DayTrading: Poniedziałek 19.08.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 sie 2013, 00:00

Wzrost
12
34%
Bez zmian
2
6%
Spadek
21
60%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 19.08.2013

Post autor: atlanticos »

pedro pisze:
atlanticos pisze:co do edka to warto spojrzec na jego "lustro" czyli usdcad...pokazywałem to również w piątek ale dla tych co przegapili jeszcze raz bo wciąż aktualne - interwał D1
bardzo licze się z Twoimi analizami, pewnie nie ja jeden na tym forum, możesz krytycznym prosze okiem ocenic takie cos? :))

http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/85475

z góry bardzo wielkie dzięki,
są na tym forum specjaliści od fal i bardziej do nich powinno być to pytanie. Moje prognozy opierają się w głównej mierze o inne założenia. Ale proponuje Ci przejrzeć to co poniżej i zasady oznaczania fal skonfrontować ze swoim wykresem... Wg mnie są błędnie oznaczone u Ciebie...

http://teoria-fal-elliotta.blogspot.com/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Głupol
Gaduła
Gaduła

Post autor: Głupol »

No nie jest tak zle ... zgadzam się , są lepsze w porównaniu z danymi wyjściowymi , ale jednak gorsze od oczekiwań , wiec ..... jak rynek przyjmie.

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Post autor: kosmowariat »

harymilloki pisze:
Głupol pisze:Atlanticos , a jak widzisz eurusd , czy widzisz szanse na powrót w najbliższym czasie .... 2tygodnie , w okolice 1,30500 załadowałem się w SS w okoloicach 1,32200 i kisze , nie wiem boje się , żeby mnie nie porwali do góry z tymi esami , a tu coraz głośniej trąbią , ,ze fed może doładować drukowanie , a nie zmniejszyć , wiadomo dolar by stracił , poza tym afera nagłosniona przez ruskich , ze złotem . mój pogląd był taki ,ze chwilowe lepsze dane zeuropy , jak to często bywa w tym tworze sa chwilowe , poza tym nie sa az tak spektakularne , aby windować dolara pod 1,37 czy wyżej .... a tu kicha i tym właśnie smierdzi , po prostu zbyt długo już nie chce spadac ..... co ty na to
Kolego przecież wujek BEN wyraźnie powiedział że bardzo zależy mu na ustabilizowaniu sytuacji na rynku pracy... A z tego co obserwuje po wskaźnikach nie jest tak źle...
Benek musi się wypowiedzieć. O ile stopa bezrobocia daje pozytywne wskazania, o tyle już wskaźniki opisujące "jakość" miejsc pracy już nie wyglądają tak pozytywnie.
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Post autor: ZielonaMgielka »

Głupol pisze:No nie jest tak zle ... zgadzam się , są lepsze w porównaniu z danymi wyjściowymi , ale jednak gorsze od oczekiwań , wiec ..... jak rynek przyjmie.
Pamietaj ze glowne decyzje zapadna dopiero we Wrzesniu. Rynek jest caly czas w kropce bo nie ma jasnych sygnalow sugerujacych ograniczenie QE. Taki sentyment na rynku sprzyja bardziej likwidacji pozycji dlugich na USD niz otwieraniu nowych. Aktualnie widac ze nikt nie chce wychodzic przed szereg a w dodatku kazda nawet malo istotna pozytywna informacja na temat strefy euro skutkuje popytem na ta walute. 1.34 i stopy powyzej tuz tuz wiec warto obserwowac cene bo jej zachowanie w obrebie nowych gorek bardzo duzo powie o rozmieszczeniu sil na rynku.

Jesli juz grac USD w srednim terminie to moim zdaniem lepiej skupic sie na USDCHF ktory jest duzo atrakcyjniejszy ze wzgledu na dluzsza perspektywe niskich stop procentowych w Szwajcarii w porownaniu do strefy euro.

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Post autor: harymilloki »

Kiwi....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
magura2004
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: magura2004 »

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Post autor: ZielonaMgielka »

magura2004 pisze:http://www.forexfactory.com/news.php?do=news&id=442884

Jaja sobie robią :)
To oczywiste ze w przypadku wyzszej inflacji zwiekszaja sie tez szanse na podwyzke stop :=)
40 pipek up po tej informacji mimo ze w tym samym kontekscie "Bundesbank expects inflation to ease somewhat over next few months".
:lol:

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Post autor: pedro »

atlanticos pisze:
pedro pisze:
atlanticos pisze:co do edka to warto spojrzec na jego "lustro" czyli usdcad...pokazywałem to również w piątek ale dla tych co przegapili jeszcze raz bo wciąż aktualne - interwał D1
bardzo licze się z Twoimi analizami, pewnie nie ja jeden na tym forum, możesz krytycznym prosze okiem ocenic takie cos? :))

http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/85475

z góry bardzo wielkie dzięki,
są na tym forum specjaliści od fal i bardziej do nich powinno być to pytanie. Moje prognozy opierają się w głównej mierze o inne założenia. Ale proponuje Ci przejrzeć to co poniżej i zasady oznaczania fal skonfrontować ze swoim wykresem... Wg mnie są błędnie oznaczone u Ciebie...

http://teoria-fal-elliotta.blogspot.com/

dzięki!!! :564: :564: :564:

, o to mi chodziło, bo w sumie to juz sam się doszukałem, że te moje kreski chyba z Elliottem nie mają wiele wspólnego :D... może troche mają, ale nie wiele ;)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
grz3siek
Gaduła
Gaduła

Post autor: grz3siek »

Co myślicie o Sell na EUR/ZAR ?
Wygląda na to ze właśnie odbija się od szczytu sprzed 2 miesięcy i będzie szlo do piwnicy.
Grzegorz

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: TsunamiPL »

S 1.33531 sl 1.33500.
Z tego trejdu nie mogę wyjść ze stratą :P
The only way is up

Zablokowany