DayTrading: Poniedziałek 24.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 mar 2014, 00:00

Wzrost
11
39%
Bez zmian
4
14%
Spadek
13
46%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 24.03.2014

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

as28 pisze:złoto jest w dobrym trendzie,
musi złapać tylko zatrzymanie przez wytrząchanie,
1310-1300-1290 to dobre poziomy do brania na dłuższą metę, a jeszcze lepiej poczekać na długą świecę spadkową z dużym wolumenem i długim knotem tak z 10$
1290$ :564: ja też czaję się tu na L. W ogóle wydaje mi się, że odnośnie złota warto obserwować srebro, bo tam jest bardzo silne wsparcie w okolicach 19-18.80$ za uncję, do którego mamy jeszcze kawałek. Gdyby złotko zeszło na te 1290-1285 a jednocześnie srebro na wspomniane 19 to odbicie wydaje mi się jeszcze bardziej prawdopodobne.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

nie wiem Panie ; )... rysowałem wcześniej, 1310, 1305 i 1300 ... to raczej pewne ; )...

batman moze byc, 1275 wydaje się idealny miejscem na długoterminowe L ; )

czy Ty na alepjkach masz s czy L ? : )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

MowmiSasiad pisze:
Nowy123 pisze:
Kusus pisze:Aud/Usd szykuje sie na ywbicie ponad maxy z marca. Jak padną to następny cel może być dużo wyżej a pierwszym przystankiem bedzie 0.9170

S zbierane nad 9120 czekam na 9132 jeszcze tylko sygnalek s na 1h niech wyskoczy

Nowy bardzo lubię czytać Twoje wypowiedzi, ale wydaje mi się że brniesz w zaparte z kangurem na S. Ja od dłuższego czasu trzymam L (ponad miesiąc) i patrząc na różne crossy z AUD widzę coraz więcej sygnałów kupna. Najważniejsze na Kangurze to pokonanie oporu, pod którym się znajdujemy a wydaje mi się to prawdopodobne bo od początku lutego każde kolejne dołki są co raz wyżej (oceniam na D1).
spoko dali zarobic w zeszlym tygodniu dali zarobic pod dane z CHin i dadza teraz na oporach :)))

cierpliwosci tylko SP500 niech sie sypnie i potwierdza Piatka swieczke niech troche pomotaja sie pod UE

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

pedro pisze: czy Ty na alepjkach masz s czy L ? : )
Ski , powoli zaczyna sie odbijać , w pewnym momencie już mnie tak drażniły te wzrosty , że miałem momenty zeby to zamykać , ale samozaparcie zwyciężyło :D

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

MasterFx pisze:
MowmiSasiad pisze:TsunamiPL: Akurat Nowy123 już nie raz pokazał, że potrafi wyprzedzać ruchy dlatego trochę niepokoiły mnie jego czarne wizje dla Kangura ;-) Dla mnie póki nie zejdziemy poniżej 0.8990 jest cały czas sygnał L.
O tak, szczegolnie na SP500... :roll:
sasiad, co to w ogole znaczy wyprzedzac ruchy?
Ok master... Pewnie masz rację. Nie sprawdzam nawigatora codziennie, żeby wiedzieć w jakiej aktualnie formie jest Nowy ;-) Z prostego powodu, bo wolę wchodzić pozycyjnie i trzymać mniejszą transakcje dłużej niż nerwy day tradingu (inna rzecz, że nie ufam mojemu brokerowi na tyle, żeby się bawić w DT :lol: )

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

MowmiSasiad pisze:TsunamiPL: Akurat Nowy123 już nie raz pokazał, że potrafi wyprzedzać ruchy dlatego trochę niepokoiły mnie jego czarne wizje dla Kangura ;-) Dla mnie póki nie zejdziemy poniżej 0.8990 jest cały czas sygnał L.

to nie czarna wizja niech sie bujają pod CHiny zacieśnianie w USa i pod spadek na SP500 a za tym idzie indeksow kangura = oslabenie AUD do 3 razy sztuka moze tym razem sie pomyle :) i zamiast zarobku wybija mnie :)

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

krinvest pisze:
Ski , powoli zaczyna sie odbijać , w pewnym momencie już mnie tak drażniły te wzrosty , że miałem momenty zeby to zamykać , ale samozaparcie zwyciężyło :D
gratuluje samozaparcia : ) ... pewnie bardziej chodziło o to, żeby udowodnic, że na egzotykach też się da ; )..;.

widziałem właśnie, że kawa Ci odbija w dobrym kierunku ... ale tego mięcha nie znalazłem : )

nie mniej jednak, co do golda, moje podejscie jest na 1-5 dni : ) ... Twoje dluzsza, prawda? ; )

czisburgera bym se zjadł...

-- Dodano: 24 mar 2014, 16:06 --

podajcie S1 i S2 dla rzeznika, tradingview padło :/
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

turboburbo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: turboburbo »

podajcie S1 i S2 dla rzeznika, tradingview padło :/[/quote]

168.06 , 167.57

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nowy123 pisze:
MowmiSasiad pisze:
Nowy123 pisze:
S zbierane nad 9120 czekam na 9132 jeszcze tylko sygnalek s na 1h niech wyskoczy

Nowy bardzo lubię czytać Twoje wypowiedzi, ale wydaje mi się że brniesz w zaparte z kangurem na S. Ja od dłuższego czasu trzymam L (ponad miesiąc) i patrząc na różne crossy z AUD widzę coraz więcej sygnałów kupna. Najważniejsze na Kangurze to pokonanie oporu, pod którym się znajdujemy a wydaje mi się to prawdopodobne bo od początku lutego każde kolejne dołki są co raz wyżej (oceniam na D1).
spoko dali zarobic w zeszlym tygodniu dali zarobic pod dane z CHin i dadza teraz na oporach :)))

cierpliwosci tylko SP500 niech sie sypnie i potwierdza Piatka swieczke niech troche pomotaja sie pod UE
Ale czemu ma się coś sypać, skoro Rosja się uspokoiła i jest ewidentnie zadowolona z samego Krymu? (a reszta świata jest zadowolona że Rosja jest już zadowolona ;-) Czy wajcha nie powinna się przestawić na RISK ON? Rozumiem, że FED znowu obniżył QE3 o kolejne 10, ale czy to jest aż tak zaskakujące żeby miało wpływ na powrót do ryzykownych aktywów?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

pedro pisze:
krinvest pisze:
gratuluje samozaparcia : ) ... pewnie bardziej chodziło o to, żeby udowodnic, że na egzotykach też się da ; )..;.

widziałem właśnie, że kawa Ci odbija w dobrym kierunku ... ale tego mięcha nie znalazłem : )

nie mniej jednak, co do golda, moje podejscie jest na 1-5 dni : ) ... Twoje dluzsza, prawda? ; )

czisburgera bym se zjadł...

-- Dodano: 24 mar 2014, 16:06 --

podajcie S1 i S2 dla rzeznika, tradingview padło :/

myslale mze na USD JPY podbija pod te 103 zanim zaczna spadac z SP500 pod RISK OFF coz nie dal irady sam liczylem na taki HT po Sl przejechanie

Zablokowany