunku, licząc np. na to, że EBC pozostanie bierny, a Yellen (wystąpienie w środę) zignoruje dobry raport. Ta teoria ma sens także o tyle, że HF wydają się jedyną grupą, która mogła mieć nie tylko cel, ale także była zdolna do takiego zagrania.

ciekawa teoria :)

tak czy siak 16970 - 80 - 1700 17014 17035 to poziomy pod czy nie beda konczy 5tki

turboburbo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: turboburbo »

no, to wycięło mi sl na kablu i rzeźniku... :cry:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

freakout pisze:http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p678058 pięknie wyleszczyli mnie z tym gejkiem... ech :roll:
To tak - dokładnie odwrotnie niż chciałeś.
Ale spokojnie... wytrzymać trzeba. Chyba, że znowu przestawię się na longi.... może jak kabel przebije 1.70.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

highend pisze:
freakout pisze:http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p678058 pięknie wyleszczyli mnie z tym gejkiem... ech :roll:
To tak - dokładnie odwrotnie niż chciałeś.
Ale spokojnie... wytrzymać trzeba. Chyba, że znowu przestawię się na longi.... może jak kabel przebije 1.70.
ech, najgorsze w tym wszystkim jest to że czułem iż będzie odwrót podczas danych, a nic z tym nie zrobiłem... no cóż, trzeba czekać na kolejną okazję :)

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

@Jones
Czy już puściły Ci stopy przy tym ruchu EDka do góry?
Czy Twój spadkowy rysunek nadal aktualny?
Pozdr

Zablokowany