DayTrading: Środa 16.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 kwie 2014, 00:00

Wzrost
20
59%
Bez zmian
2
6%
Spadek
12
35%

Liczba głosów: 34

mmdo
Uczestnik
Uczestnik

Re: DayTrading: Środa 16.04.2014

Nieprzeczytany post autor: mmdo »

MaciejWLKP pisze:
TsunamiPL pisze:
pawel328ci pisze:Edek 500 i 590 oczekujące + SL

dołożyłem na 420
Ja już wziąłem s po 1.38416. Jestem niecierpliwy :D
TsunamiPL pisze:zamknąłem s na edku po cenie otwarcia(1.38416) i czekam, żeby dobrać wyżej.
Przestańcie bazgrać w końcu kto gdzie wszedł itd. nikogo to nie interesuje, zaśmiecacie tylko forum.
Przypominam 5 punkt regulaminu
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Teraz rozumiesz?

Witam wszystkich. Sorry mnie to interesuje.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

20:00 USD Beżowa Książka

CAD o 16 00 stopy

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

marekdt pisze:
Matthew414 pisze:Ktoś się śmiał wczoraj z luki na dax ...
Nie mam żadnej luki... (u dwóch brokerów) Może dlatego, że gram na kontraktach...

Natomiast cena dotarła do 78.8% jeszcze wczoraj - wykonała jeszcze na sesji amerykańskiej korektę do 61% - i sobie stoi... w miejscu nie wygląda to na wzrosty - raczej odreagowanie co tylko umacnia mnie w przekonaniu, że zobaczymy 0.8900 w niedalekiej przyszłości....
Negacja krótkoterminowych spadków to pokonanie 9350...
luki zależą od broków to fakt u mnie w xtb była

i tu się z tobą zgodze pokonanie 9350 neguje dość mocno spadki a pokonanie wsparcia na 9100 neguje wzrosty :) według mnie
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Patrząc na to gdzie DAX się wczoraj zamknął nie liczyłbym na spadki na SP500 choć sam o nich myślałem. Indeksy chyba chcą nadal się piąć ku górze.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

[quote="Nowy123"
ja pisz o FUTACH :) kasowy jeszcze przecie nie chodzi :) 1850 - 52
[/quote]

no wiem :)
w mForex nazywa się to US500 i aktualnie wynosi 1855.... czy to też jest futures?
sorry jeśli głupie pytanie ;)
rozumiem, że kasowy jeszcze nie chodzi - jasna sprawa.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Kabel może jeszcze pare pipsów podciągnąć, ale ja nadal uważam że ciągle jesteśmy w korekcie, kończąc falę 5 w B. Potem C i jazda do góry. Fala C może mieć dołek 1,6360 - 1,2300.
"cierpliwość popłaca..."

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

harymilloki pisze:Patrząc na to gdzie DAX się wczoraj zamknął nie liczyłbym na spadki na SP500 choć sam o nich myślałem. Indeksy chyba chcą nadal się piąć ku górze.
a ja myślę: Ukraina.
popatrzcie na wig20 w Polsce - ja wiem, że PL to nie wyznacznik tylko banan ale zawsze coś ;)

spojrzałem na kangura... wg mnie raczej spadek na okolice 0.925... potem korekta spadków (narysujemy RGR) i potem w dół...
z kolei Eur/Aud wczoraj pisaliście, że spadek spadek spadek.. tymczasem rośnie rośnie rośnie.... ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

highend pisze:[quote="Nowy123"
ja pisz o FUTACH :) kasowy jeszcze przecie nie chodzi :) 1850 - 52
no wiem :)
w mForex nazywa się to US500 i aktualnie wynosi 1855.... czy to też jest futures?
sorry jeśli głupie pytanie ;)
rozumiem, że kasowy jeszcze nie chodzi - jasna sprawa.[/quote]

SP.jun lub SP500.jun futy a to co piszesz to masz kasowy FUTY MASZ teraz 1848 dodaj 7 ptk to masz kasowy 1855

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

highend pisze:
harymilloki pisze:Patrząc na to gdzie DAX się wczoraj zamknął nie liczyłbym na spadki na SP500 choć sam o nich myślałem. Indeksy chyba chcą nadal się piąć ku górze.
popatrzcie na wig20 w Polsce - ja wiem, że PL to nie wyznacznik tylko banan ale zawsze coś ;)

spojrzałem na kangura... wg mnie raczej spadek na okolice 0.925... potem korekta spadków (narysujemy RGR) i potem w dół...
z kolei Eur/Aud wczoraj pisaliście, że spadek spadek spadek.. tymczasem rośnie rośnie rośnie.... ;)
I myślisz że to ma jakieś znaczenie. Rosja nie będzie już sobie głowy zawracać Ukrainą. Osiągnęli to na czym im zależało. Moim skromnym zdaniem Putin nie będzie już sobie i oligarchom rosyjskim psuł nerwów ludźmi którzy mają prorosyjskie poglądy na ukrainie a ta wczorajsza akcja wojskowa Ukrainy to penie za przyzwoleniem Putina była.
"cierpliwość popłaca..."

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

highend pisze:

@E/A... poczęstował mnie SL50pip. mimo tego, że mogłem je zamknąć na +...
W mojej opinii długoterminowo - spadnie... znacznie niżej... Cóż... większa korekta spowodowana umocnieniem EUR...
Korekta, bo pójście na południe kursu będzie miało to związek z osłabieniem EUR i GBP... - jak myślicie, co będzie jak już te korekty na EURNZD i GBPNZD i EURAUD i GBPAUD się wykonają? :-)
EBC i BoE odpalą coś?

Emocje, obawy, złe i dobre i nastroje - sprzedają się najlepiej. Przecież to właśnie generuje zmienność.

-- Dodano: śr 16-04-2014, 11:15 --

Wspominałem, że w mojej ocenie NZD się osłabi.

@ wykresik - Nzdusd.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Zablokowany