DayTrading: Poniedziałek 24.08.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 sie 2015, 00:00

Wzrost
13
54%
Bez zmian
5
21%
Spadek
6
25%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 24.08.2015

Post autor: highend »

Mpapiez pisze:Teraz przewiozą wszystkich w drugą stronę :). Dolar zaczyna się umacniać.
Dość fajny i zabawny dzień.

Swoją drogą, dzisiejszy dzień jasno pokazał, że fed nie podniesie żadnych stóp procentowych i wizje typu parytet na eur/dolarze na koniec roku można sobie między bajki wsadzić.
:D przeczysz sam sobie...

skoro FED nie podniesie stóp to dolar nie może się umacniać.

;)

co do KIWI i Kangura - to zapewne były odwrócenia trendu i będą szpilami na miesięcznym ;) Ale to się okaże.
Z Fibo zasięg kiwi na dół wychodził mi właśnie 0.625 co nawet nieraz pisałem i zrobili to jednym ruchem ;)
z kangurem wychodził mi 0.72 dołek, ale coś mogłem poknocić bo 0,70 też pasuje.

jedyne co jestem wkur*** że mForex zawiesił AUD/NZD na którym rano zapodałem longi i nie mogłem zamknąć zajebistych zyskownych pozycji !!! :561: :561: :561: a TP ustawiłem niestety za daleko. Wyskoczyl na 1.13 ponad na moment i wrocil... Czy tak sie dzieje w ECN? Reklamacja co mi da, że chcialem z palca longa zamknac, a sie nie dalo bo "off quota" czy cos podobnego. Probowalem na kompie, telefonie i ipadzie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: cytrynek »

highend pisze: jedyne co jestem wkur*** że mForex zawiesił AUD/NZD na którym rano zapodałem longi i nie mogłem zamknąć zajebistych zyskownych pozycji !!! :561: :561: :561: a TP ustawiłem niestety za daleko.
Możesz pokazać te pozycje? :)
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: melpomena »

Highend - ECN ECNowi nie równy :-(. Brok zawsze może powołać się na dostawcę płynności, że ten nie przyjął do realizacji zleceń takich, jak Twoje, z racji braku zleceń przeciwstawnych.

Mariusz k
Gaduła
Gaduła

Post autor: Mariusz k »

Można było ładne skalpy złapać na S&P i NASDAQU, 3-4% w kilkadziesiąt min. i to w 2 strony :lol: Ktoś się pochwali?

Powoli chyba się coś zaczyna stabilizować, grubasy zarobiły, leszcze zbankrutowały, i jedziemy dalej.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Spoko.... i tak AUD/NZD zapewne w górę - choć pewność będzie jak wybiją szczyt widoczny na weekly.....
:)
co mam pokazywac? rano zabralem longi bo widzialem, ze odbija UP od wsparcia. Potem juz było szalenstwo.
akurat sobie upatrzyłem tą parę i obserwowałem bardzo mocno.

kr85kr
Gaduła
Gaduła

Post autor: kr85kr »

dax walka 9750 dla dalszych wzrostow albo dokladanie pozycji do es

Mpapiez

Post autor: Mpapiez »

highend pisze:
Mpapiez pisze:Teraz przewiozą wszystkich w drugą stronę :). Dolar zaczyna się umacniać.
Dość fajny i zabawny dzień.

Swoją drogą, dzisiejszy dzień jasno pokazał, że fed nie podniesie żadnych stóp procentowych i wizje typu parytet na eur/dolarze na koniec roku można sobie między bajki wsadzić.
:D przeczysz sam sobie...

skoro FED nie podniesie stóp to dolar nie może się umacniać.

;)
Gdzie decyzja fed'u, a gdzie dzisiejszy dzień :). Chodziło mi o to, że po tym szarpnięciu przewiozą wszystkich na dolarze do góry i się nie pomyliłem. Oczywiście ja obstawiam że do FED'u dolar będzie opadał. Jak by podrożyli teraz swoją walutę, to chyba by dorżneli indeksy giełdowe na maksa :564: .

Dzisiaj był prawdziwy czarny poniedziałek, aczkolwiek dla mnie fajny :).

domin333
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: domin333 »

highend pisze:Spoko.... i tak AUD/NZD zapewne w górę - choć pewność będzie jak wybiją szczyt widoczny na weekly.....
:)
co mam pokazywac? rano zabralem longi bo widzialem, ze odbija UP od wsparcia. Potem juz było szalenstwo.
akurat sobie upatrzyłem tą parę i obserwowałem bardzo mocno.
Jak to przeciez w zeszlym tygodniu pisales, ze AUD i NZD tylko longi, Ropa Tylko longi i wiecej, a tutaj "macius co sie stalo"?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

domin333 pisze: Jak to przeciez w zeszlym tygodniu pisales, ze AUD i NZD tylko longi, Ropa Tylko longi i wiecej, a tutaj "macius co sie stalo"?
d**a cie swędzi?
co ja nieomylny jestem?
teraz popatrz co robią surowce - wszystkie.
straciles? idź postrzelać na strzelnicę....

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Post autor: DavidFx »

Obrazek
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Zablokowany