Daytrading system M1 - M5
-
- Maniak
Re: Daytrading system M1 - M5
dzis wtopa
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Miała być przerwa... Potrwała z 5 godzin... I znowu tylko większa frustracja... K.a mać, muszę wymyśleć jakieś kary za łamanie dyscypliny w trading planie
-
- Maniak
@Patryś - wybitnie kiepski czas na daxa wybrałeś, we Frankfurcie komputery juz dawno wyłączone. Też tam miałem dwa spiramidowane wstecznie shorty i wyszedłem z nich na tym ostatnim wyskoku w dół z niewielkim zyskiem. Wchodziłem na korekcie tego dużego swinga w dół.
O tych przerwach coś wiem... w tym tygodniu udawało mi się trzymać emocje na wodzy. W poprzednich wyrąbałem daxowe konto.
O tych przerwach coś wiem... w tym tygodniu udawało mi się trzymać emocje na wodzy. W poprzednich wyrąbałem daxowe konto.
-
- Pasjonat
może formacje 123J dodać świecę z wyższego TF jak tu; http://forex-nawigator.biz/forum/droga- ... -2830.html. Sposób konfiguracji tej świecy łącznej dowolny i też otrzymamy 123J
Wybacz ale się nie zgodzęirmentruda pisze:@Patryś - wybitnie kiepski czas na daxa wybrałeś, we Frankfurcie komputery juz dawno wyłączone. Też tam miałem dwa spiramidowane wstecznie shorty i wyszedłem z nich na tym ostatnim wyskoku w dół z niewielkim zyskiem. Wchodziłem na korekcie tego dużego swinga w dół.

Dziś udało się zacisnąć poślady i cena doszła do tp... Chociaż sam miałem z 10 razy ochotę zamknąć to po drodze...
-
- Maniak
widzisz, tyle poglądów ilu trejderów...ja poluję na większe zasięgi, tak między 100 a 500 punktów liczonych wg MT4 więc ta wieczorna "zmienność" to nie dla mnie. Co prawda gdybym trzymał to przez noc to zaliczyłbym TP na podwójnej pozycji ale wolę nie ryzykować niepotrzebnie. Jak próbowałem brać mniejsze ilości, między 20 a 100 to nie potrafiłem utrzymać się na powierzchni. Tak mam dużo mniej wejść, więcej czekam niż trejduję ale przestałem tracić.
-- Dodano: 24 lut 2017, 11:35 --
-- Dodano: 24 lut 2017, 11:44 --
-- Dodano: 24 lut 2017, 11:51 --
wsparcie 11900 obronione, wywaliło mnie na BE
-- Dodano: 24 lut 2017, 12:34 --
no i poszli w pizzz.u dam gdzie mieli pójść ale juz bez mnie bo ja ustawiłem się znów w dół ale z perspektywą na mielenie w miejscu.
-- Dodano: 24 lut 2017, 12:35 --
nawet pullbacka nie pozwolili pohandlować
-- Dodano: 24 lut 2017, 11:35 --
miało być tak...Patryś pisze:Koniec z trejdowaniem aż do poniedziałku, bo system jak widać jest dobry, tylko głowa nie nadąża.
-- Dodano: 24 lut 2017, 11:44 --
Krystian, ja patrzę na sytuację na H1 z nałożoną chmurą i liniami 9/26/52 ale nie jest to jakoś super wiążące, aktualnie na daxie jest sytuacja, że cena boksuję pod SSB, zakładam zejście niżej ale przeciwko mam płaskie SSB i chmurę wzrostową. Z drugiej strony najważniejsze jest dla mnie położenie ceny względem ostatnio swinga dużego (np dwudniowy impuls) i miejscowego swinga (z danej sesji), jeśli wystąpił oczywiście.krystian74 pisze:może formacje 123J dodać świecę z wyższego TF jak tu; http://forex-nawigator.biz/forum/droga- ... -2830.html. Sposób konfiguracji tej świecy łącznej dowolny i też otrzymamy 123J
-- Dodano: 24 lut 2017, 11:51 --
wsparcie 11900 obronione, wywaliło mnie na BE
-- Dodano: 24 lut 2017, 12:34 --
no i poszli w pizzz.u dam gdzie mieli pójść ale juz bez mnie bo ja ustawiłem się znów w dół ale z perspektywą na mielenie w miejscu.
-- Dodano: 24 lut 2017, 12:35 --
nawet pullbacka nie pozwolili pohandlować
-
- Pasjonat
edek wykres świecy łącznej 2min/10min/30mni/60min myślałem o takim podejściu. Można to rozbudować o Ichi jest to bardziej czytelne.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2017, 11:42 przez krystian74, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Maniak
@Krystian, wg mnie zbyt duża choinka do interpretacji ale co kto lubi
-
- Pasjonat
@irmentruda
Fotka została wyciągnięta z pewnej części systemu. Wiem że to choinka ale z całością strategii to trochę inaczej wygląda.
Fotka została wyciągnięta z pewnej części systemu. Wiem że to choinka ale z całością strategii to trochę inaczej wygląda.
SL i BE na Kanadyjczyku. Szkoda tej drugiej pozycji, bo do TP niewiele zabrakło, a gdyby się udało to tydzień byłby na (minimalny) +. Teraz jest minimalna strata, no ale winić mogę tylko siebie za nietrzymanie się swoich zasad.