1290$as28 pisze:złoto jest w dobrym trendzie,
musi złapać tylko zatrzymanie przez wytrząchanie,
1310-1300-1290 to dobre poziomy do brania na dłuższą metę, a jeszcze lepiej poczekać na długą świecę spadkową z dużym wolumenem i długim knotem tak z 10$
DayTrading: Poniedziałek 24.03.2014
- MowmiSasiad
- Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 24.03.2014
nie wiem Panie ; )... rysowałem wcześniej, 1310, 1305 i 1300 ... to raczej pewne ; )...
batman moze byc, 1275 wydaje się idealny miejscem na długoterminowe L ; )
czy Ty na alepjkach masz s czy L ? : )
batman moze byc, 1275 wydaje się idealny miejscem na długoterminowe L ; )
czy Ty na alepjkach masz s czy L ? : )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
spoko dali zarobic w zeszlym tygodniu dali zarobic pod dane z CHin i dadza teraz na oporachMowmiSasiad pisze:Nowy123 pisze:Kusus pisze:Aud/Usd szykuje sie na ywbicie ponad maxy z marca. Jak padną to następny cel może być dużo wyżej a pierwszym przystankiem bedzie 0.9170
S zbierane nad 9120 czekam na 9132 jeszcze tylko sygnalek s na 1h niech wyskoczy
Nowy bardzo lubię czytać Twoje wypowiedzi, ale wydaje mi się że brniesz w zaparte z kangurem na S. Ja od dłuższego czasu trzymam L (ponad miesiąc) i patrząc na różne crossy z AUD widzę coraz więcej sygnałów kupna. Najważniejsze na Kangurze to pokonanie oporu, pod którym się znajdujemy a wydaje mi się to prawdopodobne bo od początku lutego każde kolejne dołki są co raz wyżej (oceniam na D1).
cierpliwosci tylko SP500 niech sie sypnie i potwierdza Piatka swieczke niech troche pomotaja sie pod UE
Ski , powoli zaczyna sie odbijać , w pewnym momencie już mnie tak drażniły te wzrosty , że miałem momenty zeby to zamykać , ale samozaparcie zwyciężyłopedro pisze: czy Ty na alepjkach masz s czy L ? : )
- MowmiSasiad
- Pasjonat

Ok master... Pewnie masz rację. Nie sprawdzam nawigatora codziennie, żeby wiedzieć w jakiej aktualnie formie jest Nowy ;-) Z prostego powodu, bo wolę wchodzić pozycyjnie i trzymać mniejszą transakcje dłużej niż nerwy day tradingu (inna rzecz, że nie ufam mojemu brokerowi na tyle, żeby się bawić w DTMasterFx pisze:O tak, szczegolnie na SP500...MowmiSasiad pisze:TsunamiPL: Akurat Nowy123 już nie raz pokazał, że potrafi wyprzedzać ruchy dlatego trochę niepokoiły mnie jego czarne wizje dla Kangura ;-) Dla mnie póki nie zejdziemy poniżej 0.8990 jest cały czas sygnał L.![]()
sasiad, co to w ogole znaczy wyprzedzac ruchy?
MowmiSasiad pisze:TsunamiPL: Akurat Nowy123 już nie raz pokazał, że potrafi wyprzedzać ruchy dlatego trochę niepokoiły mnie jego czarne wizje dla Kangura ;-) Dla mnie póki nie zejdziemy poniżej 0.8990 jest cały czas sygnał L.
to nie czarna wizja niech sie bujają pod CHiny zacieśnianie w USa i pod spadek na SP500 a za tym idzie indeksow kangura = oslabenie AUD do 3 razy sztuka moze tym razem sie pomyle
gratuluje samozaparcia : ) ... pewnie bardziej chodziło o to, żeby udowodnic, że na egzotykach też się da ; )..;.krinvest pisze:Ski , powoli zaczyna sie odbijać , w pewnym momencie już mnie tak drażniły te wzrosty , że miałem momenty zeby to zamykać , ale samozaparcie zwyciężyłopedro pisze: czy Ty na alepjkach masz s czy L ? : )
widziałem właśnie, że kawa Ci odbija w dobrym kierunku ... ale tego mięcha nie znalazłem : )
nie mniej jednak, co do golda, moje podejscie jest na 1-5 dni : ) ... Twoje dluzsza, prawda? ; )
czisburgera bym se zjadł...
-- Dodano: 24 mar 2014, 16:06 --
podajcie S1 i S2 dla rzeznika, tradingview padło
Jutro też jest dzień.
-
turboburbo
- Gaduła

[/quote]
168.06 , 167.57
168.06 , 167.57
- MowmiSasiad
- Pasjonat

Ale czemu ma się coś sypać, skoro Rosja się uspokoiła i jest ewidentnie zadowolona z samego Krymu? (a reszta świata jest zadowolona że Rosja jest już zadowolona ;-) Czy wajcha nie powinna się przestawić na RISK ON? Rozumiem, że FED znowu obniżył QE3 o kolejne 10, ale czy to jest aż tak zaskakujące żeby miało wpływ na powrót do ryzykownych aktywów?Nowy123 pisze:spoko dali zarobic w zeszlym tygodniu dali zarobic pod dane z CHin i dadza teraz na oporachMowmiSasiad pisze:Nowy123 pisze:
S zbierane nad 9120 czekam na 9132 jeszcze tylko sygnalek s na 1h niech wyskoczy
Nowy bardzo lubię czytać Twoje wypowiedzi, ale wydaje mi się że brniesz w zaparte z kangurem na S. Ja od dłuższego czasu trzymam L (ponad miesiąc) i patrząc na różne crossy z AUD widzę coraz więcej sygnałów kupna. Najważniejsze na Kangurze to pokonanie oporu, pod którym się znajdujemy a wydaje mi się to prawdopodobne bo od początku lutego każde kolejne dołki są co raz wyżej (oceniam na D1).
cierpliwosci tylko SP500 niech sie sypnie i potwierdza Piatka swieczke niech troche pomotaja sie pod UE
pedro pisze:gratuluje samozaparcia : ) ... pewnie bardziej chodziło o to, żeby udowodnic, że na egzotykach też się da ; )..;.krinvest pisze:Ski , powoli zaczyna sie odbijać , w pewnym momencie już mnie tak drażniły te wzrosty , że miałem momenty zeby to zamykać , ale samozaparcie zwyciężyłopedro pisze: czy Ty na alepjkach masz s czy L ? : )
widziałem właśnie, że kawa Ci odbija w dobrym kierunku ... ale tego mięcha nie znalazłem : )
nie mniej jednak, co do golda, moje podejscie jest na 1-5 dni : ) ... Twoje dluzsza, prawda? ; )
czisburgera bym se zjadł...
-- Dodano: 24 mar 2014, 16:06 --
myslale mze na USD JPY podbija pod te 103 zanim zaczna spadac z SP500 pod RISK OFF coz nie dal irady sam liczylem na taki HT po Sl przejechanie