DayTrading: Poniedziałek 24.08.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 sie 2015, 00:00

Wzrost
13
54%
Bez zmian
5
21%
Spadek
6
25%

Liczba głosów: 24

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 24.08.2015

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Pisałem w weekend, że nie należy bać się "drogich" zakupów (L) na EDku, bo będzie jeszcze drożej - SYGNAŁ TO SYGNAŁ.
Przewieźli niejednego apacza eSek. :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

karnak pisze:Pisałem w weekend, że nie należy bać się "drogich" zakupów (L) na EDku, bo będzie jeszcze drożej - SYGNAŁ TO SYGNAŁ.
Przewieźli niejednego apacza eSek. :)
Dziękuję, skorzystałem :564: :d
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

dawać spadek na edku :D

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

highend pisze:
c.ajto pisze: Gdy patrzę jak się wykłócasz i usprawiedliwiasz ze swoimi analizami, to się zastanawiam czy one nie są dla ciebie ważniejsze niż przyrost depo na realnym koncie :roll:
marudzisz :)
Kangura mam nawet w wersji 0.58 namalowane, ze tam moze spasc :)

co ja prorok jestem ? ja tylko pokazalem metode, ktora jest mega inna i działa.
na edku masz potwierdzenie. wazne miejsca metody to F23 i F161. I chyba to widac? ;)
No ale jak działa? Bo nie rozumiem...
0.72 na A/U obwieściłeś jako dołek i basta, to ja rozumiem że idziemy UP, tymczasem nurkujemy prawie 200P niżej a ty wyskakujesz że ten poziom też może być (przed tym ani się zająknąłeś o nim), teraz dokładasz jeszcze 0.58 :shock: Co tu ma działać, że kiedyś w którymś miejscu odbije :?: :!:
Tyś jest naprawdę niemożliwy gość.

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

highend pisze:
oiro pisze: masz rację ale czy był sygnał do 1.17...??
spojrz na malunek - zielone fibo :)
on byl zrobiony jak edek byl na fibo 23 = 1.08500.... na pewno wiele osob na forum pamieta.
trafiony zatopiony :) a nawet wybity = niejako sygnal, ze bedzie dalsze UP po jakiejs korekcie ;)
Pytałem poważnie o fundamenty, przy takim ruchu to obojętnie gdzie w górze 'fibo' byś umieścił dziś to by się 'sprawdziło'. Swoją drogą widzę że jesteś fanem poziomów fibo, polecam książkę Dinapoliego...niby znawca a dorobił się nie na giełdzie tylko na książce.....

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

c.ajto pisze: No ale jak działa? Bo nie rozumiem...
0.72 na A/U obwieściłeś jako dołek i basta, to ja rozumiem że idziemy UP, tymczasem nurkujemy prawie 200P niżej a ty wyskakujesz że ten poziom też może być
Dobrze, więc nie działa :) Zadowolony? :) :d

Co do kangura co Ci mam napisać, że się pomyliłem? Równie dobrze mogę napisać, że to nie działa :)
Kawa też spada i wróciła w sumie do punktu wyjścia... więc? Do 150 nie doszła, tylko do 136 o ile dobrze kojarzę - więc tam można było L zamykac jak ktoś zabrał od 119.... ale ja tego nie wiedziałem :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

highend pisze:... tutaj rację miał Nowy123... który zniknął.
Znika jak ma racje, a jak jej nie ma to sie wykłóca.
Coś mi się wydaje, że mógł dostać bana, bo komuś pojechał ostatnio, ale mogło mi się pomylić ;)

domin333
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: domin333 »

oiro pisze:
highend pisze:
oiro pisze: masz rację ale czy był sygnał do 1.17...??
spojrz na malunek - zielone fibo :)
on byl zrobiony jak edek byl na fibo 23 = 1.08500.... na pewno wiele osob na forum pamieta.
trafiony zatopiony :) a nawet wybity = niejako sygnal, ze bedzie dalsze UP po jakiejs korekcie ;)
Pytałem poważnie o fundamenty, przy takim ruchu to obojętnie gdzie w górze 'fibo' byś umieścił dziś to by się 'sprawdziło'. Swoją drogą widzę że jesteś fanem poziomów fibo, polecam książkę Dinapoliego...niby znawca a dorobił się nie na giełdzie tylko na książce.....
Fundamentalnie, zblizam sie do dolka na ropie (rosja ledwo dycha) pieniadze z Akcji musza gdzies poplynac:

A) obligacje, risk off , stopy up $ wraca do mamusi i bedzie sie umacnial.
b) surowce, stopy zostaja na poziomie, $ bedzie sie oslabial.

Osobiscie nie widze abysmy przebili dolki na $ z Euro. Drugi scenariusz pasuje mi bardziej? Dlaczego? Rosja wykonczona, akcje i indexy spadaja, pieniadze plyna w surowce i podnosza ceny (glownie ropa), tani dolar temu pomoze, Chiny maja wiekli problem juz, a do tego dojda drogie surowce aby dokonczyc Chinskie marzenia o potedze "BEZ NIEWIEDZIALNEJ REKI" - i oczywiscie stopy na poziomie, przeciez NIE CHCEMY placic Chinolom wiecej za ich Obligacje????

Jednak narazie, przeczakac panike, i popatrzec na to zimym okiem, tyle ode mnie. Oczywiscie sytuacja jest dynamiczna i sie wiele moze zmienic, zalezy co beda robic "skosne oczy" tak tez bedzie reagowal wuj sam. Walka miedzy hegemonem i nowa wschodzaca gwiazda.

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Na indeksach na d1 już są młotki na f61
Jak tak skończą to może być powrót do pompowania.
Ale jaja ....
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Na godzinnym EDku do sensownego sygnału na eS jeszcze daleko - poniżej wsparcia i nie ma co być w gorącej wodzie kąpanym: :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany