DayTrading: Poniedziałek 10.11.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 10.11.2014
Dzisiaj Rosengren będzie gadał po 23.00. Spoedziewacie się jakichś ruchów na edwardzie o tej porze???? Trochę późno z tymi przemowami dzisiaj
Saper vedere
-
- Pasjonat
złoto nie wróciło do trójkąta, dalsza podróż na południe?
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
A co w tym dziwnego? Zjawiska powszechne na świecie, że ktoś kto zarabia na czymś, na co ma wpływ ktoś ważny, kto jest krewny/bliskim znajomym tego pierwszego. Korupcja, nepotyzm, jakkolwiek byś nie nazwał, było jest i będzie.laranja pisze:Widzę, że już kiedyś podawali to na zerohedge, ale dopiero teraz zobaczyłem na xPulsie - syn Draghiego zarządza inwestycjami na rynku stóp procentowych euro w Morgan Stanley:
http://uk.linkedin.com/pub/giacomo-draghi/1b/275/633

Zwyczajnie bym się nie zdziwił nawet, jakby Yannet z Mario się spotkali i na prywatne rozmowie obśmiewali, jak to wyruchali traderów tym czy tamtym ruchem

KOREKTA lub ODBICIE na Edku ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
- Kazimierz S
- Pasjonat
Ostatnia swieca 1h to pin, jeszcze niewiadomo, stopa mi jeszcze nie wywaliło na raziesimon000111 pisze:złoto nie wróciło do trójkąta, dalsza podróż na południe?

-
- Pasjonat
Wygląda to słabo na tą chwilę ze złotem
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
muszą nastąpić dwa czynniki:simon000111 pisze:Wygląda to słabo na tą chwilę ze złotem
- indeksy w dół
- dolar w dół
i złoto wystrzeli UP.
na dzisiaj i na jutro marazm.... jutro w USA giełda działa? pisze bank holiday na FF....
więc - odpoczywajcie, trading w takim maraźmie jest do d....
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
No tak, ale to jest jednak inna liga, Draghi nieźle zarabia, ale wydaje mi się, że dla niego ważniejsze jest to, że ma władzę, odpowiedzialność itd., nie łaszczyłby się na pieniądze ryzykując utratę posady.Mat2314 pisze:A co w tym dziwnego? Zjawiska powszechne na świecie, że ktoś kto zarabia na czymś, na co ma wpływ ktoś ważny, kto jest krewny/bliskim znajomym tego pierwszego. Korupcja, nepotyzm, jakkolwiek byś nie nazwał, było jest i będzie.laranja pisze:Widzę, że już kiedyś podawali to na zerohedge, ale dopiero teraz zobaczyłem na xPulsie - syn Draghiego zarządza inwestycjami na rynku stóp procentowych euro w Morgan Stanley:
http://uk.linkedin.com/pub/giacomo-draghi/1b/275/633
Zwyczajnie bym się nie zdziwił nawet, jakby Yannet z Mario się spotkali i na prywatne rozmowie obśmiewali, jak to wyruchali traderów tym czy tamtym ruchemNo bo kto zabroni im jakimś tam krewnym/znajomym zajmować się spekulacją. Nie ma dowodów, nie ma wyroku. Proste
Na pewno na tego typu stanowiskach są pewne obostrzenia, ale wychodzi na to, że wszystko jest ok, skoro gość oficjalnie pisze o tym na linkedIn (no chyba, że to jednak nie jego syn), dlatego jestem zdziwiony, jak to możliwe. Z drugiej strony jeśli jego syn jest jakimś tam ekonomistą i traderem, to trudno, żeby z powodu awansu ojca mieli mu zabronić wykonywania zawodu. Może Draghi obiecał, że nic mu nie powie

Chociaż historia zna oczywiście różne przypadki, gdzie wydawałoby się, że ktoś na danym stanowisku nie zrobi takiej głupoty, bo to zaraz wyjdzie, a jednak to robią - Hildebrand z SNB (zarabiał milion franków rocznie, wyleciał, bo żona obstawiła osłabienie franka przed nałożeniem limitu), czy ostatnio u nas Hofman "jeżdżący" samochodem do Madrytu.
jutro dzień weterana, giełdy działają, forex i bondy nie działają..highend pisze:muszą nastąpić dwa czynniki:simon000111 pisze:Wygląda to słabo na tą chwilę ze złotem
- indeksy w dół
- dolar w dół
i złoto wystrzeli UP.
na dzisiaj i na jutro marazm.... jutro w USA giełda działa? pisze bank holiday na FF....
więc - odpoczywajcie, trading w takim maraźmie jest do d....