DayTrading: Poniedziałek 27.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 kwie 2015, 00:00

Wzrost
16
44%
Bez zmian
4
11%
Spadek
16
44%

Liczba głosów: 36

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 27.04.2015

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Kusus pisze:
pr7emo pisze:
Nowy123 pisze:Fitch is confident Japan's debt to GDP will "stabilize" at 250%. :lol:
oni chyba nie myślą o zmniejszaniu tej wartości, a co będzie jeśli nadejdzie kryzys
myślę że nie są tacy rewelacyjni w amortyzacji pogorszenia koniunktury

eS na uJka i nie tykam aż do końca fali h1

Mam wrażenie, że bardzo emocjonalnie do tego wszystkiego podchodzisz. To dziwne tym bardziej, że już trochę na forexie grasz. Poza tym wszedłeś w S na Ujku zaraz nad pivotem. Gdzie tu logika? Gdzie tu sens?
każdy ma punkt widzenia, twoja metoda może być właściwa w jednych kontekstach, a moja w innych
tak się składa że gram w dwóch kierunkach, i nie używam piwotów tylko komunikatów banków centralnych i rozkładu hedżów w zakresie ruchu ceny, może kiedyś do tego dojdziesz...
widzę formację spadku, znam ją z doświadczenia
spadki znam na wykresach od początku kryzysu 2008, nie mów mi jak mam grać strategią, patrząc przez swoje okulary własnej strategii ;)
aha i wrażliwość jest bardzo bardzo istotna jeśli chodzi o intuicję

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

pr7emo pisze:Fitch is confident Japan's debt to GDP will "stabilize" at 250%. :lol:
oni chyba nie myślą o zmniejszaniu tej wartości, a co będzie jeśli nadejdzie kryzys

Mam wrażenie, że bardzo emocjonalnie do tego wszystkiego podchodzisz. To dziwne tym bardziej, że już trochę na forexie grasz. Poza tym wszedłeś w S na Ujku zaraz nad pivotem. Gdzie tu logika? Gdzie tu sens?
każdy ma punkt widzenia, twoja metoda może być właściwa w jednych kontekstach, a moja w innych
tak się składa że gram w dwóch kierunkach, i nie używam piwotów tylko komunikatów banków centralnych i rozkładu hedżów w zakresie ruchu ceny, może kiedyś do tego dojdziesz...
spadki znam na wykresach od początku kryzysu 2008, nie mów mi jak mam grać strategią, patrząc przez swoje okulary własnej strategii ;)
Absolutnie nie mówię Ci jak masz grać i nic nie mam do Twojej strategii tylko nie rozumiem jak ona ma działać skoro tak bardzo emocjonalnie podchodzisz do zajmowania pozycji co wynika z Twoich postów to raz a dwa to Napisałem tylko swój punkt widzenia celem wywołania dyskusji - nie musisz się bronić.
pr7emo pisze: spadki znam na wykresach od początku kryzysu 2008, nie mów mi jak mam grać strategią, patrząc przez swoje okulary własnej strategii ;)
Dowaliłeś teraz... Absolutnie nie ma to ŻADNEGO związku z tym co się dzieje teraz i nie rozumiem dlaczego to napisałeś w ogóle.

maassk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maassk »

ktos gra sp500 pod ewentualne wybicie szczytu ?

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Kusus pisze:
pr7emo pisze:Fitch is confident Japan's debt to GDP will "stabilize" at 250%. :lol:

Absolutnie nie mówię Ci jak masz grać i nic nie mam do Twojej strategii tylko nie rozumiem jak ona ma działać skoro tak bardzo emocjonalnie podchodzisz do zajmowania pozycji co wynika z Twoich postów to raz a dwa to Napisałem tylko swój punkt widzenia celem wywołania dyskusji - nie musisz się bronić.
pr7emo pisze: spadki znam na wykresach od początku kryzysu 2008, nie mów mi jak mam grać strategią, patrząc przez swoje okulary własnej strategii ;)
Dowaliłeś teraz... Absolutnie nie ma to ŻADNEGO związku z tym co się dzieje teraz i nie rozumiem dlaczego to napisałeś w ogóle.
widzę korektę piątkowego zjazdu i formował się spadkowy pinbar
coś się ociągają jak widać
poczekam na usiaki ale nie zamykam pozycji spadkowej
dziś chyba wyniki Apple
jest to w jakimś stopniu spółka eksportująca produkty (zegarki do 7 krajów)
kurs sprzyjający producentom może kształtować percepcję spadku dolara dlatego gram dziś proporcją na spadek 70-30

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

To akurat nie jest zła wiadomość dla ludzi z kraju, bo tu będą musiały place wzrastać.
Tak samo jak fizycznym poszly stawki po pierwszej fali emigracji. ;)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Mat2314 pisze:
To akurat nie jest zła wiadomość dla ludzi z kraju, bo tu będą musiały place wzrastać.
co to za problem, do Holandii bilet kosztuje 250 zł, jeśli nie masz tam znajomych to agencja ci wszystko poda na tacy
chciałbym tylko powiedzieć że te osoby muszą wyjechać na jakiś czas z przymusu, niestety uczciwie pracując w Polsce we wielu przypadkach i tak Polacy się zadłużają

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

pr7emo pisze: co to za problem, do Holandii bilet kosztuje 250 zł, jeśli nie masz tam znajomych to agencja ci wszystko poda na tacy
chciałbym tylko powiedzieć że te osoby muszą wyjechać na jakiś czas z przymusu, niestety uczciwie pracując w Polsce we wielu przypadkach i tak Polacy się zadłużają
Z tą emigracją to się trochę robi bańska spekulacyjna. Najlepiej wyszli na niej ci, którzy wyjechali zaraz po otwarciu granic. Teraz to już róznie bywa. Zachód też ma określoną ilość miejsc pracy, jaką może zaoferować emigrantom.

Nie oszukujmy się, nie wszyscy tam te tysiące zarabiają, jak sami zainteresowani twierdzą.

A z moich pozycji na dzisiaj to tylko kangur mnie drażni.
Wlazłem zaraz po 8:00 shortami na kangurze, edku i eurpln. Wszędzie zysk, a tylko ten pierwszy praktycznie odrobił, co zarobił :/

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Mat2314 pisze:

wazne ze statystyka i bezobocie spadnie ahaahhah tak dalej pojdzie t o zostanie tylko elita zadzacych nieudacznikow starego ukladu rencisci emeryci i troche sluzb panstwowych :)

place wzosnac o ile 20 zl :) i cudwnie liczona srednia placy :)

S&P FUTURES RECOVER TO RISE 4PTS AS EU STOCKS REBOUND. Is the Chinese QE fully priced in now?

co ploty jada znowu o QE

-- Dodano: pn 27-04-2015, 12:53 --

Bild”: Grecji skończyły się pieniądze
IAR - Biznes
27 Kwi 2015, 12:49

27.04.2015 (IAR) - Sytuacja finansowa Grecji staje się krytyczna. Tak przynajmniej podaje niemiecki dziennik „Bild”. Z informacji gazety wynika, że kraj może zbankrutować w ciągu najbliższych dwóch tygodni.

„Bild” podaje, że Grecji skończyły się pieniądze. Kraj nie jest w stanie spłacać rat kredytów, nie wiadomo czy uda się wypłacić pełne wynagrodzenia pracownikom budżetówki. W związku z tym premier Grecji Aleksis Tsipras dzwonił wczoraj do kanclerz Angeli Merkel, a także do szefa Eurogrupy prosząc o zwołanie jeszcze w tym tygodniu nadzwyczajnego unijnego szczytu poświęconego pomocy dla Grecji.

Tymczasem prezydent Grecji Prokopis Pavlopoulos zapewnia, że jego kraj spłaci wszystkie kredyty. W rozmowie z tygodnikiem „Der Spiegel” polityk kategorycznie wykluczył też wyjście jego kraju ze strefy euro. Jednocześnie skrytykował politykę zaciskania pasa narzuconą Grecji przez kredytodawców. Jak powiedział, niektóre elementy programu oszczędnościowego były nieprzyjazne wzrostowi gospodarczemu, co wpędziło Grecję w recesję.

-- Dodano: pn 27-04-2015, 12:55 --

to co USA wchodzi za ne dlugo trzeb EU us podbic tam gdzie skonczyli w PIAtek handel ;) a pzynajmne j zblizyc sie do tamtejszych poziomow

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Mat2314 pisze:Z tą emigracją to się trochę robi bańska spekulacyjna. Najlepiej wyszli na niej ci, którzy wyjechali zaraz po otwarciu granic. Teraz to już róznie bywa. Zachód też ma określoną ilość miejsc pracy, jaką może zaoferować emigrantom.
mogą zrobić statystykę, ile potrzebujesz zarabiać by wrócić do PL
w tym momencie większy ruch walutowy na rynku złotówki, funta czy euro może spowodować napływ albo odpływ siły roboczej
jeżeli istnieje takie ryzyko to inwestycje nie idą pełnym potencjałem i to jest problem, statystyka przydałaby się inwestorom
ja dziś nie tylko na wp ale też innych serwisach informacyjnych dowiedziałem się że ponad 1,2 mln zamierza pojechać do pracy na zachód
ale czytałem Kosiniaka-Kamysza i mówi o bezrobociu poniżej 10% we wakacje
w 2007 był mocny zjazd bezrobocia i impuls wzrostu wynagrodzeń (minimalna odnosi się do średniej w kraju chodzi o zróżnicowanie dochodów) czyli można założyć, iż jest to cecha naszej kultury i to się powtórzy, mamy te same uwarunkowania co wtedy środki unijne, więcej stref ekonomicznych (poczynione inwestycje)
nie wiem dlaczego tak optują za wyjazdem Polaków za granicę, może po prostu poruszają temat żeby samemu domyśleć się jak naprawdę będzie :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany