Świeżak44 pisze:Wszystkie wskaźniki skazują że jutro zwała na DAX-e a ja nie mam S... tragedia. Mam nadzieje, że nie otworzą się z luką i będzie można coś złapać..
RSI przegrzane, jak w dzień brexitu. ADX wskazuje na wyczerpanie trendu.. Dodatkowo w Japoni dojechali wczoraj do bandy szczytów.. Co jeszcze gorsze, wygląda na to że właśnie retestowali na DAXie to co było wsparciem (cienka czarna linia na 9929).. Czyli droga do spadków wolna.. chociaż dywergencja jest mała i zmienna a USA nie wyglądają na zmęczone wzrostami.. PS. Jutro od rana łapie S na DAX-ie.

Przestań. Od kilku dni siedzisz i wieszczysz armagedon na daxie. Miotasz się, węszysz, tropisz spiski, dywergerencja tu, dywergerencja tam, tymczasem dax nic sobie z tego nie robi i spokojnie rośnie. Ile byś zarobił przez ostatnie dni grając z trendem L na daxie zamiast wyczekiwać na armagedon? Boisz się wejść z trendem bo boisz się, że kupisz na szczycie, ale jest na to lekarstwo, SL się nazywa. Twoja analiza i handel to nadzieja, nadzieja, że w końcu trafisz w szczyt i sprzedaż, albo w dołek i kupisz. Zagraj z trendem, zobacz jak to jest, wszak na demo grasz to nic ci się nie stanie.
W marcu pisałem, dax do jesieni 13500pkt - wiem, troche przegłem pałke z tym poziomem, ale nowe maksy mozliwe