DayTrading: Środa 27.05.2015
Re: DayTrading: Środa 27.05.2015
Bossa padla 

"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
-
- Stały bywalec
maił być up na edku, takie były założenia oczywiściehighend pisze:bumerang20 pisze:Dziś nie tak to miało wszystko wyglądać. Mnie też jeden skusił , ehhh
A jak mialo wygladac?
Bo sie napinacie przepowiadając przyszłość...najlepiej nie mieć założeń i lecieć tam gdzie leci rynek ( tłum ). Kijem wisły....bumerang20 pisze:Dziś nie tak to miało wszystko wyglądać. Mnie też jeden skusił , ehhh
A co do edka 1.08665 obroniony od góry. Ja wiem że jedna jaskółka.... ale L to by nawet pasowało do tego co sie dzieje z DAXem kóry chodzi bardzo technicznie i też wszystkie 61,8% choćby knotem musi zaliczyć...no i zalicza

Była zdolność kredytowa na kredyt frankowy, bo stopy były nieporównywalnie niższe. I też jestem przeciwny pomocy. Bo każdy jest dorosły i powinien być odpowiedzialny. A jeśli chodzi o zdolność kredytową to mi przy średnich zarobkach bank wyliczył ogromną kwotę którą mógłbym dostać. Ja sam nie wziął bym nawet połowy z tego co bank mi wyliczył bo to zbyt dużo obciążenie. I jeśli ktoś nie ma zdolności przy takich wyliczeniach, to nie powinien kredytu brać, bo to jest brak odpowiedzialności. Ale kończmy ten temat.
Dzisiaj popłynąłem na DAXie
zły dzień. Chyba wystarczy.
Dzisiaj popłynąłem na DAXie

1.091 juz dwa razy wybroniony. Z rana tylko przejsciowo naruszony. To jest opor ktory ma pewne znaczenie, wiec skoro go wybic nie mogą to lecim w dol.shogomad pisze:Bo sie napinacie przepowiadając przyszłość...najlepiej nie mieć założeń i lecieć tam gdzie leci rynek ( tłum ). Kijem wisły....bumerang20 pisze:Dziś nie tak to miało wszystko wyglądać. Mnie też jeden skusił , ehhh
A co do edka 1.08665 obroniony od góry. Ja wiem że jedna jaskółka.... ale L to by nawet pasowało do tego co sie dzieje z DAXem kóry chodzi bardzo technicznie i też wszystkie 61,8% choćby knotem musi zaliczyć...no i zalicza
Starczy tej korekty na edku

Pisalem juz wyzej zeby nie robic OT i nie zasmiecac tego watku rozmowami o kredytach tym bardziej ze masz na tym forum topic poswiecony temu zagadnieniu? Czy to trudne do uszanowania ?kamilao1987 pisze:Kiedy Wy, ignoranci pełną gębą zrozumiecie że frankowcy zostali poniekąd zmuszenie do zaciągnięcia kredytu we frankach!!!!! Zmowa banków, które dobrze wiedziała że niski kurs franka się nie utrzyma.
Oficjalnie nikt nie miał zdolności w złotówkach dlatego dostawał tylko we frankach!!!!
I że niby zdolność we frankach była a w złotówkach nie było. Czy to nie absurd.
A wypłacali w złotówkach czy we frankach. Pewnie że w złotówkach.
Franek to był tylko na umowie, fikcyjna waluta która posłużyła bankom do zarobienia kroci.!!!!!
Zrozumcie to w końcu ignoranci. Bo już się słuchać nie da "mogli brać w złotówkach" nie k...a nie mogli !!!!!!!!
ps mam kredyt w złotówkach.
Zobaczcie h4 co robi index euro.... ; )
zrozum to że ignorancją to jest branie kredytu na którego nie jest nas stać!!!!kamilao1987 pisze:Kiedy Wy, ignoranci pełną gębą zrozumiecie że frankowcy zostali poniekąd zmuszenie do zaciągnięcia kredytu we frankach!!!!! Zmowa banków, które dobrze wiedziała że niski kurs franka się nie utrzyma.
Oficjalnie nikt nie miał zdolności w złotówkach dlatego dostawał tylko we frankach!!!!
Franek to był tylko na umowie, fikcyjna waluta która posłużyła bankom do zarobienia kroci.!!!!!
Zrozumcie to w końcu ignoranci. Bo już się słuchać nie da "mogli brać w złotówkach" nie k...a nie mogli !!!!!!!!
'zmuszeni' no bez jaj - jesteś zmuszony do forexu?
w chwili zaciągania kredytu mogli iść do kantoru i kupić mniej wiecej tyle samo franków. Także mogli i mogą iść do banku z walizką franków i ją spłacić. Czy wy nie rozumiecie że część wiary nie znając się chciała zrobić dobry interes ryzykując, to tak samo jak na GPW czy forexie i nic mi do tego czy ktoś zarobił czy nie. Jak frank będzie po 1zł nie będę im zazdrościł, jak będzie po 5zł współczol
Racja koniec tematu....kiedy usdpln dobiję do 3.85 bo mnie to zaczyna irytować...

Trochę się nie zgadzam a twoją wypowiedzią .Mój znajomy został przez bank zmuszony zabrać kredyt we frankach gdyż umowy śmieciowe iego i jego żony nie pozwalały na zabranie kredytu w złotówkach . Więc banki wciskając kit że dobrze robią zabrali we frankach bo jakie mieli wyście żeby nowy dom wykończyć?oiro pisze:zrozum to że ignorancją to jest branie kredytu na którego nie jest nas stać!!!!kamilao1987 pisze:Kiedy Wy, ignoranci pełną gębą zrozumiecie że frankowcy zostali poniekąd zmuszenie do zaciągnięcia kredytu we frankach!!!!! Zmowa banków, które dobrze wiedziała że niski kurs franka się nie utrzyma.
'zmuszeni' no bez jaj - jesteś zmuszony do forexu?
w chwili zaciągania kredytu mogli iść do kantoru i kupić mniej wiecej tyle samo franków. Także mogli i mogą iść do banku z walizką franków i ją spłacić. Czy wy nie rozumiecie że część wiary nie znając się chciała zrobić dobry interes ryzykując, to tak samo jak na GPW czy forexie i nic mi do tego czy ktoś zarobił czy nie. Jak frank będzie po 1zł nie będę im zazdrościł, jak będzie po 5zł współczol
Racja koniec tematu....kiedy usdpln dobiję do 3.85 bo mnie to zaczyna irytować...
Sory Kusus
Ostatnio zmieniony 27 maja 2015, 18:23 przez Matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
NAJLEPSZĄ BRONIĄ PRZECIWKO WROGOWI JEST INNY WRÓG
2 masakryczne świeczki 5 minutowe up. Dość niespodziewanie (dla mnie), ale trend to trend.Mariusz k pisze:Była zdolność kredytowa na kredyt frankowy, bo stopy były nieporównywalnie niższe. I też jestem przeciwny pomocy. Bo każdy jest dorosły i powinien być odpowiedzialny. A jeśli chodzi o zdolność kredytową to mi przy średnich zarobkach bank wyliczył ogromną kwotę którą mógłbym dostać. Ja sam nie wziął bym nawet połowy z tego co bank mi wyliczył bo to zbyt dużo obciążenie. I jeśli ktoś nie ma zdolności przy takich wyliczeniach, to nie powinien kredytu brać, bo to jest brak odpowiedzialności. Ale kończmy ten temat.
Dzisiaj popłynąłem na DAXiezły dzień. Chyba wystarczy.
The only way is up
shogomad pisze:nie mam pojęcia, ale miałem 3 loty otwarte na L z ciasnym SL i gadałem z kurierem, jak wróciłem do kompa nie poznałem swojego depo...drżącą ręką zamknałemmalse pisze:Podpucha na DAX?
o co chodzi jeszcze będą chcieli lukę po 22.05 zamknąć z marszu![]()
![]()
Gratuluje.
W moim przypadku 3 loty na Dax to ok. 60 000 samego marginu.