karnak pisze:Nie przesadzajmy z tymi trudnościami z dokopaniem się do analiz, bo takowych tu jak na lekarstwo.
Idą wybory i ludzie muszą znać prawdę o przekrętach PO, bo od tego zależy przyszłość naszego kraju i kierunek naszej giełdy - ośmiorniczkami się tego nie zaklajstruje.
Karnak. Powiem wprost. Wez dodaj nowy temat np. "Wybory, przekrety itp" na forum w dyskusjach ogolnych i tam sobie o tym dyskutujcie. Tu jest watek o daytraeingu ktorego ty zreszta nie akceptujesz.
Ok?
Mnie nie interesuje polityka i jak musze to czytac w watku o forexie to troche zle sie czuje.
atlanticos pisze:widze ze polowa tu fora pomylila a admin spi... zeby przekopac sie do jakiejs analizy lub zdania o forexie to trzeba 3 strony przewalkowac jak na jakims forum politycznym.... ogarnijcie sie z tym bo slabo sie robi...
a jakie analizy chcesz
Nowy napisałem Ci pytanko na PRV coby nie zaśmiecać forum - spojrzał byś
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom"
karnak pisze:Nie przesadzajmy z tymi trudnościami z dokopaniem się do analiz, bo takowych tu jak na lekarstwo.
Idą wybory i ludzie muszą znać prawdę o przekrętach PO, bo od tego zależy przyszłość naszego kraju i kierunek naszej giełdy - ośmiorniczkami się tego nie zaklajstruje.
aaa.... to do tej pory ludzie nie znali prawdy? Nie wiedzialem... i teraz jak znaja juz wszyscy prawde to pewnie sie pozmienia ze za rok kraju nie poznamy....Naiwnosc widze u kolegi mlodziencza
Aaaa myślałem przez chwilę, że wszedłem na jakieś forum interii czy innego łonetu nowy i inni, idźcie sobie uprawiać agitkę polityczną do innego działu Sądziłem, że chociaz tutaj nie spotkam się z gównem politycznym. Karnak jeden zacznie pisać na po, drugi na pis, trzeci na partie piratów i zaraz zrobi się flame polityczny na 30 stron.
Na Daxie nadal trend spadkowy obowiązuje. Pompowanie było i skończyła się para jak narazie.
trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
W dniu dzisiejszym dolar amerykański traci w stosunku do waluty polskiej. Powodów przewagi podaży na parze walutowej jest niewiele, ponieważ kalendarz wydarzeń makroekonomicznych nie przedstawia zbyt wielu istotnych informacji z gospodarek świata. Jedną z przyczyn jest korelacja z główną parą walutową EURUSD, gdzie dolar amerykański także tracił w stosunku do euro. Jednak w nadchodzących dniach sytuacja może się zmienić diametralnie ze względu na nadchodzące dane zza oceanu:
CZWARTEK:
- 14:30 – USA: sprzedaż bez samochodów (prognoza: 0,6%),
- 14:30 – USA: sprzedaż detaliczna (prognoza: 0,9%),
- 14:30 – USA: wnioski o zasiłek dla bezrobotnych (prognoza: 275 tys.).
PIĄTEK:
- 14:30 – USA: Inflacja PPI (prognoza: 0,4%),
- 16:00 – USA: Indeks Uniwersytetu Michigan (prognoza: 92).
Na dziennym wykresie para walutowa ustanawiając swoje minima na poziomie (3,53-3,55) rozpoczęła ruch w kierunku maksimów z połowy marca tego roku (3,95-3,97). Pokonując w dynamicznym tempie (w ciągu 8 sesji od poziomów z połowy maja) cena dotarła do mocnego oporu (3,83-3,80), gdzie nastąpiło odreagowanie ruchu. W obecnej sytuacji kurs porusza się w kanale spadkowym skutecznie odbijając się od jego ograniczeń. Kluczowym wsparciem dla pary walutowej będzie przedział cenowy (3,62-3,65). Jeśli poziom zostanie przełamany kurs będzie zmierzał w kierunku swoich minimów z połowy maja (3,53-3,55). Jednak bardziej prawdopodobnym scenariuszem będzie kontynuacja wzrostów w stronę maksimów z połowy marca (3,95-3,97).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
edek h4 - pomieszali dzis, pokrecili, ale pewnie do fedu tego klina i tak nie wybija... jak tydzien wewnatrz pobujaja to pod klinem im sie zrobi konkretna plynnosc... https://www.tradingview.com/x/H5Y7Tp69/