Dla mnie najważniejsze krzywe, to popyt i podaż, a reszta to AT która wspomaga znalezienie chwilowych punktów równowagi ceny. Niezależnie od rynku.pr7emo pisze:@andrut
no a makro? nikt nie gra pod to nie te czasy
DayTrading: Wtorek 05.03.2019
Re: DayTrading: Wtorek 05.03.2019
ponadto gram osobistą metodą która już bardzo długo nie doprowadziła mnie do MC
a czuję że gram dobrze, tylko widzicie jakie panują warunki: wzrost giełd skorelowanych z uJkiem jakieś tam najwyższe od 18 lat
gdyby nie to osiągałbym ciągły wzrost equity
a czuję że gram dobrze, tylko widzicie jakie panują warunki: wzrost giełd skorelowanych z uJkiem jakieś tam najwyższe od 18 lat
No i tego się trzymaj, strategia to jest to, jak działa, do póki działa jest OK.pr7emo pisze:ponadto gram osobistą metodą która już bardzo długo nie doprowadziła mnie do MC
tylko AT działa i korzystniejsze poziomy, ponieważ one zwiększają prawdopodobieństwo trafnych decyzjiandrut pisze:Dla mnie najważniejsze krzywe, to popyt i podaż, a reszta to AT która wspomaga znalezienie chwilowych punktów równowagi ceny. Niezależnie od rynku.pr7emo pisze:@andrut
np stopy procentowe poszczególnych walut powinny pchać w parze jedną z nich, natomiast jak to widać na eurusd nie są respektowane te zależności, drugi czynnik fundamentalny który nie przekłada się na oczekiwany kurs trendu to wskazania danych PMI, PKB itd, według tego już dawno eurusd powinien grzać ławę parytetu
Zapominasz, że Europa jest specyficznym rynkiem, tu wszystko jest droższe niż wszędzie indziej na świecie, to dużo wyjaśnia.pr7emo pisze:tylko AT działa i korzystniejsze poziomy, ponieważ one zwiększają prawdopodobieństwo trafnych decyzjiandrut pisze:Dla mnie najważniejsze krzywe, to popyt i podaż, a reszta to AT która wspomaga znalezienie chwilowych punktów równowagi ceny. Niezależnie od rynku.pr7emo pisze:@andrut
np stopy procentowe poszczególnych walut powinny pchać w parze jedną z nich, natomiast jak to widać na eurusd nie są respektowane te zależności, drugi czynnik fundamentalny który nie przekłada się na oczekiwany kurs trendu to wskazania danych PMI, PKB itd, według tego już dawno eurusd powinien grzać ławę parytetu
EDEK BO O NIM CISZA
ja bp choc na usd/pl 1ske mam ale krotko sl na 50pip narazie
https://iv.pl/images/11242778436752499949.png
w zasadzie imo na dol ale chyba potrzymaja nas w szachu tak do draghiego na takiej bujance
ja bp choc na usd/pl 1ske mam ale krotko sl na 50pip narazie
https://iv.pl/images/11242778436752499949.png
w zasadzie imo na dol ale chyba potrzymaja nas w szachu tak do draghiego na takiej bujance
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
takie coś mogą zagrać na sp
-- Dodano: wt 05-03-2019, 12:09 --
jeśli będzie monthly czerwona to raczej rozwali ten scenariusz
-- Dodano: wt 05-03-2019, 12:09 --
jeśli będzie monthly czerwona to raczej rozwali ten scenariusz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Maniak
Kermit pisze:nie chcialbm mentorowac jak to robił jeden z nieobecnych starych userów, ale ja tak czytam i czytam od jakiegoś czasu te "złote myśli" i mam wrazenie że na "twardym dysku" jest masę zbednych info, blednych analiz fundamentalnych i teorii spiskowych, a za malo wykresu w wykresie. Na wykresie masz wszystko co potrzebne. Reszta to w wiekszości śmieci ktorymi nie warto sobie głowy zawracać
Wielu pipsów
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem

Klasyczny trójkąt. Pozostaje pytanie czy zgodnie z teorią zapowiada kontynuacje trenduyeahman pisze:edek w konsolidacji

-
- Pasjonat
Witam mam pytanie dla znawców AT czy na wti oil na dziennym jest klasyczny młot pod wzrosty i gdzie można w takim razie postawić sl z góry dzięki za odp.