DayTrading: Poniedziałek 24.06.2013
Re: DayTrading: Poniedziałek 24.06.2013
zaladowli L na U J i E J podbijanko SP500 i bedzie UJ podbijanko tez
- ForexTig3r
- Maniak
3077
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
A sl postawiłeś ?atlanticos pisze:nie mam... pomyśle w trakcie bo pewnie będę przestawiał SL...nie wiem jak długo chcesz trzymać pozycję ale najbliższy masz na zamknięciu luki weekendowejkk.dreamer pisze:Żabka gdzie masz tp? ja się nigdy nie naucze obliczac tp

- atlanticos
- Maniak
nie... mam oczekującego hedgea 50 pipsów wyżej... jak zabezpieczę SL na be+1 to oczekującego hedge'a skasujęMarkoS pisze:A sl postawiłeś ?atlanticos pisze:nie mam... pomyśle w trakcie bo pewnie będę przestawiał SL...nie wiem jak długo chcesz trzymać pozycję ale najbliższy masz na zamknięciu luki weekendowejkk.dreamer pisze:Żabka gdzie masz tp? ja się nigdy nie naucze obliczac tp
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Czy hedgea otwierasz dużo większego od zabezpieczanej pozycji ?
Atlanticos
Grzecznie się spytam, ale po czym wnosisz że usd/cad zdołuje?
Rozumiem że opór z listopada 2011, ale czy dla Ciebie to jedyny sygnał?

"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
- atlanticos
- Maniak
a ja grzecznie odpowiem że na jednej z pierwszych stron dzisiejszego forum wrzucałem wykres... nie chce mi się go teraz szukać ale na pewno jak będziesz chciał to go znajdziesz i poznasz genezę mojej Sjen-yy pisze:Atlanticos

atlanticos pisze:a ja grzecznie odpowiem że na jednej z pierwszych stron dzisiejszego forum wrzucałem wykres... nie chce mi się go teraz szukać ale na pewno jak będziesz chciał to go znajdziesz i poznasz genezę mojej Sjen-yy pisze:Atlanticos
Rozumiem że opór z listopada 2011, ale czy dla Ciebie to jedyny sygnał?![]()
Ok znalazłem na stronie 5.
Ale mimo to mam grzeczne pytanie

Czy czekasz w takich kluczowych miejscach na jakiś sygnał ze świec zanim wejdziesz, czy podejmujesz ryzyko wcześniej?
Ja osobiście nie widzę tam na razie żadnej formacji prospadkowej, a uczono mnie by na nią poczekać.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
- atlanticos
- Maniak
różnie to bywa u mnie...przeważnie staram się czekać na jakies PA ale jeśli obserwując np pary z dolarem i index dolara widzę na wszystkich wykresach opory (wsparcia) i na innych cena reaguje to czasem nie czekam na PA - ale zawsze odpalając pozycję ustawiam 50-70 pipsów dalej oczekującego hedge'a, od tego wyjątków raczej nie robię - to jest ryzyko które akceptuję i które przy dobrze dobranej wielkości transakcji ani trochę nie zabolijen-yy pisze:
Ok znalazłem na stronie 5.
Ale mimo to mam grzeczne pytanie![]()
Czy czekasz w takich kluczowych miejscach na jakiś sygnał ze świec zanim wejdziesz, czy podejmujesz ryzyko wcześniej?
Ja osobiście nie widzę tam na razie żadnej formacji prospadkowej, a uczono mnie by na nią poczekać.
czasem jest też tak że wybijamy jakiś kanał lub istotną TL (generalnie TL z h1, h4 i wyżej są dla mnie ważne - na mniejszych się nie skupiam bo często są przebijane z obu stron) i wracamy na jej retest... wtedy nie patrze w ogóle na PA tylko na retescie TL np h4 wchodzę od razu - uważam że bez ważnych danych cena po wybiciu takiej linii w 8-9 przypadkach na 10 nie wróci ponownie pod (nad) nią. Dla mnie retesty po wybiciu takich linii to są najłatwiejsze pipsy z możliwych (o ile jakiekolwiek pipsy na forexie są łatwe)

Atlanticos a gdzie TP stawiasz na USD CAD ?:>
'Nie myli się ten co nic nie robi'