DayTrading: Poniedziałek 03.08.2015
Re: DayTrading: Poniedziałek 03.08.2015
Chłopaki powiedzcie mi czy kupno ropy po 45$ to było dobre posunięcie, czy poczekać na zwiększenie dostaw z Iranu i wtedy wejść do gry ?? Czy jest szansa że zejdzie poniżej 40$ ??
już dawno takiej szpilki na dj nie było
... wyluzuj Zuza warkocze ...
DAX - TP weszło, idealnie pykło i odbiło od miejsca wyznaczonego przez DSWS. Dzięki za uwagę 
teraz może być jazda w górę jakaś - ludzie eSki chcą ładować (TOO LATE ! - wykres dyma ludzi właśnie w ten sposób)

teraz może być jazda w górę jakaś - ludzie eSki chcą ładować (TOO LATE ! - wykres dyma ludzi właśnie w ten sposób)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
W końcu ładne eSki na NASDAQU złapałem
Coś mi się wydaje że powoli nadchodzi czas jakiejś grubszej korekty na Amerykańskich indeksach. Bo ile można.

O to chodzi, żebyś tak myślał 

Umocnienie USD do września, a potem BUM na dół - pisałem o tym w weekend, a teraz pokażę dlaczego tak myślę.
Wykres indeksu dolara mówi wszystko. Nie chce dolar się osłabiać - to widać cały czas.....
A ponieważ większość ludzi myśli inaczej (osłabienie dolara do września, a we wrześniu podniesienie stóp i UP) - to będzie po mojemu

edit: choć wolałbym (życzeniowo), żeby dolar już się osłabiał, a potem edward walnął na owe 1.227 - bo i tak tam dojdzie.... to widać, tylko nie wiadomo kiedy
ale życzyć to ja mogę sobie zdrowia co najwyżej
+ usd index DSWS... to samo pokazuje co myśłę.....
Wykres indeksu dolara mówi wszystko. Nie chce dolar się osłabiać - to widać cały czas.....
A ponieważ większość ludzi myśli inaczej (osłabienie dolara do września, a we wrześniu podniesienie stóp i UP) - to będzie po mojemu

edit: choć wolałbym (życzeniowo), żeby dolar już się osłabiał, a potem edward walnął na owe 1.227 - bo i tak tam dojdzie.... to widać, tylko nie wiadomo kiedy

ale życzyć to ja mogę sobie zdrowia co najwyżej

+ usd index DSWS... to samo pokazuje co myśłę.....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2015, 20:13 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
S&P na dolnej bandzie hossy:
karnak pisze:S&P na dolnej bandzie hossy:
pamiętasz jak wyznaczyłeś szczyt na APPLE ? I to nie był sen... Konsola na szczycie trwała kilka miesięcy, poszła szpila na dół na 119... potem gwałtowny powrót na szczyt - popakowali ludzie eLki..... i dzisiaj mieliśmy apple poniżej 118

Jeśli Apple ma spadać to mój target wypada na $87 za akcje.... To by były jaja straszne - ale jest to przecież możliwe

-- Dodano: 03 sie 2015, 19:41 --
Niemiaszku pięknie poradziłeś sobie z edkiemniemiaszek pisze:
dla tych co spać nie mogą i będą polować na pary z AUD![]()

Co do AUD - spodziewam się obrony kursu i tego, że kangur ma dołek na 0.72...
jestem również LONG na parze AUD/NZD - analiza była w weekend.
Oczywiście - zobaczymy. Ja w nocy śpię, będzie co ma być i dowiem się rano.
Tyle na dziś ode mnie, już wam nie smęcę dziś moim pisaniem.
DXY i trzy TL - jeśli podskoczą do góry, to poziom ostatniego High 98.15 będzie IMO dobrym miejscem do zajęcia krótkiej z ciasnym stopem. TP na dolnej bandzie.
DJTA pokazuje, że to jeszcze nie koniec hossy w USA (można to wykorzystać biorąc L na wsparciach innych indeksów):