highend pisze:c.ajto pisze:
No ale jak działa? Bo nie rozumiem...
0.72 na A/U obwieściłeś jako dołek i basta, to ja rozumiem że idziemy UP, tymczasem nurkujemy prawie 200P niżej a ty wyskakujesz że ten poziom też może być
Dobrze, więc nie działa

Zadowolony?
Co do kangura co Ci mam napisać, że się pomyliłem? Równie dobrze mogę napisać, że to nie działa

Kawa też spada i wróciła w sumie do punktu wyjścia... więc? Do 150 nie doszła, tylko do 136 o ile dobrze kojarzę - więc tam można było L zamykac jak ktoś zabrał od 119.... ale ja tego nie wiedziałem

Wystarczyłoby napisać "źle wyznaczyłem zasięg / pomyliłem się /w tej sytuacji nie wiem co dalej / na razie odpuszczam ten walor", ale ty musisz być ciągle w grze, zawsze z gotową analizą. Pytanie po co?
"Można było" po fakcie to można sobie w buty wsadzić. Nie każdy setup kończy się SL / TP, czasem jest to BE. Taka gra
Co do trafności wyznaczania dołków: Złoto pomyłka, platyna pomyłka, A/U pomyłka, Apple pomyłka... dołożymy do tego kilka trafionych i mamy 50/50. Bez rzetelnej statystyki bedziesz tkwił w przekonaniu o słuszności swej metody, co niekoniecznie może miec pokrycie w rzeczywistości.
@Oiro - przyjęło się że technika jest uzupełnieniem fundamentów, ale patrząc na wykresy tylko pod kątem technicznym nie raz i nie dwa można zauważyć techniczne przygotowanie pod fundamenty które ogółowi jeszcze nie są znane. AT na wysokich TFach to gigantyczne pieniądze, jeśli grupa X robi przygotowanie pod konkretny ruch i inwestuje w to , to na pewno nie na podstawie danych i informacji ogólnie dostępnych.
Poczekaj na jutrzejsze komentarze anali, będziesz miał wszystko jak na dłoni