DayTrading: Środa 16.03.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 mar 2016, 00:00

Wzrost
9
47%
Bez zmian
5
26%
Spadek
5
26%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 16.03.2016

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

shogomad pisze:
fx-technik pisze:Oto dowód wprost, że technicznie nic się nie zmienia na danych:
EURUSDM3.png

No rozumiem o co ci chodzi... czyli czy cena dotrze do poziomu X szybciej czy wolniej nie zmienia to "technicznej" sytuacji ???

2016-03-16 13_08_34.png

Powiedzmy, że z technicznego punktu widzenia w miejscu w którym kończy się zielony zygzak i zaczynają się czerwone linie to miejsce w którym twoja analiza techniczna mówi ci, aby otworzyć L z TP na poziomie tej osobnej grubej zielonej lini. Bez danych doszli by tam, ale dłużej, z danymi pójdą tam szybciej. Czy z perspektywy analizy technicznej to coś zmienia? Mi się wydaje, że nie, wszak w analizie technicznej nie analizujemy kiedy cena dojdzie, tylko gdzie cena dojdzie. A jesli dane ten ruch przyśpieszą, to tym lepiej. Nie trzeba długo czekać na profity. Chyba o to chodziło Dadasiowi, albo i nie :lol: Chyba, że ktoś stosuje Ganna, to może wyliczać opór w czasie, a nie w cenie. Mi się udało z ropą, której ostatni szczyt wyskoczył na wyliczonych 180stopniach czasu czyli połowie okręgu i nastąpiła zwrotka :lol:
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

m3l0n pisze:A widzi ktoś możliwość wti powyżej widełek 37.5-38 (50-100 pipsów wyżej niż aktualnie) ?? Bo dla mnie to będzie idealny moment do pakowania się w eski.
Ja widze..nawet wziąłem małęgo Longa pod to. Oczywiście ostry trailing bo w każdej chwili może być zwałka z powodu dużego zwierzaka ( wszystko powyżej 161% fibo)...czyli jak tu ktoś jużrysował....fala 5ta
2016-03-16 13_26_02.png
-- Dodano: 16 mar 2016, 14:34 --
xhDog pisze:
shogomad pisze:
fx-technik pisze:Oto dowód wprost, że technicznie nic się nie zmienia na danych:
EURUSDM3.png

No rozumiem o co ci chodzi... czyli czy cena dotrze do poziomu X szybciej czy wolniej nie zmienia to "technicznej" sytuacji ???

2016-03-16 13_08_34.png

Powiedzmy, że z technicznego punktu widzenia w miejscu w którym kończy się zielony zygzak i zaczynają się czerwone linie to miejsce w którym twoja analiza techniczna mówi ci, aby otworzyć L z TP na poziomie tej osobnej grubej zielonej lini. Bez danych doszli by tam, ale dłużej, z danymi pójdą tam szybciej. Czy z perspektywy analizy technicznej to coś zmienia? Mi się wydaje, że nie, wszak w analizie technicznej nie analizujemy kiedy cena dojdzie, tylko gdzie cena dojdzie. A jesli dane ten ruch przyśpieszą, to tym lepiej. Nie trzeba długo czekać na profity. Chyba o to chodziło Dadasiowi, albo i nie :lol: Chyba, że ktoś stosuje Ganna, to może wyliczać opór w czasie, a nie w cenie. Mi się udało z ropą, której ostatni szczyt wyskoczył na wyliczonych 180stopniach czasu czyli połowie okręgu i nastąpiła zwrotka :lol:

Czekamy co odpowie, ale na 99% jestem przekonany ,ze właśnie o to mu chodziło. Że czas nie ma znaczenia. Czy poziom przebity dynamicznie czy anemicznie to przebity poziom i ten fakt tworzy nową rzeczywistość PA a nie czy to sie stało szybko czy wolno.

Zgadzam sie zreszta z tym , bo to co na m1 na danych wygladą jak wystrzał w kosmos to na świeczce d1 czy w1 to często nic niezwykłego. ATR na dużym TF niewzruszony.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Tak.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Kanecione
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kanecione »

spokój dzisiaj jak nad jeziorkiem na mazurach....:)

m3l0n
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m3l0n »

Kanecione pisze:spokój dzisiaj jak nad jeziorkiem na mazurach....:)
Niedługo się zacznie, chociaż na ropie zrobili falstart nie w tą stronę co powinni, ale niedługo się ogarną że pomylili kierunki :mrgreen:

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

fx-technik pisze:Tak.

No to w takim razie masz jednak błąd w twoim pierwszym poście , logiczny.

Skoro potwierdziłeś ,że zgadzasz sie ze stwierdzeniami :
1. " Że czas nie ma znaczenia. Czy poziom przebity dynamicznie czy anemicznie to przebity poziom i ten fakt tworzy nową rzeczywistość PA a nie czy to sie stało szybko czy wolno. "

oraz

2. " ruch o 200 pipsów w górę bez publikacji danych , który zajął by cenie około tygodnia by przemieściła sie o te 200 pips, jeżeli nastąpi podczas publikacji danych i wykona sie taki ruch w ciagu minuty, ale dotrze do tego samego poziomu cena ( te same 200 pips w tym samym kierunku ) to z technicznego* punktu widzenia nic to nie zmieni ?"

oraz

3. sam dałeś na poparcie tego screena z range barami ( które wycinaja aspekt czasu z analizy )

...to twój tekst z pierwszego postu o który się cały czas rozchodzi "Ruchy na danych są tak samo techniczne, jak w każdym innym czasie.
Zmienia się tylko jeden parametr takiego ruchu: jego zakres. " jest nie logiczny, a co najmniej niezręcznie napisany po polsku gdyż :

1. zmieniony parametr: czas ( z rozwlekłego tygodnia na 1 minutę )
2. nie zmieniony parametr : zakres ruchu (to samo 200 pipsów)

..a co za tym idzie poprawnie powinieneś napisać :

"Ruchy na danych są tak samo techniczne, jak w każdym innym czasie.
:!: :!: :!: NIE :!: :!: :!: Zmienia się tylko jeden parametr takiego ruchu: jego zakres. "

albo

Zmienia się tylko jeden parametr takiego ruchu: jego :!: :!: :!: CZAS. :!: :!: :!:

...czyli albo dodać NIE jeśli piszesz o czasie albo zamienić CZAS z ZAKRESEM jak chcesz za wszelka cene by było to zdanie twierdzące.

twoje zdanie w oryginale :

Zmienia się tylko jeden parametr takiego ruchu: jego zakres. "

...jest w kontekście tych wszystkich stwierdzeń którym przytaknąłeś , oraz screenów , bez sensu przez prawie że zwykła literówkę literówkę. Bo to że rozumiemy zagadnienie tak samo i mówimy o tym samym nie ulega już najmniejszej wątpliwości.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

EURUSDDaily.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

m3l0n
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m3l0n »

Nie wiem co oznacza zielona przerywana linia na 1.13 ale według moich wróżb tam dziś dojdziemy.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

fx-technik pisze:
EURUSDDaily.png

EUR nie power? :) Dadas, a miarka to rozbudowany DSWS na zasadzie jak Fibo0-100 (długość miarki), bo w zasadzie gdzieś mnie to ominęło jak tłumaczyłeś.

:) pozdrawiam wszystkich :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

Ciekawie rozmawiacie ... :)

Skoro piszecie, ze strzal o 200 pipsow dla przykladu powoduje naruszenie jakiegos tam poziomu i tak dalej, to znaczy, ze wplywa ten strzal na sposob postrzegania wykresu i analize.

To teraz pytanie: jak w takim razie podejsc do powyzszego biorac pod uwage, ze niektorzy brokerzy likwiduja takie swieczki (knoty itp) z wykresu? Cena pozniej dojdzie na D1 lub W1 do tego miejsca ale w terminie pozniejszym. A wiec z punktu widzenia tych TFow nie ma roznicy ale jezeli ktos gra na M5 czy M15 czy H1, to juz roznica bedzie i tym samym w momencie strzalu i chwile pozniej bedzie widzial inna rzeczywistosc.

To jak niby z technicznego punktu widzenia, to nie ma znaczenia?

Zablokowany