DayTrading: Poniedziałek 16.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 cze 2014, 00:00

Wzrost
20
71%
Bez zmian
3
11%
Spadek
5
18%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Re: G/U H4

Post autor: cajto »

Ciapul pisze:zakładając spiskową teorię dziejów, mianowicie to że Carney wie coś o czym jeszcze nie wie rynek :

https://www.tradingview.com/x/C1idBbgw

https://www.tradingview.com/x/2btzLHnB
Dlaczego nie wklejasz zadnego scenariusza z kontynuacją wzrostów? Same spadkowe wizje, skąd ten pesymizm na G/U?

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 16.06.2014

Post autor: adk77 »

Ciapul pisze:a co do taśm to słuszne jest twierdzenie że minister nadzorujący służby któego te służby nagrywają to dupa nie minister...
a co do możliwości udziału NBP w finansowaniu deficytu - to ustawa określa co NBP może a czego nie, więc tutaj Belka na własną rękę niewiele może zrobić...
pogoń mediów za sensacją przekracza wszelkie granice...
tylko, że jak dobrze kojarzę to belka mówi, że jak będzie trzeba to się wpisze co trzeba tam gdzie trzeba ......

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Post autor: Ciapul »

zastapmnie pisze:Ciapul, a miałem Cię za poważnego dyskutanta, o tu takie niesiołowsko-palikotowe treści nam podrzucasz, no wybacz.
wybaczam i prosze o wybaczenie - przedstawiłem swój pogląd i nie mam ani zamiaru o nim dyskutować ani nikogo do niego przekonywać bo to nie miejsce do tego - jest to wynik ponad 20 lat pracy z tego typu układami a nie obserwacji polityki via media...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: zastapmnie »

lukpiasek pisze: i raczej się sklaniam o braku logiki ,refleksji i o braku altruiuzmu po stronie prawicowej sceny politycznej choć niczego nie można wykluczyć ;) oni przedkładają swój interes ponad interes Polski czy oni naprawdę nie wiedzą że zgoda buduje a nie zgoda rujnuje ?
ciekawe, o których prawicowcach mówisz, jako skrajnych, bo to jest niestety niesprecyzowane w Twojej wypowiedzi...

Co zaś do sformułowania Pana umoczonego w kontakty z WSI Bula Komorowskiego, to jest to klasyczna próba rozbrojenia przeciwnika, a konkretnie wmanewrowania go w negocjacje na poziomie ustalonym przez konkurenta. Szukać kompromisu z ludźmi, którzy nie odróżniają prawdy od kłamstwa i gotowi są Cie sprzedać za nową parę szelek, to można pod przymusem lub gdy nadarza się okazja, czekając dobrego momentu, by się z tego brudnego układu wymiksować.
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Nowy123 »

Rosja zaprzestaje dostaw gazu na Ukrainę po braku uregulowania zaległych płatności przez Ukrainę...

temat zastępczy jest LEMINGOWO

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

cajto pisze:Dlaczego nie wklejasz zadnego scenariusza z kontynuacją wzrostów? Same spadkowe wizje, skąd ten pesymizm na G/U?
no przecież napisałem : zakładając spiskową teorię dziejów,
a wcześniej pisałem o L przy 1,6900 tyle tylko, że dla dalszych wzrostów nie określam żadnych poziomów docelowych

aktualnie (jak też juz pisalem wczesniej) czekam na rozstrzygnięcie bo 30p od szczytów to dla mnie zadne cofniecie jak dla tej pary...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Post autor: lukpiasek »

zastapmnie pisze:
Ciapul pisze:
lukpiasek pisze:chodzi tylko żeby skłócić polityków,nas, naród
(poza sfrustrowanymi i zakompleksionymi pisiorami którzy z powodu wielu cech wspolnych z nsdap juz dawno powinni byc zdelegalizowani)

.
Ciapul, a miałem Cię za poważnego dyskutanta, o tu takie niesiołowsko-palikotowe treści nam podrzucasz, no wybacz.

Już znacznie bliżej prawdy jest lukpiasek, bo skłócenie narodu, czyli niezdolność określenia jasnych i jawnych celów polityki tak wewnętrznej, jak i zagranicznej oraz przekonanie do nich większości wyborców jest zadaniem "sił", które mają interes w podtrzymywaniem tutaj permanentnego stanu przejściowego. Poczytaj bądź pooglądaj sobie prof. Witolda Kieżuna, może Ci się mózg przewietrzy od medialnych kalek...

Tuski to karierowicze podłej maści, bez kręgosłupa moralnego i z perspektywą sięgającą nie dalej niż własna kieszeń oraz przyszłość własnej rodziny. Na ich usprawiedliwienie można tylko powiedzieć, że są marionetkami, które są świadome, że nie mogą za wiele, jeśli nie chcą nagle spaść ze stołków. Choć i tak spadną, bo stan destabilizacji wymaga ciągłych zmian na górze i braku bezwzględnej większości rządzących. Inaczej byśmy się w końcu doczekali naszego Łukaszenki albo Orbana...
lepszy tusk karierowicz niż łukaszenka-kaczyński ;) "prawica" zawsze najpierw myśli o sobie a póżniej o ogóle to zawsze prowadzi do rozkładu/rozpadu nawet ich własnych formacji !!!!! :mrgreen: oni sa potrzebni do tego żeby tusk starał się mieć czyste ręce żeby patrzyli mu na ręce ale gdyby zaczęli rządzić katastrofa murowana :(
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

jeśli chodzi o scenariusz wzrostowy to IMO będzie się on odbywał wokół kilka razy pokazywanej czerwonej kreski

https://www.tradingview.com/x/rM0I885t

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Post autor: pedro »

działa Wam tradingview ? ... zawisł u mnie, po czyszczeniu przeglądarki wisi nadal ...
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Post autor: lukpiasek »

@pedro

wisi u mnie też
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Zablokowany