dobryfxplayer pisze:zaba. poniewaz para usd/chf wyglada bardzo apetycznie (tez mam pozycje tam otwarta) to mam do ciebei pytanie? gdzie stawiasz SL w takich sytuacjach? nad prawym ramieniem rgra? jezeli kurs nie idzie po twojej mysli i podaza w przeciwnym kierunku. czy moze stawiasz tam pozycje hedge? czyli otwierasz tam buy? jezeli tak to powiedz mi prosze jak sobie z tym radzisz radzisz. jak minmalizujesz ta strate czy moze wychodzisz z nia na zero otwierajac inne np. mniejsze pozycje??? jezeli nie chcesz tego pisac tutaj to moze chociaz na PW. dzieki bardzo
SL mam na 9440... obecnie sufit tworzy banda trojkata i flagi, ale oprocz tego wszystkie srednie z interwalow m15 i m30 ktore czasem tu wrzucalem... jak to przejda to nie ma co kombinowac i pozycja do zamkniecia wtedy
-- Dodano: 10 cze 2015, 20:11 --
highend pisze:
Dobra spoko - nie mówię, że nie. Polityka RBA i RBNZ to jedno, ale taka sama sytuacja jak na edku = osłabiający sie dolar. Wykres indeksu dolara wygląda jakby miał dalej spadać.
Więc niech sobie kiwi czy kangur spadają potem w czarną D...., ale najpierw poproszę te 200 pips do góry
Potem jak zobaczę, że celują w przepaść - nie ma problemu

nie twierdze ze nie urosnie ale dziwne ze patrzysz na index dolara gdy decyzje dzis podejmuje rbnz a nie fed... dzis oni rzadza i kurs pojdzie tam gdzie sobie wymysla... jak rusza stopami i zapowiedza kolejne ruchy co nie jest niemozliwe bo caly czas twierdza ze ich waluta jest zbyt droga to ekranu braknie...ale moga tez sie wstrzymac...nikt tego nie wie i dlatego w takich chwilach sie siedzi z boku co pokazal 15 stycznia... mozna najwyzej zlapac kawalek tortu w locie...