DayTrading: Środa 16.03.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 mar 2016, 00:00

Wzrost
9
47%
Bez zmian
5
26%
Spadek
5
26%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
Tyler Durden
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Środa 16.03.2016

Post autor: Tyler Durden »

FatCows pisze:
Myślę, że plan Wujka SAM'a jest deko inny. Tak sobie myślę, że Iran wchodzi do gry z OGROMNĄ ilością ropy. Wojna toczyła się o ropę i tą ropę dostał właśnie Wujek SAM. Cofają embargo na Iran i w ramach "podziękowania" za obsadzenie ludźmi, to Wujek SAM dostał ropę po mega taniości. Mają ropkę za friko. I teraz co? Teraz cena do góry i do góry. Czysty deal? Czysty :)
Ale po co USA ropa, jak oni jej mają pod dostatkiem u siebie ?

Ja sądze że tam jest grubsza sprawa.
Moim zdaniem tak niską cene ropy zawdzięczamy tylko i wyłącznie temu, że Rosja nie dała się wyrzucić z Krymu.
Zauważ że gnojenie Rubla pokryło się z mega osłabieniem ropy, co jest ewidentym atakiem w gospodarkę Rosji.
Nawet USA zniosło zakaz importu własnej ropy, i wtedy WTI pierwszy raz było droższe od brenta :wink:.

Jak dla mnie, Pejsy i USA zrozumiały, że Ruscy mogą głodować, byle by mieli silnego wodza i to po prostu na nich nie działa. Dodatkowo podejrzewam że się nie spodziewali tego, że Rosja wyśle armię do rejonu w 100% kontrolowanego przez USA, czyli bliski wschód.

Iran przyfarcił i imo dostał zniesienie sankcji po to, żeby Ruskom dowalić, ale na nich to wrażenia chyba nie zrobiło.
Zauważ jaki jest śmieszny zbieg okoliczności. Na jakies 3-4 tygodnie przed spotkaniem grupy OPEC która planuje ograniczenie produkcji ropy, Rosja nagle wycofuje większość sił z Syrii.

Na moje się skubańce dogadali - ropa w góre w zamian za wycofanie sił, ale moim zdaniem Putin i tak tych durni wykiwa i jak zamrożą produkcję, to Rosja szybciutko do syrii wróci :wink:, w końcu są tam tylko po to, żeby blokować budowę rurociągu do europy.

Niestety, możemy sobie rysować kreski na ropie, ale ropa to czysta polityka.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2016, 23:17 przez Tyler Durden, łącznie zmieniany 1 raz.

karnak
Maniak
Maniak

Post autor: karnak »

PKOBP:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: fx-technik »

FatCows pisze: Ja to rozumiem tylko zastanawiam sie jak to robisz? W sensie poswiecania czasu a nie techniki czy tam Twojego DSWS (o ile dobrze napisalem). Kazdy gra jak moze aby wyciagnac ile sie da i o to chodzi. Tylko przypasowac probuje Twoj sposob do tego co robilem kilka lat temu. Ot tak sobie mysle kiedy i czy Ci sie przestanie chciec w ten sposob? :) Jezeli to jest Twoja codzienna praca, to ok a z kolei ja ciukam po godzinach i tylko zarzadzam pozycjami dokladajac jak sie da w istotnych punktach.
A ty uważasz, że żeby z tego żyć, to trzeba cały dzień przed kompem siedzieć i robić kilkanaście
tradów dziennie, albo więcej?
Nie.
Wystarczy 1 trade dziennie.
Dzisiaj zrobiłem 4 trady, te zasadnicze, zarobkowe.
W sumie zrobiłem 12 tradów, ale ta reszta to była zabawa małymi wolumenami.
Ja siedzę przed monitorem cały dzień, bo za bardzo nie mam nic innego do roboty.
Niedługo będę robił tego jednego trada w godzinach rannych i tyle.
Wiem, że będzie mi trudno odstawić uzależnienie komputerowe, ale nie z takimi rzeczami
w życiu dałem sobie już radę, to i tego pierona zwalczę!
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Kanecione
Gaduła
Gaduła

Post autor: Kanecione »

Daxa chyba brałbym na spadki z jakimś SL na 10030....

-- Dodano: 16 mar 2016, 23:40 --

Daxa chyba brałbym na spadki z jakimś SL na 10030....

-- Dodano: 16 mar 2016, 23:41 --

Chyba, że ropa leci szybko UP to giełdy też raczej góra...wtedy a dolar dól...tak to jest??

Zablokowany