DayTrading: Środa 22.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 lip 2015, 00:00

Wzrost
13
48%
Bez zmian
7
26%
Spadek
7
26%

Liczba głosów: 27

siux
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 22.07.2015

Nieprzeczytany post autor: siux »

Ktoś ma pomysł gdzie dotrze gbp/nzd ? przyjmijmy, że szczytów nie przebije. Siedzę w L i nie wiem kiedy to zamknąć...

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

atlanticos pisze:zloto d1 - zasięg zaliczony na 1070
https://www.tradingview.com/x/vsxwIapP/

ale naprawdę ciekawie wygląda to na tygodniowym wykresie teraz. Dolna banda klina, żółta strefa, pivot roczny i zniesienie 50% wzrostów od 2000 roku.
https://www.tradingview.com/x/yFnkLQnT/
Myślisz, że wyjdą dołem? Moim zdaniem nie mogą sobie pozwolić na przebicie tych poziomów. Chyba, że ktoś (Chiny) szykuje bardzo duże zakupy złota w najbliższym czasie i wykorzysta sytuację do zbicia ceny.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

siux pisze:Ktoś ma pomysł gdzie dotrze gbp/nzd ? przyjmijmy, że szczytów nie przebije. Siedzę w L i nie wiem kiedy to zamknąć...
zaleci wysoko ;) na D1 jesteśmy w dołku i to na niezłym wsparciu, więc nic tylko zabezpieczyć na mały plus i czekać na jakiś sygnał odwrócenia bo potencjał jest ogromny :)

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Krzynal89 pisze:3,63 to co ty w eSki pakowales? ;p czemu tak? :p
bo dużo rgr-ów widzę na róznych tf'ach
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

pik pisze:
atlanticos pisze:zloto d1 - zasięg zaliczony na 1070
https://www.tradingview.com/x/vsxwIapP/

ale naprawdę ciekawie wygląda to na tygodniowym wykresie teraz. Dolna banda klina, żółta strefa, pivot roczny i zniesienie 50% wzrostów od 2000 roku.
https://www.tradingview.com/x/yFnkLQnT/
Myślisz, że wyjdą dołem? Moim zdaniem nie mogą sobie pozwolić na przebicie tych poziomów. Chyba, że ktoś (Chiny) szykuje bardzo duże zakupy złota w najbliższym czasie i wykorzysta sytuację do zbicia ceny.
myślę że nie wyjdą - wyjście dołem to byłoby przyspieszenie trendu... uważam że pouklepują z miesiąc dno i zobaczymy odbicie dlugoterminowe...zdecyduje swieczka miesieczna i dwie najblizsze tygodniowe... osobiscie wszedlem w male L po 1089 i Sl na 1030, TP otwarty z nastawieniem na dluzsze potrzymanie tej pozycji w przypadku ruchu w górę... obecna konfluencja jak dla mnie warta ryzyka

kabel h4 - pokazywalem to wczoraj ale warto przypomniec IMO
https://www.tradingview.com/x/T5zkkcJx/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

pik
Pasjonat
Pasjonat

atlanticos pisze:
myślę że nie wyjdą - wyjście dołem to byłoby przyspieszenie trendu... uważam że pouklepują z miesiąc dno i zobaczymy odbicie dlugoterminowe...zdecyduje swieczka miesieczna i dwie najblizsze tygodniowe... osobiscie wszedlem w male L po 1089 i Sl na 1030, TP otwarty z nastawieniem na dluzsze potrzymanie tej pozycji w przypadku ruchu w górę... obecna konfluencja jak dla mnie warta ryzyka
Też wziąłem małe L, bo aż się prosiło, ale jutro raczej zamknę.

WIG20 jest tak nisko, że też nie mogłem się powstrzymać przed wzięciem L. Myślę, że jutro na otwarciu odreagują ostatnie spadki.

Edit: widzę, że nie doceniłem potencjału spadkowego na naszej giełdzie :-) Przymierzają się do zamknięcia giełdy, czy jak?

Awatar użytkownika
Ali
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ali »

pik pisze:
atlanticos pisze:
Też wziąłem małe L, bo aż się prosiło, ale jutro raczej zamknę.

WIG20 jest tak nisko, że też nie mogłem się powstrzymać przed wzięciem L. Myślę, że jutro na otwarciu odreagują ostatnie spadki.

Edit: widzę, że nie doceniłem potencjału spadkowego na naszej giełdzie :-) Przymierzają się do zamknięcia giełdy, czy jak?
bez przesady. Niedlugo bedzie mozna pakować L jak dojdą gdzieś do poziomow z 09roku to mozna gdybać. od 4 lat jestesmy w korekcie :D Tylko patrzeć jak w którąś strone wystrzeli

pik
Pasjonat
Pasjonat

Ali pisze: bez przesady. Niedlugo bedzie mozna pakować L jak dojdą gdzieś do poziomow z 09roku to mozna gdybać. od 4 lat jestesmy w korekcie :D Tylko patrzeć jak w którąś strone wystrzeli
Strasznie kiepsko to wygląda. Widać, że ci wszyscy zagraniczni inwestorzy, którzy niby latami siedzieli na naszej giełdzie to tylko OFE i nic więcej. Ciekawe, czy w Grecji i na Ukrainie też wprowadzą im OFE, żeby mieli lepiej na przyszłość ;-)

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

jak dla mnie gold S ,tp 1071 i na 1070,5 mam L oczekujące sl 1030 ,tp na obecną chwilę 1260

edit: przegapiłem zjazd na ~1070 :? ,wykres cały czas miałem na liniowym :evil:
tu miałem takie plany http://forex-nawigator.biz/forum/post76 ... ld#p760869

no nic lepiej późno niż wcale wejść w L ;)

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

to co w stanach juz po spadkach?
Oni tez stosują chińskie metody manipulowania giełdą.

Czy istnieje jeszcze wolny rynek?
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Zablokowany