DayTrading: Środa 10.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 cze 2015, 00:00

Wzrost
18
58%
Bez zmian
5
16%
Spadek
8
26%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 10.06.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

atlanticos pisze: jak dzis rusza stopami i zapowiedza kolejne ruchy to Cie zasypia jak faraona w tej piramidzie :)

na kiwi nic sie nie zmienilo... nadal mamy przepasc i celem sa minima sprzed kilku lat z wykresu miesiecznego...retest i rozowa strefa to wszystko na co mozesz liczyc... rba i rbnz maja jasna polityke i tu sie nic w trendzie glownym nie zmienia...

kiwi d1
https://www.tradingview.com/x/sT6UCv8u/
Dobra spoko - nie mówię, że nie. Polityka RBA i RBNZ to jedno, ale taka sama sytuacja jak na edku = osłabiający sie dolar. Wykres indeksu dolara wygląda jakby miał dalej spadać.
Więc niech sobie kiwi czy kangur spadają potem w czarną D...., ale najpierw poproszę te 200 pips do góry :d
Potem jak zobaczę, że celują w przepaść - nie ma problemu :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

dobryfxplayer pisze:zaba. poniewaz para usd/chf wyglada bardzo apetycznie (tez mam pozycje tam otwarta) to mam do ciebei pytanie? gdzie stawiasz SL w takich sytuacjach? nad prawym ramieniem rgra? jezeli kurs nie idzie po twojej mysli i podaza w przeciwnym kierunku. czy moze stawiasz tam pozycje hedge? czyli otwierasz tam buy? jezeli tak to powiedz mi prosze jak sobie z tym radzisz radzisz. jak minmalizujesz ta strate czy moze wychodzisz z nia na zero otwierajac inne np. mniejsze pozycje??? jezeli nie chcesz tego pisac tutaj to moze chociaz na PW. dzieki bardzo
SL mam na 9440... obecnie sufit tworzy banda trojkata i flagi, ale oprocz tego wszystkie srednie z interwalow m15 i m30 ktore czasem tu wrzucalem... jak to przejda to nie ma co kombinowac i pozycja do zamkniecia wtedy

-- Dodano: 10 cze 2015, 20:11 --
highend pisze:
Dobra spoko - nie mówię, że nie. Polityka RBA i RBNZ to jedno, ale taka sama sytuacja jak na edku = osłabiający sie dolar. Wykres indeksu dolara wygląda jakby miał dalej spadać.
Więc niech sobie kiwi czy kangur spadają potem w czarną D...., ale najpierw poproszę te 200 pips do góry :d
nie twierdze ze nie urosnie ale dziwne ze patrzysz na index dolara gdy decyzje dzis podejmuje rbnz a nie fed... dzis oni rzadza i kurs pojdzie tam gdzie sobie wymysla... jak rusza stopami i zapowiedza kolejne ruchy co nie jest niemozliwe bo caly czas twierdza ze ich waluta jest zbyt droga to ekranu braknie...ale moga tez sie wstrzymac...nikt tego nie wie i dlatego w takich chwilach sie siedzi z boku co pokazal 15 stycznia... mozna najwyzej zlapac kawalek tortu w locie...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Żaba a czy świeczki na kiwi i kangurze tygodniowe (za poprzedni tydzień) czyli odwrócone młotki + wyznaczone zasięgi + price action i to co się aktualnie dzieje (wzrosty na tych parach) - czy Ty patrzysz na takie rzeczy?
Bo z fundamentami to wiadomo jak jest.... Raz działają, a raz nie działają ;) W sensie, że działają zawsze, ale dość często pod przyszłe ustalenia o których pewne osoby wiedzą wcześniej.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

atlanticos pisze:
dobryfxplayer pisze:zaba. poniewaz para usd/chf wyglada bardzo apetycznie (tez mam pozycje tam otwarta) to mam do ciebei pytanie? gdzie stawiasz SL w takich sytuacjach? nad prawym ramieniem rgra? jezeli kurs nie idzie po twojej mysli i podaza w przeciwnym kierunku. czy moze stawiasz tam pozycje hedge? czyli otwierasz tam buy? jezeli tak to powiedz mi prosze jak sobie z tym radzisz radzisz. jak minmalizujesz ta strate czy moze wychodzisz z nia na zero otwierajac inne np. mniejsze pozycje??? jezeli nie chcesz tego pisac tutaj to moze chociaz na PW. dzieki bardzo
SL mam na 9440... obecnie sufit tworzy banda trojkata i flagi, ale oprocz tego wszystkie srednie z interwalow m15 i m30 ktore czasem tu wrzucalem... jak to przejda to nie ma co kombinowac i pozycja do zamkniecia wtedy

-- Dodano: 10 cze 2015, 20:11 --
highend pisze:
nie twierdze ze nie urosnie ale dziwne ze patrzysz na index dolara gdy decyzje dzis podejmuje rbnz a nie fed... dzis oni rzadza i kurs pojdzie tam gdzie sobie wymysla... jak rusza stopami i zapowiedza kolejne ruchy co nie jest niemozliwe bo caly czas twierdza ze ich waluta jest zbyt droga to ekranu braknie...ale moga tez sie wstrzymac...nikt tego nie wie i dlatego w takich chwilach sie siedzi z boku co pokazal 15 stycznia... mozna najwyzej zlapac kawalek tortu w locie...
dobrze.rozumiem. ale nie odpowiedziales na pytanie. czy stosujesz powiedzmy sztywne/nie sztywne SL w otwartych pozycjach? czy twoim zabezpieczeniem jest hedge?
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

atlanticos pisze: nie twierdze ze nie urosnie ale dziwne ze patrzysz na index dolara gdy decyzje dzis podejmuje rbnz a nie fed... dzis oni rzadza i kurs pojdzie tam gdzie sobie wymysla... jak rusza stopami i zapowiedza kolejne ruchy co nie jest niemozliwe bo caly czas twierdza ze ich waluta jest zbyt droga to ekranu braknie...ale moga tez sie wstrzymac...nikt tego nie wie i dlatego w takich chwilach sie siedzi z boku co pokazal 15 stycznia... mozna najwyzej zlapac kawalek tortu w locie...
nie wiem czy dziwnie patrzę skoro w kiwi mamy NZD i USD ;)
i nie mów, że nikt nie wie bo ktoś już wie na pewno od kilku dni :d
a co do 15 stycznia to diametralnie inna sytuacja na franku niż stopy procentowe na kiwi. bez porównania ;)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

roberttheus pisze:dziś jest przełomowy dzień 2015. Giełdy idą up nie ma złudzeń co do końca korekty po takiej świeczce. Na 50 fibo łapiemy longa tej świecy (DAX, EU50 itp.) Plan na drugą połowię roku?> wymieniać wszystkie waluty swiata za jena to jest czarny koń tych rozgrywek. Jest już na tak ekstermalnych poziomach wykupienia że nie ma opcji by się nie umocnił w średnim terminie po słowach bałwana z BOY :564: :564: :564:
jeszcze zrob zjazdzk spokojnie :) nie zrobli xa =bc ak nawet nei zroba to jeszcze cofka bedzie ;)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

dobryfxplayer pisze:
dobrze.rozumiem. ale nie odpowiedziales na pytanie. czy stosujesz powiedzmy sztywne/nie sztywne SL w otwartych pozycjach? czy twoim zabezpieczeniem jest hedge?
80% przypadkow SL... hedge pojawia sie u mnie bardzo rzadko... kiedys czesciej go stosowalem gdy skupialem sie tylko na 2-3 parach... teraz gdy w zasadzie penetruje wiekszosc par szkoda mi czasu na wyprowadzanie pozycji hedge... wole wziac strate i poszukac kolejnego trejdu...

-- Dodano: 10 cze 2015, 20:36 --
highend pisze: a co do 15 stycznia to diametralnie inna sytuacja na franku niż stopy procentowe na kiwi. bez porównania ;)
pamietaj ze mozesz zrobic milion % a potem wystarczy stracic 100% .... jak ktos nie minimalizuje ryzyka to sam sie prosi o klopoty...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

update :D

pozmienialem troche krechy aby bylo czytelniejsze :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

DavidFx pisze:update :D

pozmienialem troche krechy aby bylo czytelniejsze :D
Uuuu, teraz to dopiero widać, że nie masz pomysłu co dalej - wprowadziłeś drugą ligę kresek.
No cóż, ja też tak czasami mam, że się zagubię - w takim wypadku pomocne jest szersze spojrzenie z perspektywy dłuższego TF, bo małe TF się po prostu zapętliły i rozstrzygający jest nadrzędny.

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

spodziewane jest coś ważnego podczas przemówienia Carneya, które zaraz się zacznie?
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Zablokowany