DayTrading: Środa 16.04.2014
Re: DayTrading: Środa 16.04.2014
Ktoś ma jakąś wizje na kanadyjczyka? Jesteśmy teraz na silnym oporze. Trójkąt chyba mamy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2014, 12:31 przez GiGa, łącznie zmieniany 2 razy.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
pivot oporem nie do przejścia niedługo wodospad do s1pedro pisze:gold znow w okolicach pivota... https://www.tradingview.com/x/ijJ5A6Av/
r1 jest na 1326 ...

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

Korekty czasem zmieniają się w trendy, zbytnie przywiązanie do własnego scenariusza i ignorowanie tego co na wykresie kończy się zawsze SLmarekdt pisze: @E/A... poczęstował mnie SL50pip. mimo tego, że mogłem je zamknąć na +...
W mojej opinii długoterminowo - spadnie... znacznie niżej... Cóż... większa korekta spowodowana umocnieniem EUR...
Korekta, bo pójście na południe kursu będzie miało to związek z osłabieniem EUR i GBP... - jak myślicie, co będzie jak już te korekty na EURNZD i GBPNZD i EURAUD i GBPAUD się wykonają?![]()

ne spadac mi teraz na SP500 0,50 ptk brakowalo do 1850 grrr
pedro pisze:gold znow w okolicach pivota... https://www.tradingview.com/x/ijJ5A6Av/
r1 jest na 1326 ...
@ załącznik
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
oni wiedzą, że tam siedziszNowy123 pisze:ne spadac mi teraz na SP500 0,50 ptk brakowalo do 1850 grrr

@lukip. ... jajko wczoraj uchowalem, D na gold zamknęło się powyżej 1300 ... aczkolwiek, wiele średnich wczoraj przeszli, nie wiem czy nie zbyt wiele, bo chociaz prędzej strace jajko, niż sprzedam gold, to ostrożnie z zakupami ; )
Jutro też jest dzień.
harymilloki pisze:I myślisz że to ma jakieś znaczenie. Rosja nie będzie już sobie głowy zawracać Ukrainą. Osiągnęli to na czym im zależało. Moim skromnym zdaniem Putin nie będzie już sobie i oligarchom rosyjskim psuł nerwów ludźmi którzy mają prorosyjskie poglądy na ukrainie a ta wczorajsza akcja wojskowa Ukrainy to penie za przyzwoleniem Putina była.highend pisze:a ja myślę: Ukraina.harymilloki pisze:Patrząc na to gdzie DAX się wczoraj zamknął nie liczyłbym na spadki na SP500 choć sam o nich myślałem. Indeksy chyba chcą nadal się piąć ku górze.
popatrzcie na wig20 w Polsce - ja wiem, że PL to nie wyznacznik tylko banan ale zawsze coś
spojrzałem na kangura... wg mnie raczej spadek na okolice 0.925... potem korekta spadków (narysujemy RGR) i potem w dół...
z kolei Eur/Aud wczoraj pisaliście, że spadek spadek spadek.. tymczasem rośnie rośnie rośnie....
No nie wiem czy to sie tak lekko tam zakończy:
12:29, środa 16-04-2014
Część ukraińskich wojsk……poddaje się separatystom. Na wielu ukraińskich transporterach opancerzonych wiszą już rosyjskie flagi. W Doniecku trwa obecnie konferencja szefa rady miasta, który informuje dziennikarzy o żądaniach separatystów.
Read more: http://xpuls.pl/czesc-ukrainskich-wojsk/#ixzz2z2qSHuGT
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

Uważaj, bo ja wczoraj jedno jajo już straciłempedro pisze:oni wiedzą, że tam siedziszNowy123 pisze:ne spadac mi teraz na SP500 0,50 ptk brakowalo do 1850 grrr
@lukip. ... jajko wczoraj uchowalem, D na gold zamknęło się powyżej 1300 ... aczkolwiek, wiele średnich wczoraj przeszli, nie wiem czy nie zbyt wiele, bo chociaz prędzej strace jajko, niż sprzedam gold, to ostrożnie z zakupami ; )

Przeanalizowałem Kangura i na chwilę obecną ja tam nie widzę spadków (wiem że mogę być nie obiektywny bo siedzę w L od 4 dni) a już totalny max to zjazd do 0.9300 - 0.9310 i UP.
Rysunku i analizy nie przedstawiam bo ta z wczoraj jest aktualna.
Ten tydzień i tak już spisałem na straty i albo mi wytnie SL który sobie założyłem wchodząc w pozycję i wtedy się przestawię na Shorty albo lecimy UP. Prosta sprawa.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2014, 12:49 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.
Ma ktoś teorię na Golda - bo mam Skę otwartą i zastanawiam się czy trzymać czy spasować...
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom"