DayTrading: Środa 03.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 cze 2015, 00:00

Wzrost
15
43%
Bez zmian
5
14%
Spadek
15
43%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 03.06.2015

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Najśmieszniejszy to jest TRY od 2009 roku ( USD /TRY okolice 1.2 teraz 2.7 :O ) traci i chyba to się nigdy nie zatrzyma :P
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

blesS pisze:
Zolo pisze: ...
wt 02-06-2015, 16:58
blad nowicjusza po wejsciu za piewszym razem nie wzielo sie pod uwge opcji z 1,61 i sie chwytało s znowu na 1,1120 wybili pierwsze brane i durgie a po szybkiej analizie sie puknalem w glowe ahahha ale coz po 20 z groszami pipa na sl oddalem zydowi ;) ale mi zwrocil juz jedno
A caly wczorajszy dzien roslo (wiadomo Nowy123 zarabia na spadkach gdy rosnie i wysmiewa innych)....
Za takie rzeczy powinien byc ban czasowy. Bezsensowne posty i ciagle nasmiewanie sie.

patrz na wykresy a skoncz biadolic jak dziecko a podaje wykresy i opcje przed faktem a nie po fakcie wiec biadol dalej jesli twoje wykresy sprawdza sie w 100 % to szacun chyle czola tak jak jesli przewidziales short sqquze wczoraj ja tego nie przewidzialem i po Sl pojechali i sie nie wstydze tego ale jesli mistrzu masz celnosc 100 na 100 to szacun ale watpie bys choc mial w 50 % tobie podobnni maja to do siebie ze czepiaja sie wejsc nie udanych o ktorych sie pisze
tobie podobny nawet jak sie pokarze wykres jak na np CAD czarno na bialym czy inne ktore sie sprawdzaja to i tak bedziecie sie czepiac tak juz macie tak ze tego typu teksty to wiesz jak traktuje tedy wlatuje a ..wylatuja :lol: :lol:
bo wam trzeba podac wejscie dokladne tp i sl wszystko opisac kazdy wykres a i tak jak idealnie sie nie trafi bedziecie niezadowoleni :lol: :lol:

a jesli sie wchodzisz w temat KARNAKA to poznaj choc sedno sprawy podalem dzis kilka wykresow na kazdym po wejsciu pod nie zarabiasz no ale tego nie wspomnisz oj tam oj tam sedno sprawy w/w tak wlasnie DT to dawcy kapitalu ie pomjajac wczorajszy dzien gdzie sie pisalo ze raz na jakis czas sie zdarza takie cos

gdy ja juz odrobilem wszystko z nawiązka z wczorajszego wybijania moich SL i mych błędów to ty tylko biadolisz i narzekasz :mrgreen:

-- Dodano: śr 03-06-2015, 12:24 --
Zolo pisze:Do Bless ...Oto Twoj guru.
Ja przepraszam jeśli Cię dotknęło moje gurowanie...
Jestem tu nowy na forum. Jeszcze nie ogarnąłem (wyrobiłem sobie własnego zdania na temat poszczególnych jego uczestników). Widzę tylko, że kolega dużo się udziela więc grzecznie pytam i Jego i Was:)
nie jestem zadnym guru ale jesli ktos bredzi w stylu DT to dawcy kapitalu to wybacz chyba nie ma zielonego pojecia o treningu bo takie cos jak wczoraj zdarza sie bardzo rzadko

kazdy sposob zarbiania jest dobry a nie jakies teksty z bankiera siane w/w stylu

Awatar użytkownika
maserati
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maserati »

Kusus pisze:Śmierdzi mi to jeszcze strzałem na 1.1250. Ale jak draghi tego nie zrobi to w czerwcu wyżej jak 1.12 nie zobaczymy mom zdaniem.
Jak Draghi tego nie zrobi to za Oceanem o to się postarają. Sygnały z Fedu kierują nas na kolejną zagrywkę walutową posługując się instytucjami finansowymi. Kurs dolara odbija się czkawką na Wschodnim Wybrzeżu :wink:
Improwizuje, gram na przypał, nie zastanawiam się... Zwykle podejmuję błędne decyzję. Gram już tak 10lat i nadal żyję.
http://www.forexfactory.com/maserati

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

kolejne fajne miejsce pod shorta na edim dali ;) https://www.tradingview.com/x/xTSYFS1M/
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

czekanie na ADp i tu nadzieje bykow
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

klimokrates pisze:
:564: podejrzewam,że moga jeszcze do 1.1086 zejsc ale nie muszą.
dzis i tak nie tykam niczego z euro... bardziej zastanawiam sie czy ujek zrobi rgr czy moze jeszcze przeciagnie wszystkich do gornej bandy trojkata rozszerzajacego jak edek niedawno na 1.14 i dopiero zjazd bo tutaj chcialbym zapolowac dzis lub jutro ;) najlepiej na gorna bande jakby poszli bo chyba skusilbym sie na budowe tygodniowej piramidki z tamtych poziomow

ujek h1

https://www.tradingview.com/x/yZSBbqWO/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

atlanticos pisze:
klimokrates pisze:
:564: podejrzewam,że moga jeszcze do 1.1086 zejsc ale nie muszą.
dzis i tak nie tykam niczego z euro... bardziej zastanawiam sie czy ujek zrobi rgr czy moze jeszcze przeciagnie wszystkich do gornej bandy trojkata rozszerzajacego jak edek niedawno na 1.14 i dopiero zjazd bo tutaj chcialbym zapolowac dzis lub jutro ;) najlepiej na gorna bande jakby poszli bo chyba skusilbym sie na budowe tygodniowej piramidki z tamtych poziomow

ujek h1

https://www.tradingview.com/x/yZSBbqWO/
wlasnie pytanie co na U J wywina tez patrze bo jest mocne USD czy to byla juz 5 RGR czy dopiero wykanczanie idzie i mozliwosc niżej 4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

maserati pisze:
Kusus pisze:Śmierdzi mi to jeszcze strzałem na 1.1250. Ale jak draghi tego nie zrobi to w czerwcu wyżej jak 1.12 nie zobaczymy mom zdaniem.
Jak Draghi tego nie zrobi to za Oceanem o to się postarają. Sygnały z Fedu kierują nas na kolejną zagrywkę walutową posługując się instytucjami finansowymi. Kurs dolara odbija się czkawką na Wschodnim Wybrzeżu :wink:
Tak ale tu chodzi o czas. Nie zrobia tego ani na wakacjach ani przed nimi moim zdaniem. Oni wykorzystaja dopiero wzrost dynamiki we wrzesniu tak jak to bywalo juz kilkukrotnie.

Przez najblizsze 3 miesiace na edku moga byc pierdy 1.14 - 1.09 i nic poza tym.

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

Dane dziś były dla mnie na korzyść EU a jakoś nawet nie zauważyli ich...
Tak do poczytania na temat dzisiejszego wystąpienia Dragiego z stronki XTB...

O 13:45 zostanie ogłoszna decyzja w zakresie stóp procentowych, ale głównym punktem będzie konferencja prasowa o 14:30.

Pierwsze pytanie, to czy Draghi jest w stanie zrobić coś w sprawie rosnących rentowności obligacji europejskich oraz czy w ogóle taka próba zostanie podjęta. Naszym zdaniem Draghi nie ma wielkiego wyboru, gdyż pozostawienie spraw w rękach rynku mogłoby szybko doprowadzić do odmiennego celu niż zakładało wprowadzenie QE. Dlatego zadajemy sobie pytanie: co więcej można zrobić, po słowych Benoit Coeure, który mówił dwa tygodnie temu o frontloadingu (czyli przyspieszonym skupie obligacji przed miesiącami wakacyjnymi).

Draghiemu zadanie mogą utrudnić nowe projekcje ekonomiczne, które prawdopodobnie pokażą poprawę w ścieżce inflacji - która co prawda będzie jednak trochę zaniżona ze względu na umocnienie się EUR w stosunku do USD. Oprócz kursu EURUSD pod uwagę będą brane również publikacje ekonomiczne - były one pozytywne, ale nie były to nadzwyczajne zaskoczenia - oraz cenu ropy - które akurat w ostatnim czasie uległy odbiciu. Biorąc pod uwagę te wydarzenia, nie jest niemożliwe utrzymanie prognozy inflacji na poziomie 1,8% na rok 2017. Jednakże, wyższe prognoza wzrostu poziomu cen może okazać się przeszkodą dla Draghiego w walce z wysokimi rentnownościomi - oraz w wyniku tego silnym kursem EUR.
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
Ali
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ali »

http://zapodaj.net/0c2b0e020bc1f.png.html
ciekawa sytuacja na ejku, tak pewnie do 13.45, albo 14.30
Ostatnio zmieniony 03 cze 2015, 13:20 przez Ali, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany