DayTrading: Wtorek 06.05.2014
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
Re: DayTrading: Wtorek 06.05.2014
OPTIONS: FX: Option expiries for today's NY cut 1000ET. Large(L), Very
Large(VL), update
* Euro-dollar; $1.3820, $1.3875, $1.3950(L)
* Dollar-yen; Y101.40(L), Y102.20, Y102.50/55, Y103.00, Y103.20
* Euro-swiss; Chf1.2225
* Aussie-dollar; $0.9225, $0.9250, $0.9275/80(L), $0.9300
* Kiwi; $0.8650
* Dollar-Canada; C$1.0950-55, C$1.0970(L), C$1.0975, C$1.0985, C$1.1005,
C$1.1025, C$1.1030
* USD-MXN; Mxn13.06(VL), Mxn13.07(Rtrs+DTCC)
Large(VL), update

* Euro-dollar; $1.3820, $1.3875, $1.3950(L)
* Dollar-yen; Y101.40(L), Y102.20, Y102.50/55, Y103.00, Y103.20
* Euro-swiss; Chf1.2225
* Aussie-dollar; $0.9225, $0.9250, $0.9275/80(L), $0.9300
* Kiwi; $0.8650
* Dollar-Canada; C$1.0950-55, C$1.0970(L), C$1.0975, C$1.0985, C$1.1005,
C$1.1025, C$1.1030
* USD-MXN; Mxn13.06(VL), Mxn13.07(Rtrs+DTCC)
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
-
- Stały bywalec
Taka mała ciekawostka 
Policjanci z wydziału do walki z przestępczością gospodarczą KSP zakończyli prowadzone pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Warszawie dochodzenie dotyczące manipulacji kursem akcji jednej ze spółek giełdowych. Podejrzany w sprawie 61-letni Władysław K. składał przeciwstawne zlecenia z rachunków papierów wartościowych, co w ostateczności powodowało wzrost kursu akcji i sprzedaż ich z zyskiem. Mężczyzna usłyszał zarzut manipulacji kursem akcji, za co grozi kara pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat bądź grzywna do 5 mln zł.
Policjanci stołecznego wydziału do walki z przestępczością gospodarczą prowadzili dochodzenie dotyczące sprawy manipulacji kursem akcji jednej ze spółek notowanych na giełdzie. Monitorująca rynek giełdowy Komisja Nadzoru Finansowego zauważyła, że notowania akcji jednej ze spółek zmieniają się.
W trakcie postępowania okazało się, że jeden z inwestorów manipulował ceną akcji w celu uzyskania korzyści majątkowej. Na skutek tego działania kurs akcji tej spółki wyraźnie wzrósł w ciągu kilku sesji giełdowych. To umożliwiło mężczyźnie sprzedaż akcji z zyskiem. 61-letni Władysław K. zastosował też odwrotny mechanizm, powodując obniżenie ceny akcji spółki i nabycie ich od innych uczestników rynku po korzystniejszej cenie.
Przeciwko 61-latkowi został skierowany do sądu akt oskarżenia. Będzie odpowiadał z Ustawy o obrocie instrumentami finansowymi za manipulację kursem akcji. Grozi za to kara pozbawienia wolności od trzech miesięcy do 5 lat bądź grzywna do 5 milionów złotych.
Wcześniej ten sam mężczyzna był już karany za podobne przestępstwo. W 2012 roku został skazany za takie samo przestępstwo na 5 miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu na 2 lata.
(KSP / mw)

Policjanci z wydziału do walki z przestępczością gospodarczą KSP zakończyli prowadzone pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Warszawie dochodzenie dotyczące manipulacji kursem akcji jednej ze spółek giełdowych. Podejrzany w sprawie 61-letni Władysław K. składał przeciwstawne zlecenia z rachunków papierów wartościowych, co w ostateczności powodowało wzrost kursu akcji i sprzedaż ich z zyskiem. Mężczyzna usłyszał zarzut manipulacji kursem akcji, za co grozi kara pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat bądź grzywna do 5 mln zł.
Policjanci stołecznego wydziału do walki z przestępczością gospodarczą prowadzili dochodzenie dotyczące sprawy manipulacji kursem akcji jednej ze spółek notowanych na giełdzie. Monitorująca rynek giełdowy Komisja Nadzoru Finansowego zauważyła, że notowania akcji jednej ze spółek zmieniają się.
W trakcie postępowania okazało się, że jeden z inwestorów manipulował ceną akcji w celu uzyskania korzyści majątkowej. Na skutek tego działania kurs akcji tej spółki wyraźnie wzrósł w ciągu kilku sesji giełdowych. To umożliwiło mężczyźnie sprzedaż akcji z zyskiem. 61-letni Władysław K. zastosował też odwrotny mechanizm, powodując obniżenie ceny akcji spółki i nabycie ich od innych uczestników rynku po korzystniejszej cenie.
Przeciwko 61-latkowi został skierowany do sądu akt oskarżenia. Będzie odpowiadał z Ustawy o obrocie instrumentami finansowymi za manipulację kursem akcji. Grozi za to kara pozbawienia wolności od trzech miesięcy do 5 lat bądź grzywna do 5 milionów złotych.
Wcześniej ten sam mężczyzna był już karany za podobne przestępstwo. W 2012 roku został skazany za takie samo przestępstwo na 5 miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu na 2 lata.
(KSP / mw)
Patrząc po twojej statystyce ze stopki to powiedziałbym, że trzeba zrobić dokładnie na opakdanbo86 pisze:jak to co robić full depo na sell i jezda:) tak jak ja aco mi tamhighend pisze:dokładnie - rośnie kabel, SL na kablu wybity. Kurcze ani L ani S nie wiadomo co robić

Moja statystyka też podobnie wygląda i często zaczynam się zastanawiać czy nie zrobić odwrotnie do tego co mi w głowie wychodzi. Niestety wersja odwrotna też pochodzi z mojej głowy, więc pewnie też jest zła...chwila, może pierwsza była dobra? I tak w kółko.

Ja myślę, że długoterminowo osłabianie Dolara się dopiero rozpędza ;]
Myślę, że w ciągu kilku miesięcy będziemy wyżej i na edku i na kablu. Oczywiście niedługo powinny wystąpić średnioterminowe korekty (do dla nowego, highenda i innych żeby potem nie mówili jak się skorekcą 200 pips) ale w dłuższej, kilkumiesięcznej perspektywie to widziałbym z 1.8 na kablu i 1.45 na edku.
Myślę, że w ciągu kilku miesięcy będziemy wyżej i na edku i na kablu. Oczywiście niedługo powinny wystąpić średnioterminowe korekty (do dla nowego, highenda i innych żeby potem nie mówili jak się skorekcą 200 pips) ale w dłuższej, kilkumiesięcznej perspektywie to widziałbym z 1.8 na kablu i 1.45 na edku.
takie cos jeszcze c odo kabla
na KIWI pisalem odpoczynek czas ktos podberal S
na KIWI pisalem odpoczynek czas ktos podberal S
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
z innej beczki. Jako, że bawię akcjami KGHM to patrzę sobie na ceny miedzi. Jak uważacie - czy aby nie nadszedł już czas na odbicie? Patrząc na wykres kreuje mi sie eLka i nawet sobie na Copper wrzuciłem (fajnie na surowcach bo nie ma prowizji i nie ma swapu). Póki co na minusie spreadowym 

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
cały ja rozszyfrowałes tym moja analize techniczna i fundamentalnamareq pisze:Patrząc po twojej statystyce ze stopki to powiedziałbym, że trzeba zrobić dokładnie na opakdanbo86 pisze:jak to co robić full depo na sell i jezda:) tak jak ja aco mi tamhighend pisze:dokładnie - rośnie kabel, SL na kablu wybity. Kurcze ani L ani S nie wiadomo co robić
Moja statystyka też podobnie wygląda i często zaczynam się zastanawiać czy nie zrobić odwrotnie do tego co mi w głowie wychodzi. Niestety wersja odwrotna też pochodzi z mojej głowy, więc pewnie też jest zła...chwila, może pierwsza była dobra? I tak w kółko.

chyba kazdy na poczatku karjery z forex to przerabiał

Co do USD to tęsknię za czasami jak był po 2zł. Swoją drogą mile wspominam franka po 2,42. Przy takim kursie brałem kredyt hipoteczny..ehhhhh
EUR/USD is currently hovering in the key-T-zone that splits the bulls and bears between 1.3898/1.3906 (int. 76.4 %/pivot) and 1.3948 (pivot), notes JP Morgan.
"In order to shake off the bears and to eliminate the risk of only performing a countertrend rally it takes a break above 1.3948,"
http://www.efxnews.com/story/24111/euru ... -jp-morgan
dzisiaj SL zaliczył CS na 1,3910, SL na 1,3950-1,3980 maja JPM, Nomura, UBS - ciekawe czy smart money pokuszą się o nie
odnośnie kabla, to banki inwestycyjne pierwsze targety mają na 1,7040
"In order to shake off the bears and to eliminate the risk of only performing a countertrend rally it takes a break above 1.3948,"
http://www.efxnews.com/story/24111/euru ... -jp-morgan
dzisiaj SL zaliczył CS na 1,3910, SL na 1,3950-1,3980 maja JPM, Nomura, UBS - ciekawe czy smart money pokuszą się o nie
odnośnie kabla, to banki inwestycyjne pierwsze targety mają na 1,7040
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho