DayTrading: Środa 13.07.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 lip 2016, 00:00

Wzrost
6
46%
Bez zmian
4
31%
Spadek
3
23%

Liczba głosów: 13

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 13.07.2016

Nieprzeczytany post autor: karnak »

fx-technik pisze:@ karnak,

Każda świeca zamknięta, to już historia.
Nawet to co się na bieżąco rysuje, to historia.
Bo to przyszło z serwera brokera, a on to też dostał skądś, itd.
Wielcy nie tradują wykresu.
Oni tylko kupują lub sprzedają po cenie, która ich interesuje.
A detaliści, którzy tradują wykres, nie są w stanie ruszyć ceną.
Może w końcu zrozumiesz, że nie wyznaczysz tej ceny, która Cię interesuje, bez WYKRESU == HISTORII, sądzę, że jesteś inteligentny i myślisz logicznie i podzielisz moje rozumowanie.

"A detaliści, którzy tradują wykres, nie są w stanie ruszyć ceną"
Ale ci NIE DETALIŚCI robią takie ceny, by spełniała się AT, to nie jest chaos w ich wydaniu, tylko poruszanie się wg reguł.
Ty te reguły poznałeś i wszedłeś do ich świata goląc innych - i o to chodzi, żeby by brać kasę, a nie dawać. :)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

WTI CFD Cash:

Cena się zachowała dokładnie według wszelkich schematów.
Retestowała górną linię, tam gdzie Close tego PinBara u góry.
Ponieważ trend był jeszcze do góry.
Zrobiła niższy szczyt, przebiła dołek, poleciała robić retest podłogi.
WTIM2.png
-- Dodano: 13 lip 2016, 18:36 --
karnak pisze:
fx-technik pisze:@ karnak,

Każda świeca zamknięta, to już historia.
Nawet to co się na bieżąco rysuje, to historia.
Bo to przyszło z serwera brokera, a on to też dostał skądś, itd.
Wielcy nie tradują wykresu.
Oni tylko kupują lub sprzedają po cenie, która ich interesuje.
A detaliści, którzy tradują wykres, nie są w stanie ruszyć ceną.
Może w końcu zrozumiesz, że nie wyznaczysz tej ceny, która Cię interesuje, bez WYKRESU == HISTORII, sądzę, że jesteś inteligentny i myślisz logicznie i podzielisz moje rozumowanie.

"A detaliści, którzy tradują wykres, nie są w stanie ruszyć ceną"
Ale ci NIE DETALIŚCI robią takie ceny, by spełniała się AT, to nie jest chaos w ich wydaniu, tylko poruszanie się wg reguł.
Ty te reguły poznałeś i wszedłeś do ich świata goląc innych - i o to chodzi, żeby by brać kasę, a nie dawać. :)
I tak będziemy się przepychać?
Karnak - Dadas, zrozum, że czerwone.
Dadas - Karnak, nie przecież czerwone!
Karnak - Ależ Dadas, czerwone, czerwone.
Dadas - Karnak, czerwone.

To tak jak z tym Bacą, co go Górale pytali, czy zima będzie ostra, bo nie wiedzą, czy mają już chrust gromadzić.
Baca kazał im przyjść za 3 dni, a sam do Wa-wy pojechał do IMIGW.
Tam się zapytał o prognozy, wrócił i kazał Góralom gromadzić chrust.
Na następny dzień pogodynka mówi, że zima będzie ostra, bo Górale gromadzą chrust!

PS.
Nikogo nie golę.
Nie interesują mnie powody, dla których ktoś kupuje, lub sprzedaje po danej cenie.
Widocznie ma powody, skoro to robi.

Idea udostępnienia rynków finansowych dla mas nie polega na tym, żeby kogoś golić,
tylko na tym, żeby ktoś kupił/sprzedał po cenach, gdzie jest brak płynności.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Rafal152

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

Tomasz nie lubię dyskutować na temat historycznego wykresu bo teraz można sobie dopisywać cuda do tego co się stało no ale nie dałem rade wcześniej odpisać . Wczorajsze zagranie było strikte techniczne dół mojego kanału miałem gdzie Sl postawić z dużą perspektywa na rozwój i tak się stało ale oprócz AT na ropie jednak trzeba zwrócić uwagę na AF a ta dla ropy jest fatalna .I dzisiaj masz efekt tego .

Ja na tym ruchu zarobiłem 4 pipsy :D zamknąłem platformę przed danymi i włączyłem Auto trejda 15 pips Przed danymi polecieli niżej załączyli Automata wrócili wyrzucili mnie z pozycji i pozamiatane . Jak bym był przy komp na pewno bym łapał ten ruch bo się go spodziewałem no ale są rzeczy ważniejsze niż FX .

Co dalej z WTI ? ważne jak się dziś zamkną ale jest do dużych spadków ale coś więcej może jutro podam .

Mam nadziej że ktoś złapał i pije soczyste piwko teraz :564:

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Rafal152 pisze:Tomasz nie lubię dyskutować na temat historycznego wykresu bo teraz można sobie dopisywać cuda do tego co się stało no ale nie dałem rade wcześniej odpisać . Wczorajsze zagranie było strikte techniczne dół mojego kanału miałem gdzie Sl postawić z dużą perspektywa na rozwój i tak się stało ale oprócz AT na ropie jednak trzeba zwrócić uwagę na AF a ta dla ropy jest fatalna .I dzisiaj masz efekt tego .

Ja na tym ruchu zarobiłem 4 pipsy :D zamknąłem platformę przed danymi i włączyłem Auto trejda 15 pips Przed danymi polecieli niżej załączyli Automata wrócili wyrzucili mnie z pozycji i pozamiatane . Jak bym był przy komp na pewno bym łapał ten ruch bo się go spodziewałem no ale są rzeczy ważniejsze niż FX .

Co dalej z WTI ? ważne jak się dziś zamkną ale jest do dużych spadków ale coś więcej może jutro podam .

Mam nadziej że ktoś złapał i pije soczyste piwko teraz :564:
Tak trzymać, :564:

karnak
Maniak
Maniak

Ja nie mam systemu co na kilku historycznych świeczkach potrafi coś zarobić - robię to w oparciu o głębszą historię i na tej podstawie staram się ekstrapolować przyszły ruch.
Tu na złotku pokazane co robić, gdy się wykres zachowa w określony sposób co do pokazanych kresek - wsparć i oporów:

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Ale jak to było? Najpierw zjechali w dół 15 pipsów, potem szpila w górę i z powrotem?? To dranie..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

Farciarz pisze:dzięki, zanotowałem, popatrzę sobie na wykres i porównam, uciekam dziś już, pozdrawiam, hej
oby gejek rósł :P
l to proponuje z okolic 135, ja w s
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Powiedzcie co dalej z DAX-em??? Czekają ze spadkami , aż SP500 podwinie się noga?. Niestety tam są wciąż formacje wzrostowe. Chyba utknęli na dobre w tej konsoli na 100 pipsów. Zauważyłemm, że lokalne max wczoraj i dziś zrobili na DAX-ie o tej samej godzinie 12.50. A ja oczywiście musiałem dzieś wtedy wyjść- i wczoraj i dziś. Skad ta godzina? Przerwe na lunch mieli w City??? :D
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

kk.dreamer pisze:
Farciarz pisze:dzięki, zanotowałem, popatrzę sobie na wykres i porównam, uciekam dziś już, pozdrawiam, hej
oby gejek rósł :P
l to proponuje z okolic 135, ja w s
nie jestem Farciaz, ale odpowiem,
moze i tak być, :D
zrobili 23.6
38.2 to poziom co podałaś

złoto:
od szczytu 1375 zrobili prawdopodobnie układ korekty prostej ABC 535, odreagowanie wczorajsze i dzisiejsze jest układem korekcyjnym również, bede obserwował kanał i wyłamanie w dół,
ciekawe w tym wszystkim jest to że poprzedni szczyt ubiegłotygodniowy choc normalnie tego nie widac na wykresie został niewybity,
można to uznac też za impuls ponieważ nie została zniesiona pierwsza fala,

WTI:
Trudność w oznaczeniu impulsów i korekt na wti sprawiła że wczoraj nie wstawiałem tego wykresu,
dzis wstawiam, jestem bez pozycji, dla zainteresowanych tylko,
moim zdaniem od szczytu 51.50 był impuls 1A i teraz jest korekta płaska rozbudowana, o kolejne korekty,
alternatywnym scenariuszem byłby w fali B trójkat,
dwuznaczność o której pisałem dziś sprawiła że nie zająłem pozycji , wynikała ona w głownej mierze z interwałów wyzszych, ale oczywiście nie kazdy trader musi tak samo analizowac wykres pod względem AT i napewno nie bede sie spierał że mam racje :)
Ostatnio zmieniony 13 lip 2016, 21:54 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 5 razy.

karnak
Maniak
Maniak

S&P - sygnał L padł, teraz pozostaje tylko dobierać na korektach lub wycofać się z tego pomysłu, gdy sięgnie SL. :)

Zablokowany