DayTrading: Środa 17.07.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 lip 2013, 00:00

Wzrost
10
33%
Bez zmian
3
10%
Spadek
17
57%

Liczba głosów: 30

termometr123
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 17.07.2013

Nieprzeczytany post autor: termometr123 »

Nowy123 pisze:
wojtusnik pisze:
Nowy123 pisze:idelnie w ptk trafili 131 20 i czapa :)
mało się pomyliłeś w kolejnej godzinie znowu teścik i czapa na 131.30

tak te 14 pips podbitki t ozrobili porzez kabla reakcje ktor sie odbila na EUR USD ktore jeszcze podbitke zrobila ta para

-- Dodano: śr 17-07-2013, 10:56 --
termometr123 pisze:Mam może trochę banalne pytanie no ale... :) dzisiaj będzie się spowiadał bernanke. komisja poprosiła o udostępnienie jego papierów o 14.30 żeby mogli się z nimi zapoznać co wskazuje na jastrzębie nastawienie,będą go zasypywać pytaniami i jest duże prawdopodobieństwo że wyjdzie na jaw inflacja itp czyli złe rzeczy. przy takim stanie raczej dolar powinien się osłabiać czyli powinny być wzrosty na parze eur/usd tymczasem większość nastawia się na shorty. mógłby mi ktoś to wytłumaczyć? z góry dziękuję i pozdrawiam
jakie zle rzeczy jesli wyjdzie inflacja to prawdopodobienstwo zaciesniania wzrosnie czyli powrot do umacniania USD jak to mialo miejsce przed bajkami BERNANKE na 100 lat fedu :)
super dzięki za wyjasnienie :)

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

edek, wersja Muppets Team

został zrealizowany target dla wyjścia z trójkąta

jeżeli nie pokonamy 3 - mamy niezły zjazd na południe
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrostosWW »

Panowie, możecie powiedzieć jaki dziś maksymalny poziom osiągnął edek na Admiral Markets do godziny 10:53. Miałem tp na 1.3166, zahamowało na 1.3165 a u innych brokerów doszło do 1.3166

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

USDCHF 61.8% poprzedniego wzrostu...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 17 lip 2013, 11:11 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Nowy123 pisze::shock: :shock: mam nadzieje ze t oironia z twoje jstrony co do techniki bo jak nie to :shock: :shock:

na ERU USD tez technika BERNAKIEGO BYLA :) i banksterow :) tam tez technika :) margin call na nie plynnym rynku i zbijanie rentownosci obligacji klamstwami zwanymi nie ma inflacji i podpierajac sie stopa bezrobicia ze jedna jest slabo a tego nie widzili wczeniej hahahhhhah a szczegolnie w okresie wyborow a bylo jeszcze gorzej niz teraz hahaha KABARET kolego a raczej manipulowanie ryneczkiem pod swoje :)
manipulowanie na 100%... podejrzewam, że dzisiaj Ben powie, że inflacja jest dzięki niemu i jego oraz FOMC polityce :)

i że jedna jaskółka wiosny nie czyni :)

i że bezrobocie jeszcze zbyt wysokie :) (pomijam że cała wuchta ludzi na part time jest, no ale tam chociaz godzine pracujesz w tygodniu na umowe, to juz nie jestes bezrobotny ;))

no i że oczywiście, jego polityka jest najlepsza, przecież nie przyzna się do jakichkolwiek błędów... c'ommon ;)

a co za tym idzie, pewnie walnie że ... drukujemy dalej, bo to przynosi porządany efekt :D... efekt w postaci mega zysków Citi, GS, i innych właścicieli FED'u :)

czyli... pompy i show ciąg dalszy... 1700 na S&P jest ich celem, imho ;)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

a moze tak na CHF kuknac umacnia sie do kazdej prawie waluty jak by RISK OFF hmm :roll: :roll:

czyli za nie dlugo po tym wyskoku JPY sie tez powinno zaczac umacniac zobaczymy :) jeszcze ten nieszczesny BERNANKE

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

KrostosWW pisze:Panowie, możecie powiedzieć jaki dziś maksymalny poziom osiągnął edek na Admiral Markets do godziny 10:53. Miałem tp na 1.3166, zahamowało na 1.3165 a u innych brokerów doszło do 1.3166
Ja na Admiralu miałem 1,3165

AUDI znów w kulki leci !!!!!!!!!!!!!
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pedro pisze:
Nowy123 pisze::shock: :shock: mam nadzieje ze t oironia z twoje jstrony co do techniki bo jak nie to :shock: :shock:

na ERU USD tez technika BERNAKIEGO BYLA :) i banksterow :) tam tez technika :) margin call na nie plynnym rynku i zbijanie rentownosci obligacji klamstwami zwanymi nie ma inflacji i podpierajac sie stopa bezrobicia ze jedna jest slabo a tego nie widzili wczeniej hahahhhhah a szczegolnie w okresie wyborow a bylo jeszcze gorzej niz teraz hahaha KABARET kolego a raczej manipulowanie ryneczkiem pod swoje :)
manipulowanie na 100%... podejrzewam, że dzisiaj Ben powie, że inflacja jest dzięki niemu i jego oraz FOMC polityce :)

i że jedna jaskółka wiosny nie czyni :)

i że bezrobocie jeszcze zbyt wysokie :) (pomijam że cała wuchta ludzi na part time jest, no ale tam chociaz godzine pracujesz w tygodniu na umowe, to juz nie jestes bezrobotny ;))

no i że oczywiście, jego polityka jest najlepsza, przecież nie przyzna się do jakichkolwiek błędów... c'ommon ;)

a co za tym idzie, pewnie walnie że ... drukujemy dalej, bo to przynosi porządany efekt :D... efekt w postaci mega zysków Citi, GS, i innych właścicieli FED'u :)

czyli... pompy i show ciąg dalszy... 1700 na S&P jest ich celem, imho ;)
mega zyski sie kiedys koncza i nastepuje ta gorka GOLDMANKI w duzej mierz zawdzieczkaj taka kase wlasnie dodrukowi i handlem obligacjami

KWiecien z XTB dobrze mowil w CNBC odnosnie MORGANOWSKICH zyskow

tylko jedno ale BERNAKE mowil ostanio ze nie ma inflacji nadal a jasne ze sprzyja drukowaniu dalszemu :)
wiec MARIONETKA manipuluja jak trzeba.....rzeczywista inflacja nie ich metoda liczeni juz dawno jest przy 3- 4 % jak istopa bezrobocia liczona cudownie przez rzad tez o tym mowa byla coz gra sie jak bankstera kreci nic nam nie pozostalo tylko wyczekac teraz na koniec tego kabaretonu :) i nadmuchanej banki by wskakiwac w tluste S i szybki pokazny zysk jak przystalo na panikach :)

tak ze argument jeden mu odpadl jestem ciekawy co wymysli dzis jaka scieme :) :lol: :lol: :lol:

w czym jest najlepszy to w tworzeniu BANIEK - FEd i sztucznego bogactwa :)

SP500 nie zmieniam prgnoz dwie opcje dalej i trzymam S dalej z SL na zysku juz

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

termometr123 pisze:Mam może trochę banalne pytanie no ale... :) dzisiaj będzie się spowiadał bernanke. komisja poprosiła o udostępnienie jego papierów o 14.30 żeby mogli się z nimi zapoznać co wskazuje na jastrzębie nastawienie,będą go zasypywać pytaniami i jest duże prawdopodobieństwo że wyjdzie na jaw inflacja itp czyli złe rzeczy. przy takim stanie raczej dolar powinien się osłabiać czyli powinny być wzrosty na parze eur/usd tymczasem większość nastawia się na shorty. mógłby mi ktoś to wytłumaczyć? z góry dziękuję i pozdrawiam
Inflacja wczoraj była lepsza od prognoz.
Myślę, iż wielu myśli raczej pod wzrosty, bo już widać co się z Goldmanem dzieje, a Benranke to ich człowiek, no ale może więcej jest tych głupszych, kto wie :?:

Jakieś wieści co do banków, zmienili te shorty :?:
Szkoda, że nie będzie znów takiego rajdu jak ostatnio, oby tylko nie powycinało...
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Tommy_Boss pisze:
KrostosWW pisze:Panowie, możecie powiedzieć jaki dziś maksymalny poziom osiągnął edek na Admiral Markets do godziny 10:53. Miałem tp na 1.3166, zahamowało na 1.3165 a u innych brokerów doszło do 1.3166
Ja na Admiralu miałem 1,3165

AUDI znów w kulki leci !!!!!!!!!!!!!
audi rgr m15
ujek orgr z którego już wyszliśmy dziś - niezły zasięg :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany