pr7emo pisze:mogą zrobić statystykę, ile potrzebujesz zarabiać by wrócić do PLMat2314 pisze:Z tą emigracją to się trochę robi bańska spekulacyjna. Najlepiej wyszli na niej ci, którzy wyjechali zaraz po otwarciu granic. Teraz to już róznie bywa. Zachód też ma określoną ilość miejsc pracy, jaką może zaoferować emigrantom.
w tym momencie większy ruch walutowy na rynku złotówki, funta czy euro może spowodować napływ albo odpływ siły roboczej
jeżeli istnieje takie ryzyko to inwestycje nie idą pełnym potencjałem i to jest problem, statystyka przydałaby się inwestorom
ja dziś nie tylko na wp ale też innych serwisach informacyjnych dowiedziałem się że ponad 1,2 mln zamierza pojechać do pracy na zachód
ale czytałem Kosiniaka-Kamysza i mówi o bezrobociu poniżej 10% we wakacje
w 2007 był mocny zjazd bezrobocia i impuls wzrostu wynagrodzeń (minimalna odnosi się do średniej w kraju chodzi o zróżnicowanie dochodów) czyli można założyć, iż jest to cecha naszej kultury i to się powtórzy, mamy te same uwarunkowania co wtedy środki unijne, więcej stref ekonomicznych (poczynione inwestycje)
nie wiem dlaczego tak optują za wyjazdem Polaków za granicę, może po prostu poruszają temat żeby samemu domyśleć się jak naprawdę będzie
najwazniejsze ze bezrobocie spadnie a w UK juz dla Emigrantow troche ukracają
-- Dodano: pn 27-04-2015, 13:04 --
http://comparic.pl/usdcad-podwojny-szcz ... z-pivotow/