To fakt, że barany różnie się zachowują, ale myślę, że dlatego tak szybko szli w górę, żeby właśnie baranów zebrać na Elki, zanim się zorientują, że sytuacja w Grecji jest znacznie gorsza niż się wydaje po wykresach ;-) W końcu okazało się, że Grecja stoi znacznie gorzej niż się spodziewano w czerwcu i potrzebują więcej kasy, ale odwrócono od tego uwagę skupiając się tylko na kwestii samego porozumienia, a nie na szczegółach. Przy okazji grubasy liczą na dodruk kasy, a może się okazać, że nie będzie dodatkowego dodruku.uciekinier pisze: Ach, zgadzam się w 100 % a nawet w 200 że Grecy nie wprowadzą reform ewentualnie może częściowe i wcześniej czy później zostaną wyautowaniu z Euro. Ale na najbliższe 24- 48 godzin to nie ma żadnego znaczenia bo oprócz AT i AF jeszcze powinno brać się pod uwagę SZB ( Stadne Zachowanie Baranów ) czyli inwestorów
Mam wrażenie, że od kilku lat jedynym czynnikiem wpływającym na wzrosty jest informacja o drukowaniu kasy w Stanach, albo Europie, cała reszta informacji jest tylko po to, żeby od czasu do czasu zatrząsnąć rynkiem. Więc jak Europa nie będzie drukować więcej, to ciężko będzie im podbić indeksy. Szczególnie, że dużo kasy wycofano z surowców, a nie widać tego na indeksach. Może ta kasa poszła w żywność, bo z tego co widziałem tam ceny szaleją.