DayTrading: Środa 06.11.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 lis 2013, 00:00

Wzrost
22
52%
Bez zmian
3
7%
Spadek
17
40%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 06.11.2013

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

YoungDentist pisze:A mnie na kablu wychodzi coś takiego...
w mojej opinii, jak już wcześniej kilkukrotnie zwracałem uwagę, na g/u toczy się walka o zmianę trendu. Kurs w zeszłym tygodniu przełamał średnioterminową LT a to co aktualnie widzimy to obrona ważnego wsparcia jakim jest luka summersa, któej przełamanie może doprowadzić notowania w rejony 1,55. Oczekuję w tym tygodniu powrotu w rejon 1,59

https://www.tradingview.com/x/LwWNQQi6/
Ostatnio zmieniony 06 lis 2013, 09:36 przez Ciapul, łącznie zmieniany 1 raz.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

BOCZEK pisze:to TP może trochę za duże, sam ustawiałem sobie na 1,6016
Byle jak ustawiłem bo i tak jeszcze z 20, 30 pipek zjedzie pewnie to się wtedy pomyśli co dalej chyba, że mi się zamknie na BE ;)

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Kusus pisze:
BOCZEK pisze:to TP może trochę za duże, sam ustawiałem sobie na 1,6016
Byle jak ustawiłem bo i tak jeszcze z 20, 30 pipek zjedzie pewnie to się wtedy pomyśli co dalej chyba, że mi się zamknie na BE ;)
ja mam tp 1,59 i hedga na 1,6105
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

1,59, to myslisz nadal o spadkach an kablu, tak
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Wzrosty staja sie bardziej dynamiczne na EU. Okolice 1.3475 sa siedziba mocniejszego popytu i tu mozna spodziewac sie wiekszego odbicia jesli kurs przetestuje te poziomy.

EU H1
https://www.tradingview.com/x/1UFmwxdD/

-- Dodano: 06 lis 2013, 10:44 --

Silniejsze offery na kablu znajduja sie w obszarze poziomu 1.612. Wysokie prawdopodobienstwo reakcji w obrebie tego oporu.

GU H1
https://www.tradingview.com/x/BpvOK0wl/

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

BOCZEK pisze:1,59, to myslisz nadal o spadkach an kablu, tak
no jasne... D1 - podwójny szczyt, W1 - gwiazda wieczorna... co z tego ze odbilo ? wszyscy wiecie jak kabel potrafi pociągnąc
obserwuje taka dziwna tendencje, ze jak sie zaczyna pojawiac jakas formacja, to wszyscy twierdza " eee tam , przeciez to wszyscy widza" i graja przeciw... przypomnijcie sobie jak dwa tygodnie temu pierwszy raz wkleilem rgr na edku i kablu jak wszyscy sie po mnie wozili, ze wrózby, ze pierdoly, ze bez sensu - no i gdzie sa teraz te ich eLki ?

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Ciapul pisze:
no jasne... D1 - podwójny szczyt, W1 - gwiazda wieczorna... co z tego ze odbilo ? wszyscy wiecie jak kabel potrafi pociągnąc
obserwuje taka dziwna tendencje, ze jak sie zaczyna pojawiac jakas formacja, to wszyscy twierdza " eee tam , przeciez to wszyscy widza" i graja przeciw... przypomnijcie sobie jak dwa tygodnie temu pierwszy raz wkleilem rgr na edku i kablu jak wszyscy sie po mnie wozili, ze wrózby, ze pierdoly, ze bez sensu - no i gdzie sa teraz te ich eLki ?
Poki co mamy doczynienia z konsolidacja pod tygodniowym oporem w trendzie gornym na D1. Jesli pokonamy 1.59 to wtedy bedzie mozna mowic o podwojnym szczycie.

https://www.tradingview.com/x/c92gkoYR/

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Ciapul pisze:
te ich L, szybciutko przetransferowane na S zostały, pokrywając stratę SL z L, dodatkowo przynosząc profit ;)

kiedys, ktos napisał że trejder, powinien szybko zmieniac decyzję, czytaj, zmieniac pozycję :) :564: :564: :564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

w UE jak wczeniej pisalem warto sie przygladnac Wlocha pomijajac Chiny bo w USa pekniecie banki na obligacjach jak widac FED stara sie jak moze by do tego nie doszlo pompujac BANKE na akcjai i trzymajac na obligacjach :)

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

rzeźnik to jest przepiękna waluta, daje w dwie strony dobrze zarobić ;)
myślę że będziemy mieli podjazd na nowy szczyt dziś.
Money flow.
"pips to the people"

Zablokowany