masz teraz strefe oporow pekna nastepna widac jak by tak na FOMC wymodzili dalej z oslabaniem USD jeszcze jakims wyskokiemMR. D pisze:Myślicie, że gdzie nas ten squeeze na edku doprowadzi ? Machniemy 3% jak po ostatnim fedzie ? ostatni bastion oporu padł....
DayTrading: Środa 29.04.2015
Re: DayTrading: Środa 29.04.2015
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- digitalninja
- Gaduła
Tak! To jest ten dzień!dobryfxplayer pisze:to jest ten dzien.
to jest dzien kiedy ludzie widza jakimi naiwnymi idiotami sa.
dzien placzu i niedowierzania ze cos takiego moglo sie zdarzyc.
teraz zostaje jeszcze wyczekiwanie do 20:00 ale to juz nic nie pomoze.
dokonca dnia bedzie ta nadzieja ze jednak kurs sie odwroci. to juz za pozno.
teraz albo nie ma polowy depozytu albo 3/4...
chciwosc/strach/niewiedza/niedoswiadczenie itp/itd...
a ja nie powiem czy zarobilem czy stracilem bo poco.
Ja na przykład zablokowałem sobie 100% depozytu jakimiś transakcjami w połowie dnia i teraz będę wyczekiwał do 20:00 (a jak będzie trzeba to i do przyszłego tygodnia!).
No bo co mam robić? Ustawiać SL-e już teraz bez sensu bo zaraz wywali. A co za różnica czy jutro będę miał 0 zł na koncie, czy zostanie mi na jednego mikrolota.
A pisałem na PW.digitalninja pisze: Tak! To jest ten dzień!
Ja na przykład zablokowałem sobie 100% depozytu jakimiś transakcjami w połowie dnia i teraz będę wyczekiwał do 20:00 (a jak będzie trzeba to i do przyszłego tygodnia!).
No bo co mam robić? Ustawiać SL-e już teraz bez sensu bo zaraz wywali. A co za różnica czy jutro będę miał 0 zł na koncie, czy zostanie mi na jednego mikrolota.
Zasada ochrony kapitału. Wyjdź z tego shorta

Niestety, ale chyba każdy taką lekcję musi przejść.
szczerze na U J nie ma tragedii dalej wspracie trzyma
Gar ,Moty w obecnej formie -formacja zapowiadająca wzrosty,ale uwaga rozwinięciem Gara może być Crab ale nie music.ajto pisze:Wrzucisz ten rysunek na screenie?MERLIN pisze: indeks dolara wyjaśni wszystko formacja 2w1 obecnie motyl wpisany w gara wsparcie 88,6
I wyjaśnij co to ten "gar"

Ustawiać SL bezpośrednio po otwarciu zlecenia...???digitalninja pisze: Tak! To jest ten dzień!
Nie wiem, gdzieś czytałem że co poniektórzy tak robią, znaczy się mają chyba jakiś system, wiedzą kiedy mają rację, a kiedy nie.
Podobno, jak się nie ma wejść z dupy, to i zesrać się człowiek nie zesra przed monitorem...
Sorry, nie mogłem się powstrzymać

-
- Gaduła
To jest ten dzień, kiedy powiedzenie nie przewiduj, a planuj i reaguj zaczyna działać. Codziennie na forexie się tego uczę i jest to droga lekcja - ale jak przyjmę że to co straciłem to koszt nauki, to jestem w stanie się z tym pogodzićdigitalninja pisze:Tak! To jest ten dzień!dobryfxplayer pisze:to jest ten dzien.
to jest dzien kiedy ludzie widza jakimi naiwnymi idiotami sa.
dzien placzu i niedowierzania ze cos takiego moglo sie zdarzyc.
teraz zostaje jeszcze wyczekiwanie do 20:00 ale to juz nic nie pomoze.
dokonca dnia bedzie ta nadzieja ze jednak kurs sie odwroci. to juz za pozno.
teraz albo nie ma polowy depozytu albo 3/4...
chciwosc/strach/niewiedza/niedoswiadczenie itp/itd...
a ja nie powiem czy zarobilem czy stracilem bo poco.

Do dzisiaj byłem przekonany o szorcie na edku bezwzględnym. Dziś spojrzałem z szerszej perspektywy, dane mi perspektywę potwierdziły i kiszę longi. Czy prawidłowo - moim zdaniem tak - ale w zasadzie powinienem to już wiedzieć wcześniej. No cóż shorty wcześniejsze dały mi bardzo mocno zarobić i zakochany w nich otwierałem nowe kiedy nie było ku temu przesłanek.
Ot takie wywody sentymentalnie przez rynek

-- Dodano: śr 29-04-2015, 16:54 --
Piękny omc test 1.10 i do góry - longi dobrane

jesli pcham na FOMC jeszcze wyzej to nastepne poziomy resistanc
- dobryfxplayer
- Maniak
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
- digitalninja
- Gaduła
A ja właśnie przestałem ustawiać stoplossy po dwóch tygodniach trejdingu, gdyż wsteczna analiza moich stratnych trejdów (tych zamkniętych przez stoplossy) wykazała, że gdybym na tych pozycjach nie ustawiał stoplossa to WSZYSTKIE w końcu wyszłyby na plus. Maksymalnie w ciągu 3 dni. Czyli zabrakło cierpliwości po prostu.c.ajto pisze:Ustawiać SL bezpośrednio po otwarciu zlecenia...???digitalninja pisze: No bo co mam robić?