DayTrading: Środa 22.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 lip 2015, 00:00

Wzrost
13
48%
Bez zmian
7
26%
Spadek
7
26%

Liczba głosów: 27

pik
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 22.07.2015

Nieprzeczytany post autor: pik »

uciekinier pisze: No zobaczymy, długookresowo nie byłbym skłonny przewidywać super rekordów na DAX ale być może uda im się na jakiejś fali optymizmu podciągnąć do 12500 czyli lekko poprawić szczyt ale jeśli już to może wrzesień lub później.
A wrzesień to w DT lata świetlne więc nie ma co zgłębiać tematu.
Na dziś widać lekkie przyhamowanie na Daxie i raczej już wyczekiwanie na Usraków.
Moja L na plus 60 kilka pkt , stop przestawiony na 11530 a tp 11690 , ale szczerze mówiąc to bardziej oczekuje wybicia stopa niż tp, spred miedzy obligami niemieckimi i peryferii europy mocno się dziś rozjechał co może świadczyć o lekkiej ucieczce od ryzykownych aktywów.
Nie śledzę rynków obligacji, natomiast ostatnie przeceny na surowcach świadczą, że Chiny rzeczywiście mocno zwalniają, a za nimi zwolnią pozostali. Więc może jednak nie będzie uderzenia na nowe szczyty, w najbliższych miesiącach.

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Chyba powinienem jednak długoterminowo grać, tydzień temu wklejałem wykres DAXa H4 z zaznaczoną strefą oporu:
https://www.tradingview.com/x/aH8vObz0/
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p776814
Grając DT zdążyłem stracić od tamtej pory, a już wtedy dobrze przewidziałem szczyt (na wykresie w MT4 odbiło co do milimetra od górnego ograniczenia)...

No dobra, było, minęło, na razie nie wiem, co dalej. :D Jakbym miał S to bym pozamykał, bo możliwe, że koniec spadków już niedaleko. Krótkoterminowo to pewnie jakiś trójkąt się utworzy.

Awatar użytkownika
Matthew414
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Matthew414 »

shogomad pisze:Co do luk na DAX to prawda jest taka ,że u niektórych broków jest kasowy, u niektórych terminowy a u niektórych są oba wykresy. Chodzą identycznie, różnią się o jakieś grosze.

Spotkałem się też u jednego broka z wykresem terminowego ( nawet miał okres ważności wykres ) a nazywał się DAX30Cash :P co sugeruje rynek kasowy.

U brokerów co wstrzymuja notowania gdy zamyka się kasowy luki są prawie codziennie. U pozostałych notowania są 24/7. Są też brokerzy którzy mają notowania ciągłe, ale transakcje można zawierać tylko w godzinach otwarcia kasowego.

Tak ,że wszyscy możecie mieć racje po trochu ;). Co brok to obyczaj :P

Xm - ma kasowy z mniejszym spreadem ale wchodzi swap w nocy i dax futsy z wiekszym spreadem bez swapu
pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 :)

Kolavor
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kolavor »

lukpiasek pisze:
Krzynal89 pisze:usdpln koniec korekty i chyba dalej up lecimy ;) tp mam na 3,8223 nie za nisko ;)?

ja tp mam na 3.63 i też nie wiem czy nie za wysoko :mrgreen: :564:
ja też celowałbym z tp nawet w okolice 3.55- 3.53 :)

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

Niemrawo spada ten edek ...

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

Wig-20 chyba uklepał chwilowy dołek. Jakaś korekta się należy...

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

shogomad pisze:Co do luk na DAX to prawda jest taka ,że u niektórych broków jest kasowy, u niektórych terminowy a u niektórych są oba wykresy. Chodzą identycznie, różnią się o jakieś grosze.

Spotkałem się też u jednego broka z wykresem terminowego ( nawet miał okres ważności wykres ) a nazywał się DAX30Cash :P co sugeruje rynek kasowy.

U brokerów co wstrzymuja notowania gdy zamyka się kasowy luki są prawie codziennie. U pozostałych notowania są 24/7. Są też brokerzy którzy mają notowania ciągłe, ale transakcje można zawierać tylko w godzinach otwarcia kasowego.

Tak ,że wszyscy możecie mieć racje po trochu ;). Co brok to obyczaj :P
Na Iron FX mam terminowy, a na XM kasowy.
Na Ironie co chwila luka, bo wstrzymuje na noc notowanie. Na XM luki rzadko.

Trepifajksel
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Trepifajksel »

Witam

Zaczynamy korekte ostatniego duzego ruchu spadkowego ktory zacza sie od 1.1215
Ostatnia korekta w gore jest jednak zbyt dynamiczna. Caly ruch jest zbyt szybki, zbyt plytki, krotko mowiac za stromy. Moim zdaniem to nie sa solidne podstawy. Dynamika zdrowego rynku wyglada jednak inaczej.
Tak jak pisalem wczoraj, dobre miejsce na longi 1.0925. Rynek faktycznie dotknal tego poziomu (1.0922) Swoja droga to naprawde fascynujace jak bardzo precyzyjny jest rynek. Jezeli ruch w gore ma byc trwaly i solidny to musimy zbudowac solidna podstawe. Bardzo bym sie ucieszyl gdyby wykres zjechal duzo nizej. To maja byc drobne i powolne ruchy a nie dlugie swiece. Takie rozsadne minimum po ktorym zaczalbym myslec o longach to 1.0905 ale sama wartosc to nie wszystko, potrzebna jest rowniez odpowiednia dynamika ruchu. Generalnie czym zejda nizej tym jest wieksz szansa na mocny ruch na polnoc. W tej chwili korekta ostatnich wzrostow wyglada na moje oko poprawnie czyli nie widze oznak zmiany kierunku ruchu (ciagle polnoc). Cel dalszych wzrostow w srednim terminie to 1.1068
Jestem poza rynkiem

Pozdrwiam

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

zloto d1 - zasięg zaliczony na 1070
https://www.tradingview.com/x/vsxwIapP/

ale naprawdę ciekawie wygląda to na tygodniowym wykresie teraz. Dolna banda klina, żółta strefa, pivot roczny i zniesienie 50% wzrostów od 2000 roku.
https://www.tradingview.com/x/yFnkLQnT/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Dax na dół i ed na dół ? Nic już kuźwa nie rozumiem ...

Zablokowany