DayTrading: Środa 16.03.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 mar 2016, 00:00

Wzrost
9
47%
Bez zmian
5
26%
Spadek
5
26%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 16.03.2016

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

FatCows pisze:Ciekawie rozmawiacie ... :)

Skoro piszecie, ze strzal o 200 pipsow dla przykladu powoduje naruszenie jakiegos tam poziomu i tak dalej, to znaczy, ze wplywa ten strzal na sposob postrzegania wykresu i analize.

To teraz pytanie: jak w takim razie podejsc do powyzszego biorac pod uwage, ze niektorzy brokerzy likwiduja takie swieczki (knoty itp) z wykresu? Cena pozniej dojdzie na D1 lub W1 do tego miejsca ale w terminie pozniejszym. A wiec z punktu widzenia tych TFow nie ma roznicy ale jezeli ktos gra na M5 czy M15 czy H1, to juz roznica bedzie i tym samym w momencie strzalu i chwile pozniej bedzie widzial inna rzeczywistosc.

To jak niby z technicznego punktu widzenia, to nie ma znaczenia?
Piszesz o szczególnym przypadku brokera MM, który pokazuje zupełnie inny rynek, swój rynek.
Ale, to nadal pozostaje techniczne, bo cię wtedy nie wytnie taki ruch, skoro go broker nie pokazał.
Jedynie wtedy broker nie zamknie, lub nie otworzy pozycji - requote lub bad price.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

FatCows pisze:Ciekawie rozmawiacie ... :)

Skoro piszecie, ze strzal o 200 pipsow dla przykladu powoduje naruszenie jakiegos tam poziomu i tak dalej, to znaczy, ze wplywa ten strzal na sposob postrzegania wykresu i analize.

To teraz pytanie: jak w takim razie podejsc do powyzszego biorac pod uwage, ze niektorzy brokerzy likwiduja takie swieczki (knoty itp) z wykresu? Cena pozniej dojdzie na D1 lub W1 do tego miejsca ale w terminie pozniejszym. A wiec z punktu widzenia tych TFow nie ma roznicy ale jezeli ktos gra na M5 czy M15 czy H1, to juz roznica bedzie i tym samym w momencie strzalu i chwile pozniej bedzie widzial inna rzeczywistosc.

To jak niby z technicznego punktu widzenia, to nie ma znaczenia?

Nie ma kiedy grasz tak jak Dadas albo ja , czyli kształt jaki wyrysuje wykres nie niesie dla ciebie informacji. Cena niesie informacje i jej pojawienie sie na jakimś poziomie lub nie. Fakt zaistnienia ceny na jakimś poziomie to jest kwant informacji jakim zajmuje sie PA.

Jeśli jakiś broker usuwa jakieś swieczki to to zwykły oszust nie broker ( no ok, jakiś koszmarny Market Maker dla naiwnych ).

Jak mam TP gdzieś i cena tam dotrze to chce żeby mi to broker zaliczył niezależnie od tego czy cena przebywałą tam przez ułamek sekundy ( co na h1 bedzie knotem ) czy była tam przez 3 godziny ( co na h1 da 3 pełne świece ), nieprawdaż ? Jeszzce tego brakuje żeby brokerzy zaczeli rozróżniać ile cena przebywa na poziomie X i np dawali krótszy czas jeśli idzie o SL i dłuższy jeśli idzie o TP...chyba porzycił bym fx wtedy :mrgreen:

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

m3l0n pisze:Nie wiem co oznacza zielona przerywana linia na 1.13 ale według moich wróżb tam dziś dojdziemy.
Może dojdzie, a może pójdzie odwrotnie?
Rzecz jest w tym, że rynek dokładnie pozycjonuje się po środku.
Stąd formacja trójkąta.
I wtedy wszelkie technikalia nie mogą działać, bo nic nie ma pewnego.
Wszelkie domysły to tylko i wyłącznie domysły.

Natomiast, gdy już rynek ruszy, to wtedy, zachowując zimny umysł możemy ich wyczekać i wejść w dobrym kierunku.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

mario_M
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario_M »

FED: powiedzą zapewne, że inflacja im pomaga i trzeba mieć w perspektywie podwyżkę stóp - może nie dziś ale jej nie odrzucą w tym roku
czyli edek w dół 1,082? - czyli ropa do góry (ale góra do koślawego rgr lub podwójnego szczytu) aby spadać z Hukiem

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

Tylko jedna sprawa jeszcze - zwykle ten szybki ruch odbywa się w ciągu kliku sekund - więc pytanie w jaki sposób chcesz otworzyć i kontrolować pozycję ? Bo o to mi właśnie chodzi ... do tego rozszerzenie spredów , poślizgi , wstrzymanie platform , piszesz takie farmazony jakbyś na demo grał kilka dni , tu grają emocje i stopy a nie technika

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

rexex pisze:Tylko jedna sprawa jeszcze - zwykle ten szybki ruch odbywa się w ciągu kliku sekund - więc pytanie w jaki sposób chcesz otworzyć i kontrolować pozycję ? Bo o to mi właśnie chodzi ... do tego rozszerzenie spredów , poślizgi , wstrzymanie platform , piszesz takie farmazony jakbyś na demo grał kilka dni , tu grają emocje i stopy a nie technika
Bo to nie tak!
Tylko szaleńcy wchodzą na początku.
Albo już jesteś zpozycjonowany przed, chociażby oczekującymi, albo
odczekujesz 20-30 minut, dajesz im się wyszaleć, potem idziesz wraz z tymi najgrubszymi.
Gdy znasz mechanizm tego, co się dzieje w tych 1-5 sekund, to nie jesteś głupi, żeby tam się pchać.

majkel79
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: majkel79 »

fx-technik pisze:
rexex pisze:Tylko jedna sprawa jeszcze - zwykle ten szybki ruch odbywa się w ciągu kliku sekund - więc pytanie w jaki sposób chcesz otworzyć i kontrolować pozycję ? Bo o to mi właśnie chodzi ... do tego rozszerzenie spredów , poślizgi , wstrzymanie platform , piszesz takie farmazony jakbyś na demo grał kilka dni , tu grają emocje i stopy a nie technika
Bo to nie tak!
odczekujesz 20-30 minut, dajesz im się wyszaleć, potem idziesz wraz z tymi najgrubszymi.
Gdy znasz mechanizm tego, co się dzieje w tych 1-5 sekund, to nie jesteś głupi, żeby tam się pchać.
o ile trafisz z oczekującymi bo i tak przy takich ruchach nie kupisz ani nie sprzedasz po cenie po jakiej masz ustawione

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

majkel79 pisze:
fx-technik pisze:
Bo to nie tak!
o ile trafisz z oczekującymi bo i tak przy takich ruchach nie kupisz ani nie sprzedasz po cenie po jakiej masz ustawione
Też nie tak.
Napisałem ogólnie.
Jest na to sposób.

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

fx-technik pisze:
Bo to nie tak!

No to wreszcie napisałaś jak człowiek bo z poprzednich wypowiedzi wynikało dla mnie coś innego . Czyli nie na danych tylko po danych a to jest zasadnicza różnica

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

dlatego jak nie jesteście właścicielami gignatycznych hedge fundów które maja do dyspozycji całę farmy superkomputerów do HFT to gre na danych lepiej sobie darować ( w sensie wyłąpywanie tego impulsu )

na nasze detaliczne warunki jak nie masz pozycji przed publikacją juz otwartej to nic nie zarobisz. W czasie publikacji i pierwszych kilku sekund po zapomnijcie że coś otworzycie / zamkniecie po cenie jakiej chcecie. Nawet wasze SL;e moga zostać zaliczone dużo niżej /wyżej niż mieliście kreske w MT4 postawioną. Mowa tu oczywiscie o brokach ECN i STP bo u niektórych "bucketshopów" MM dane wygladają jak żyleta

TL:DR - szkoda nerwów :D

Zablokowany