DayTrading: Poniedziałek 27.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 kwie 2015, 00:00

Wzrost
16
44%
Bez zmian
4
11%
Spadek
16
44%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 27.04.2015

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

highend pisze: co do eurpln - nie gram na nim - ale obserwuję bacznie, wykres jako ciekawostkę wrzuciłem. Może sie sprawdzi :564:
JA się tą parą zainteresowałem w tym rejonie po doświadczeniach na usdpln z okolic 3 PLN. Podobna sytuacja.
A to drugie to strasznie też zaczyna przyspieszać spadek, na rosnącym edku i słabnącym eurpln.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

uwaga z eLkami na WTI - ropa chce spadać i zrobić jakiś reteścik - któregoś z poziomów przed kolejnym wybiciem na UP.
można nawet jakieś S zapodać, choć ja się nie odważę :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

kangura powoli mozna zamykac bo dochodzi do linii trendu, zasiegu trojkata, dwoch pivotow i cos tam jeszcze :) a no i niedlugo londyn sie zamyka
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Kusus pisze:
Oj Panie Nożowniku - zazdrość widzę bije niczym piana z ust ;]
Ucz się od najlepszych póki tu jeszcze są bo niedługo taki żaba może mieć już dość Twojej piany, przestanie mu się chcieć cokolwiek wrzucać i nie zostanie prawie nikt kto wnosi jakąś wartość w to forum.
Kusus... ale ja z nim juz nie dyskutuje i niech pisze co chce... przeciez on jeszcze w piatek po poludniu kabla na S lapal na dozynkach... dla mnie trejdy Nowego z tamtego tygodnia to kompromitacja... nie dlatego ze nie weszly (bo kazdy ma wejscia udane i pudla i to jest akurat chleb powszedni czy u mnie czy u Ciebie czy u kogokolwiek innego)... tylko dlatego ze przy tak kosmicznych ruchach lapal pod prad i to na wszystkich niemal parach ktore broker mial w "menu"...
Tyle lat doswiadczenia i takie klopsy jeden za drugim po prostu nie przystoja i tyle... a potem jeszcze pisze bezczelnie ze "lapac noze to trzeba umiec" albo "to na skalpa"... nie wiem czy sie smiac czy wspolczuc

edit:

edek h1
https://www.tradingview.com/x/qPvRnYmD/

czekamy na zamkniecie h1 powyzej trojkata, a najlepiej h4 bo tu moze byc krecenie... jak wroca do trojkata to wstrzymalbym sie z trejdem
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2015, 17:24 przez atlanticos, łącznie zmieniany 3 razy.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

edek na fiksingu/sriksingu podbijaja.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Żaba - wyraz "bezczelnie" piszemy właśnie tak, a nie "beszczelnie" - ale to tak na marginesie :)
a Nowy gra często pod prąd, łapie S na oporach i jak ktoś tego nie wie no to ma pecha. To też jest jakaś metoda (wyznaczać opory i grać S - da się utrafić), poza tym ludzie tutaj lubią wykresy Nowego, więc się od niego odstosunkujcie.
każdy niech gra po swojemu, a jak coś ktoś robi tak "bo ktoś tak napisał" - to mu współczuję :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

to znowu czapowanie na edku na opoach 10900 10920

kable to samo 15225 50

http://www.fxstreet.com/news/forex-news ... 4e88191f73 FOMC Meeting: Fed rates dilemma, to be ‘June’ or not to be ‘June’? – ING

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze:Żaba - wyraz "bezczelnie" piszemy właśnie tak, a nie "beszczelnie" - ale to tak na marginesie :)
Dzieki za info... juz poprawilem... :564:

a co do Nowego to jakbys przejrzal dzisiejsze forum to on zaczepil mnie wiec nie wiem o co z tym odstosunkowaniem Ci chodzi... ja z Nowym polemiki juz nie prowadze na temat forexu zreszta podobnie jak z Toba... :D
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Na AU m5 widać formację RGR pod odreagowanie dzisiejszych wzrostów. Nie spodziewałbym się jednak zbyt silnego odreagowania tym bardziej, że może mieć ona charakter korekty płaskiej o strukturze ABC z zasięgiem do max 0.7845 więc noży brać nie polecam. A z drugiej strony wybicie okolic 0.7865 da retest lokalnego TOP przy 0.7880 i otworzy drogę do 0.7950.

No i zaryzykuję mówiąc, że ... okolice powyżej 0.7900 to już psychologia i zwiększona szansa na przebicie 0.8000 w tym tygodniu - oczywiście tylko wtedy kiedy Stevens nie zgwałci kursu. Ale raczej nie powinien.

Osobiście - poprzednia świeca W1 na kangurze mówi mi jedno. Pakuj L i czekaj.

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

highend pisze:
Kazimierz S pisze:dax L
wziales zysk zanim spadł?
a ja sie czailem na S i przegapilem bo odszedlem od kompa ;)

dla mnie nie ma juz L na indeksach

- primo są za wysoko już (choć oczywiscie zawsze moga byc wyzej i będą - ale chyba nie tak od razu).
- secundo fibo ;)
Dopiero biorę zysk z pierwszej połowy ;).
Dla mnie wciąż jest tylko L na indeksach :D .
Miód kupuj tylko Polski.

Zablokowany