DayTrading: Poniedziałek 27.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 kwie 2015, 00:00

Wzrost
16
44%
Bez zmian
4
11%
Spadek
16
44%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
digitalninja
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 27.04.2015

Nieprzeczytany post autor: digitalninja »

KABUM pisze:Teraz widać odreagowanie ostatnich wzrostów na EURUSD i GBPUSD ale ogólnie jeszcze spory zakres do wzrostów więc uważałbym z tymi shortami w tym momencie. Poza tym w obecnej chwili nie ma żadnego infa dzięki, któremu USD miałoby się umocnić więc korekta głównego trendu będzie jeszcze kontynuowana, wg mnie EURUSD - 1.1, GBPUSD - 1.54. W okolicach tych cen można myśleć o shortach a teraz to łapać tylko korekty do kolejnych wzrostów
EURUSD - 1.1 jeszcze dzisiaj? (tak bez pretekstu)
czy raczej dopiero jutro przy kolejnych danych makro?

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:
niemiaszek pisze:
highend pisze: lepiej niech ktoś spróbuje wyznaczyć zasięg WZROSTU dla złota i platyny ;)
dla złota podam: 1280 fibo 423 od aktualnego trendu na D1.
do końca tygodnia o ile dadzą radę... :wink:
WR3 1233.99 - max :!:
MR1 1223.55
WR2 1221.62

1233 tez jest git ;)
Ale to jest gdzies na 1 tydzien tak? Bo potem nowe kreski beda.....

Do Zaba: nie oburzaj sie. Ja nie bronilem Nowego. Niech sobie gra po swojemu. Pamietaj, ze za miesiac powiesz, ze edek ma trend wzrostowy ;)
A ten dalej nie rozumie co to jest trend .... :)
Ja pierdziele.

No pewnie ze napisze. Jak juz bedzie on trwal to napisze i sie podlaczy, jak kazdy inny.
A ty proroku nie mozesz tego wiedziec TERAZ bo takiego trendu obecnie nie ma i nie jest potwierdzony i to co mowisz to tylko strzaly :D
Moja babcia miesiąc temu powiedziała mi, że lato będzie piękne - pewnie będzie miała rację ale ja wole poczekać i jak jużbędzie piękne to wezme urlop :D Tak samo jest obecnie z Twoim trendem wzrostowym na Edku panie Master-Fibo-Proroku ;]

Ty Highend sobie jaja robisz czy na prawde nie wiesz co to jest trend i kiedy się potwierdza?

Ejjj...
Ja nie daje rady już - psychicznie. Bez kitu.
Ten człowiek mnie dobija :D

-- Dodano: pn 27-04-2015, 18:21 --
MexB. pisze:
Kusus pisze:
MexB. pisze:Kuskus, a ja mam do Ciebie pytanie, czy masz u swojego brokera funkcję kopiowania zleceń i udostępniasz możliwość kopiowania swoich?
Nie wiem nawet, nigdy się w to nie bawiłem, nie wiem nawet jak to zrobić.
Mam Admiral Markets Standard + MT4.

A czemu pytasz?
A pytam dlatego, że obserwuje to forum od jakiegoś czasu i z tego co pamiętam, i czytam masz pojęcie o forexie, masz "dobre" wejścia [i odnosze wrażenie że zarabiasz na forex, chociaż statementu Twojego nie widziałem], a dzięki tej funkcji i dzięki Tobie, ja czy inni moglibyśmy korzystać z Twoich wejść i "kosić pipsy" [oczywiście Ty masz też dodatkowy profit od osób kopiujących - obrót].

Wiesz - samemu się nie umie to trzeba kombinować :D

PS: nie mówię, że tylko Ty się znasz itp. ale akurat na Ciebie pytanie padło.
Nie widzę problemu ale muszę poczytać o tej funkcji. Ja nie mam profitów z tego, że komuś udostępniam wejścia bo nie muszę ich mieć. Nie mam też problemu z tym żeby to udostępniać dlatego wrzucam zawsze screeny z moimi pozycjami. I tyle.

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

MexB. pisze:
Kusus pisze:
MexB. pisze:Kuskus, a ja mam do Ciebie pytanie, czy masz u swojego brokera funkcję kopiowania zleceń i udostępniasz możliwość kopiowania swoich?
Nie wiem nawet, nigdy się w to nie bawiłem, nie wiem nawet jak to zrobić.
Mam Admiral Markets Standard + MT4.

A czemu pytasz?
A pytam dlatego, że obserwuje to forum od jakiegoś czasu i z tego co pamiętam, i czytam masz pojęcie o forexie, masz "dobre" wejścia [i odnosze wrażenie że zarabiasz na forex, chociaż statementu Twojego nie widziałem], a dzięki tej funkcji i dzięki Tobie, ja czy inni moglibyśmy korzystać z Twoich wejść i "kosić pipsy" [oczywiście Ty masz też dodatkowy profit od osób kopiujących - obrót].

Wiesz - samemu się nie umie to trzeba kombinować :D

PS: nie mówię, że tylko Ty się znasz itp. ale akurat na Ciebie pytanie padło.
chyba w każdym jest przez mql5 signal...... Niemaszek jest chyba ostatnio na bierząco z sygnałami możewam pomoże;)
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2015, 18:25 przez santo, łącznie zmieniany 1 raz.
Nauka nauka nauka....... :564:

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

woj55 pisze:ty nowy daj juz spokoj bo jak zaba stad pojdzie to my Ciebie wykopiemy! Twoje wykresy nadaja sie do kosza
chlopaku ja nie zacząłem zaczepek a jak moje wykresy na ktorych zarabiam nie daja ci nic to chlopie ignor i po sprawie ja sie nie wysmiewam i nie zaczepiam bez podstaw a straszyć to sobie mozesz ale sasiadow

a poza tym malo wiesz i niech tak zostatnie bez odbioru

i nie zapomni mnie do ignorow dac :lol: bo moje wykresy i analizy spostrzeżenia sie przeciez do kosza nadaja :lol:

PS zrób choc jedna analizę co sie sprawdzi ale sam pod ktora zagrasz nie korzystając od innych zrob cos samodzielnie to pogadamy :)

milego dnia

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

kusus a jednak trojkacik a nie rgr :564:

-- Dodano: 27 kwie 2015, 17:27 --

indeks dolara jest teraz rgr na h4. ciekawe czy niebawem zacznie sie realizowac. moze w srode po FOMC cos pierdyknie...
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

dobryfxplayer pisze:kusus a jednak trojkacik a nie rgr :564:

indeks dolara jest teraz rgr na h4. ciekawe czy niebawem zacznie sie realizowac. moze w srode po FOMC cos pierdyknie...
No tak. Myślałem, że spadną do 0.7845 ale pocisnęli tylko 0.7852 i góra.
Nieźle nieźle... ciekawe co zrobią przy 0.7900 ale na moje oko dolar powinien 95.50 zaliczyć co będzie zwiastować punkt końca korekty i powrót co trendu lub punkt przełamania i rozpoczęcia trendu SPADKOWEGO - Tak Panie Highend - to było do Ciebie. Dopiero okolice 95.50 powiedzą nam czy jesteśmy w trendzie wzrostowym czy też w nowym spadkowym. Teraz tego nie wiemy...

I wtedy się zobaczy czy okolice 0.7950 dla AU to będą lokalne maxy czy też pociśniemy do nieba jak dolar zmieni trend.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2015, 18:32 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

highend pisze:
MexB. pisze:
lepiej niech ktoś spróbuje wyznaczyć zasięg WZROSTU dla złota i platyny ;)
dla złota podam: 1280 fibo 423 od aktualnego trendu na D1.
Dzisiaj rano chwilkę czasu znalazłem i też o zgrozo wyszedł mi gold na 1280 :shock: Z tego co pamiętam trzeci up w lewo patrząc był wyższy od drugiego o 48, drugi od ostatniego o 38, to teraz wychodzi o 28 więc 1280. To by się zgadzało z indeksem dolara chyba nawet (jest w klinie/kanale), więc spadków golda poniżej chyba 1140 jakoś było też nie będzie dopóki dolar się nie określi.
Znów wychodzę, ale jutro to rozkminię wszystko ;)
Może tego golda jakoś procentowo trzeba kminić, a nie cyferkami sztywnymi, ale to wszystko jutro...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

dobryfxplayer pisze:kusus a jednak trojkacik a nie rgr :564:

00:40 AUD Przemawia prezes RBA, Stevens

Awatar użytkownika
nowy1234
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy1234 »

Żabę można tylko skonfrontować z Rogalskim widzę,a Rogal to wielki człowiek,po Fedzie I BOJ edek góra,ujek dół,

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

The S&P 500 has a serious revenue problem http://www.cnbc.com/id/102616340

a ktos bral S na SP500 na tej luce na szczytach

Zablokowany