DayTrading: Środa 16.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 kwie 2014, 00:00

Wzrost
20
59%
Bez zmian
2
6%
Spadek
12
35%

Liczba głosów: 34

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 16.04.2014

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

atlanticos pisze:kangur h1 na obecną chwilę.... niebieskie przerywane TL są z interwału h4... reszta raczej powinna być czytelna i zrozumiała

https://www.tradingview.com/x/ruPfKsDH/
Prawie konkret - tylko, że uważam, że fala piąta fali c będzie płaska. i raczej nie złamie statystyki - tj. bycia dłuższym niż fala III kiedy ta jest wydłużona...

Więc imho - zejście o 1 pipsa na nowe low lub wybicie jedynie ceną zamknięcia low... i później UP...

Kurs stał się tak płaski przy 0.9330 - bo to bardzo ważna dla byków strefa... przed finałem na 0.95
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

pawel328ci
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel328ci »

mmdo pisze:
MaciejWLKP pisze:
pawel328ci pisze:Edek 500 i 590 oczekujące + SL

dołożyłem na 420
Ja już wziąłem s po 1.38416. Jestem niecierpliwy :D
TsunamiPL pisze:zamknąłem s na edku po cenie otwarcia(1.38416) i czekam, żeby dobrać wyżej.
Przestańcie bazgrać w końcu kto gdzie wszedł itd. nikogo to nie interesuje, zaśmiecacie tylko forum.
Przypominam 5 punkt regulaminu
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Teraz rozumiesz?

Witam wszystkich. Sorry mnie to interesuje.[/quote]

Ale macie problem, sami się tu cały czas obrzucacie i piszecie o byle czym, od 3 dni podaje pozycje i jak ktoś obserwował to wie że można zarobić.

Więc ok na razie pa

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

marekdt pisze:
Prawie konkret - tylko, że uważam, że fala piąta fali c będzie płaska. i raczej nie złamie statystyki - tj. bycia dłuższym niż fala III kiedy ta jest wydłużona...

Więc imho - zejście o 1 pipsa na nowe low lub wybicie jedynie ceną zamknięcia low... i później UP...

Kurs stał się tak płaski przy 0.9330 - bo to bardzo ważna dla byków strefa... przed finałem na 0.95
biore to równiez pod uwagę natomiast wydaje mi się że jak dłużej pokręcimy się we fladze w ramach fali 4 w c to wyjście dołem wygeneruje samoistnie ruch na kilkadziesiąt pipsów (zlecenia oczekujące i SL) i przetestujemy zieloną strefe i dolną bandę... ale zobaczymy :564:

edit: edek m15 - mamy potencjalna flagę
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Jeszcze Aussie pod kątem scenariusza falowego z D1. Niby nic na siebie nie zachodzi, tylko ta 5 taka cholernie długa :roll:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

cajto pisze:Jeszcze Aussie pod kątem scenariusza falowego z D1. Niby nic na siebie nie zachodzi, tylko ta 5 taka cholernie długa :roll:

wg mnie tam gdzie masz 4 jest fala 2 a tam gdzie 5 jest 3...ale to moja opinia :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

cajto pisze:Jeszcze Aussie pod kątem scenariusza falowego z D1. Niby nic na siebie nie zachodzi, tylko ta 5 taka cholernie długa :roll:
ale ta Twoja 5tka, nie jest czasem trójką? https://www.tradingview.com/x/OKhDiJ45/

z 4ką do 9180 ?
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

atlanticos pisze:

wg mnie tam gdzie masz 4 jest fala 2 a tam gdzie 5 jest 3...ale to moja opinia :564:
Do bani ta Twoja opinia - nie podałeś TP i SL :lol: :wink:
Zobaczymy jak to rozegrają.

Z falami jest ten problem, ze są bardzo subiektywne. Dlatego traktuję je bardziej jako ciekawostkę, niż miarodajny obraz rynku.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2014, 14:00 przez cajto, łącznie zmieniany 1 raz.

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

atlanticos pisze:
marekdt pisze:

biore to równiez pod uwagę natomiast wydaje mi się że jak dłużej pokręcimy się we fladze w ramach fali 4 w c to wyjście dołem wygeneruje samoistnie ruch na kilkadziesiąt pipsów (zlecenia oczekujące i SL) i przetestujemy zieloną strefe i dolną bandę... ale zobaczymy :564:
edit: edek m15 - mamy potencjalna flagę
imho - Twój scenariusz dla mnie bardzo alternatywny, ale nie niemożliwy.
Trzeba by było uznać, że Fala A - jest falą nr 1... :-)

Nie pasuje mi tylko np. złoto do tego... raczej rynek się skoreluje ... Towar/dolar
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Pozwoliłem sobie trochę poprawić Twój rysunek...
Oznaczenia czerwone i pomarańczowe aktualne. Z niebieskimi (cajto) się nie zgadzam.

Zablokowany