DayTrading: Wtorek 05.03.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 mar 2019, 00:00

Wzrost
1
14%
Bez zmian
1
14%
Spadek
5
71%

Liczba głosów: 7

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 05.03.2019

Nieprzeczytany post autor: andrut »

Dlatego fundusze to najlepsze inwestycje po krypto na świecie.

Wole przyczaić się na longa na AUDNZD przy 1.03

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

pr7emo pisze:
Tomasz196407 pisze:
pr7emo pisze:widzę jak frajerzy nabierają się na krypto wg marketingu, a potem ta kasa pompowana jest w bańki na giełdach to takie coś niech sobie udowadniają
z jednej bańki na drugą
a rynki inwestujące są niedowartościowane
Przemo a co z tym uj
nic nie piszesz dokad zmierza :D
robi stratę jak zwykle, w dwóch pozycjach grid sell ani razu nie zjechał poniżej poziomu by pokazywać zysk
to tylko przybliża mnie do rozmowy o pracę którą zresztą później mam :/
Nie zastanawia Cie Fakt że nie wybił dołka z 19.03. 18 -104,54?
- że fala spadkowa od 126 do dołka 99 z 06.16 jest dwa razy dłuższa od obecnej struktury korekcyjnej od 2017 roku
wiem poddajesz sie
idź do pracy

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

pr7emo - nie chcialbm mentorowac jak to robił jeden z nieobecnych starych userów, ale ja tak czytam i czytam od jakiegoś czasu te Twoje "złote myśli" i mam wrazenie że za dużo u Ciebie na "twardym dysku" jest zbednych info, blednych analiz fundamentalnych i teorii spiskowych, a za malo wykresu w wykresie. Na wykresie masz wszystko co potrzebne. Reszta to w wiekszości śmieci ktorymi nie warto sobie głowy zawracać

Wielu pipsów
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

andrut pisze:Dlatego fundusze to najlepsze inwestycje po krypto na świecie.

Wole przyczaić się na longa na AUDNZD przy 1.03
krypto est najgorszym z możliwych rodzajem rozrzedzenia rynku, np wyobraź sobie ile z tej kasy mogłoby zostać ulokowanym na wigu? nawet mogłoby spowodować ze firmy zaczęłyby inwestować z tego kapitału co teraz jest inaczej traktowane

-- Dodano: wt 05-03-2019, 11:17 --

ale to jeszcze nic bo bitkoinowi "traderzy" są na maksa zahipnotyzowani że rynek zachowa się tak samo jak podczas pierwszego dużego wyjazdu

-- Dodano: wt 05-03-2019, 11:18 --

czyli długoterminowa strata czasu która mogłaby zostać spożytkowania do zaznajomienia się z klasycznymi instrumentami wzrostu, albo foreksu choćby pod swapy

-- Dodano: wt 05-03-2019, 11:21 --
Kermit pisze:pr7emo - nie chcialbm mentorowac jak to robił jeden z nieobecnych starych userów, ale ja tak czytam i czytam od jakiegoś czasu te Twoje "złote myśli" i mam wrazenie że za dużo u Ciebie na "twardym dysku" jest zbednych info, blednych analiz fundamentalnych i teorii spiskowych, a za malo wykresu w wykresie. Na wykresie masz wszystko co potrzebne. Reszta to w wiekszości śmieci ktorymi nie warto sobie głowy zawracać

Wielu pipsów
to moja technika gry, nie pokazuje wykresu bo akurat inny mechanizm skuteczniej działa

-- Dodano: wt 05-03-2019, 11:26 --

analiz fundamentalnych nie robię bo nie działa ta analiza, to tylko moment zwiększonej zmienności

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

pr7emo pisze:
analiz fundamentalnych nie robię bo nie działa ta analiza, to tylko moment zwiększonej zmienności
od kiedy analiza fundamentalna to moment? Właśnie o tym pisze. Nie potrafisz filtrować informacji i danych i wyciagasz dlatego blędne wnioski
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Kermit pisze:
pr7emo pisze:
od kiedy analiza fundamentalna to moment? Właśnie o tym pisze. Nie potrafisz filtrować informacji i danych i wyciagasz dlatego blędne wnioski
moment to znaczy moment publikacji

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrut »

pr7emo pisze:
Kermit pisze:
pr7emo pisze:
pr7emo, bardzo Cię przepraszam, ale proszę nie kompromituj się od kiedy dane chwilowe to fundamenty?

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

pr7emo pisze:
Kermit pisze:
pr7emo pisze:
czyli dla Ciebie analiza fundamentalna dotyczy momentu konkretnej publikacji? To wiele wyjasnia

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

@andrut

no a makro? nikt nie gra pod to nie te czasy
niekiedy zdarza się że rynek reaguje zgodnie z publikowanymi danymi, ale po to by zebrać kapitał na skutek chwilowego wzrostu wiarygodności przyczynowo-skutkowej, po czym te spójności są nierespektowane
Ostatnio zmieniony 05 mar 2019, 11:46 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

edek w konsolidacji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Zablokowany