DayTrading: Środa 22.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 lip 2015, 00:00

Wzrost
13
48%
Bez zmian
7
26%
Spadek
7
26%

Liczba głosów: 27

pik
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 22.07.2015

Nieprzeczytany post autor: pik »

uciekinier pisze: Ach, zgadzam się w 100 % a nawet w 200 że Grecy nie wprowadzą reform ewentualnie może częściowe i wcześniej czy później zostaną wyautowaniu z Euro. Ale na najbliższe 24- 48 godzin to nie ma żadnego znaczenia bo oprócz AT i AF jeszcze powinno brać się pod uwagę SZB ( Stadne Zachowanie Baranów ) czyli inwestorów :mrgreen:
To fakt, że barany różnie się zachowują, ale myślę, że dlatego tak szybko szli w górę, żeby właśnie baranów zebrać na Elki, zanim się zorientują, że sytuacja w Grecji jest znacznie gorsza niż się wydaje po wykresach ;-) W końcu okazało się, że Grecja stoi znacznie gorzej niż się spodziewano w czerwcu i potrzebują więcej kasy, ale odwrócono od tego uwagę skupiając się tylko na kwestii samego porozumienia, a nie na szczegółach. Przy okazji grubasy liczą na dodruk kasy, a może się okazać, że nie będzie dodatkowego dodruku.

Mam wrażenie, że od kilku lat jedynym czynnikiem wpływającym na wzrosty jest informacja o drukowaniu kasy w Stanach, albo Europie, cała reszta informacji jest tylko po to, żeby od czasu do czasu zatrząsnąć rynkiem. Więc jak Europa nie będzie drukować więcej, to ciężko będzie im podbić indeksy. Szczególnie, że dużo kasy wycofano z surowców, a nie widać tego na indeksach. Może ta kasa poszła w żywność, bo z tego co widziałem tam ceny szaleją.

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

Deveey pisze:@edek
Skoro już 3 razy go tam zatrzymali to i teraz mocno w to wierzę.
Zwłaszcza, że godzina dość "nijaka" do 14 nie przebiją moim z daniem
Wierzchołki coraz niższe ...
I na m15 ładna świeczka ...
Ostatnio zmieniony 22 lip 2015, 12:06 przez ZbychuM, łącznie zmieniany 1 raz.

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

ZbychuM pisze:
Myślę, że może być konsolidacja na tych poziomach i czekanie najpierw na Stany, a potem na wynik głosowania w Grecji.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

target dla edka to okolice 1.0890 - 1.09 - tam można szukać potencjalnych longów ;) sytuacja wygląda zresztą podobnie na wszystkich parach z EUR :)

Deveey
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Deveey »

ZbychuM pisze:
I na m15 ładna świeczka ...
Też fakt, ja póki co pozostaje po za rynkiem widzę, ze edek coś tam próbuje ale ja w tych godzinach mniej wierzę w siłę przebić

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

pik pisze:
uciekinier pisze: Ach, zgadzam się w 100 % a nawet w 200 że Grecy nie wprowadzą reform ewentualnie może częściowe i wcześniej czy później zostaną wyautowaniu z Euro. Ale na najbliższe 24- 48 godzin to nie ma żadnego znaczenia bo oprócz AT i AF jeszcze powinno brać się pod uwagę SZB ( Stadne Zachowanie Baranów ) czyli inwestorów :mrgreen:
To fakt, że barany różnie się zachowują, ale myślę, że dlatego tak szybko szli w górę, żeby właśnie baranów zebrać na Elki, zanim się zorientują, że sytuacja w Grecji jest znacznie gorsza niż się wydaje po wykresach ;-) W końcu okazało się, że Grecja stoi znacznie gorzej niż się spodziewano w czerwcu i potrzebują więcej kasy, ale odwrócono od tego uwagę skupiając się tylko na kwestii samego porozumienia, a nie na szczegółach. Przy okazji grubasy liczą na dodruk kasy, a może się okazać, że nie będzie dodatkowego dodruku.

Mam wrażenie, że od kilku lat jedynym czynnikiem wpływającym na wzrosty jest informacja o drukowaniu kasy w Stanach, albo Europie, cała reszta informacji jest tylko po to, żeby od czasu do czasu zatrząsnąć rynkiem. Więc jak Europa nie będzie drukować więcej, to ciężko będzie im podbić indeksy. Szczególnie, że dużo kasy wycofano z surowców, a nie widać tego na indeksach. Może ta kasa poszła w żywność, bo z tego co widziałem tam ceny szaleją.
No zobaczymy, długookresowo nie byłbym skłonny przewidywać super rekordów na DAX ale być może uda im się na jakiejś fali optymizmu podciągnąć do 12500 czyli lekko poprawić szczyt ale jeśli już to może wrzesień lub później.
A wrzesień to w DT lata świetlne więc nie ma co zgłębiać tematu.
Na dziś widać lekkie przyhamowanie na Daxie i raczej już wyczekiwanie na Usraków.
Moja L na plus 60 kilka pkt , stop przestawiony na 11530 a tp 11690 , ale szczerze mówiąc to bardziej oczekuje wybicia stopa niż tp, spred miedzy obligami niemieckimi i peryferii europy mocno się dziś rozjechał co może świadczyć o lekkiej ucieczce od ryzykownych aktywów.
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Co do luk na DAX to prawda jest taka ,że u niektórych broków jest kasowy, u niektórych terminowy a u niektórych są oba wykresy. Chodzą identycznie, różnią się o jakieś grosze.

Spotkałem się też u jednego broka z wykresem terminowego ( nawet miał okres ważności wykres ) a nazywał się DAX30Cash :P co sugeruje rynek kasowy.

U brokerów co wstrzymuja notowania gdy zamyka się kasowy luki są prawie codziennie. U pozostałych notowania są 24/7. Są też brokerzy którzy mają notowania ciągłe, ale transakcje można zawierać tylko w godzinach otwarcia kasowego.

Tak ,że wszyscy możecie mieć racje po trochu ;). Co brok to obyczaj :P

Krzynal89
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Krzynal89 »

usdpln koniec korekty i chyba dalej up lecimy ;) tp mam na 3,8223 nie za nisko ;)?

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Krzynal89 pisze:usdpln koniec korekty i chyba dalej up lecimy ;) tp mam na 3,8223 nie za nisko ;)?

ja tp mam na 3.63 i też nie wiem czy nie za wysoko :mrgreen: :564:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Krzynal89
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Krzynal89 »

3,63 to co ty w eSki pakowales? ;p czemu tak? :p

Zablokowany