DayTrading: Poniedziałek 03.08.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 sie 2015, 00:00

Wzrost
11
32%
Bez zmian
7
21%
Spadek
16
47%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 03.08.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

flogopit2 pisze:Co FOMC powiedział ? :)
zapewne że dolar się musi dalej umacniać.... co widać na wykresach. co za różnica co powiedział....
kij im w oko. I tak przegrają. Bo takie pytanie mam:

przed 2008 rokiem było ileś tam dolarów tak?
po 2008 roku były 3 programy QE. O ile zwiększyła się podaż pieniądza?

Czy oni chcą wrócić do poziomu sprzed 2008 roku i myślą, ze to jest możliwe ot tak w jeden rok? Bo od roku właśnie dolar oszalał i się umocnił o prawie 1/3
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

ale generalnie wszystko jest oook i można pompować dalej ? ... tak przynajmniej wnioskuje po wykresach :)

zmieniając temat - jaki brok z lewarem powyżej 100 ma lepsze spredy niż xm ? cóż, że tam lewar do 888 ale spredy są tragiczne, na skalpa ni huhu - to jak rzut monetą
... wyluzuj Zuza warkocze ...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

teraz będzie nietypowo.
Fibo zwykłe dolara od 0 - 100 malowane od 2008 roku do teraz.
Aż się prosi o korektę na FIBO 61.8 - i wtedy edek by doleciał do 1.227 :d :d :mrgreen: , idealnie pasuje ten poziom edka z takim poziomem indeksu dolara.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

highend pisze:teraz będzie nietypowo.
Fibo zwykłe dolara od 0 - 100 malowane od 2008 roku do teraz.
Aż się prosi o korektę na FIBO 61.8 - i wtedy edek by doleciał do 1.227 :d :d :mrgreen: , idealnie pasuje ten poziom edka z takim poziomem indeksu dolara.

Na miesięcznych to już są wróżby tylko ;) :564: :d

-- Dodano: pn 03-08-2015, 16:43 --

o 20 są jeszcze dane z US - myślicie że będą miały wpływ na rynek?
22:00 - USA, Całkowita sprzedaż pojazdów

Zapowiadają sie lepsze...
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

flogopit2 pisze:ale generalnie wszystko jest oook i można pompować dalej ? ... tak przynajmniej wnioskuje po wykresach :)

zmieniając temat - jaki brok z lewarem powyżej 100 ma lepsze spredy niż xm ? cóż, że tam lewar do 888 ale spredy są tragiczne, na skalpa ni huhu - to jak rzut monetą

sprawdz australie, tylko tam lepiej skrillem kase wplacac i wyplacac (koszty), lewar 1:400, ecn ...

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

Dax przyspieszył wzrosty jak utrzyma się nad wybitym kanałem to IMO atak na szczyty...

https://www.tradingview.com/x/tfybecXO/
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

highend pisze:
zapewne że dolar się musi dalej umacniać.... co widać na wykresach. co za różnica co powiedział....
kij im w oko. I tak przegrają. Bo takie pytanie mam:

przed 2008 rokiem było ileś tam dolarów tak?
po 2008 roku były 3 programy QE. O ile zwiększyła się podaż pieniądza?

Czy oni chcą wrócić do poziomu sprzed 2008 roku i myślą, ze to jest możliwe ot tak w jeden rok? Bo od roku właśnie dolar oszalał i się umocnił o prawie 1/3
Ja też mam takie pytanie - masz ty równo pod sufitem chłopaku?

Bo coś mi sie wydaje że nie bardzo, setki analiz dziesiątek instrumentów poparte dywagacjami pseudo fundamentalnymi (bo trudno inaczej nazwać "czy oni myślą..." - w domyśle szefowie BC i innych instytucji mających rzeczywisty wpływ na rynek).
Weź sobie na tapetę kilka walorów, skup się na nich i zacznij grać, a nie produkować kilka wersji fibo i z każdym wiekszym ruchem ceny przesiadać sie na ten wariant do którego akurat to pasuje. Takie rzeczy nawet na demo nie przejdą.

"Dolar oszalał" :lol:
Traderem raczej nie zostaniesz, ale masz zadatki na bardzo dobrego anala, chwytliwe teksty, jak cię drzwiami wyciepną to juz sie oknem gramolisz z powrotem i cały rękaw asów - mnogość analiz z których jakaś część okaże sie trafna.

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

Venomouss pisze:
flogopit2 pisze:ale generalnie wszystko jest oook i można pompować dalej ? ... tak przynajmniej wnioskuje po wykresach :)

sprawdz australie, tylko tam lepiej skrillem kase wplacac i wyplacac (koszty), lewar 1:400, ecn ...
masz na myśli peppera ? i jak może rozwiń myśl nt skrilla ? jakieś kanty na karcie ? duże koszty ?
... wyluzuj Zuza warkocze ...

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

o 20 są jeszcze dane z US - myślicie że będą miały wpływ na rynek?
22:00 - USA, Całkowita sprzedaż pojazdów

Zapowiadają sie lepsze...[/quote]
Zobacz sobie DJones 1 h możliwe wybicie do góry

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

c.ajto pisze: Ja też mam takie pytanie - masz ty równo pod sufitem chłopaku?

Bo coś mi sie wydaje że nie bardzo, setki analiz dziesiątek instrumentów poparte dywagacjami pseudo fundamentalnymi (bo trudno inaczej nazwać "czy oni myślą..." - w domyśle szefowie BC i innych instytucji mających rzeczywisty wpływ na rynek).
Weź sobie na tapetę kilka walorów, skup się na nich i zacznij grać, a nie produkować kilka wersji fibo i z każdym wiekszym ruchem ceny przesiadać sie na ten wariant do którego akurat to pasuje. Takie rzeczy nawet na demo nie przejdą.

"Dolar oszalał" :lol:
Traderem raczej nie zostaniesz, ale masz zadatki na bardzo dobrego anala, chwytliwe teksty, jak cię drzwiami wyciepną to juz sie oknem gramolisz z powrotem i cały rękaw asów - mnogość analiz z których jakaś część okaże sie trafna.
Oj tam oj tam... mam kilka swoich ulubionych instrumentów :)
w sumie anale spoko zarabiają, chodza dobrze ubrani i wyglądają na poważnych gości - jeśli by to nie miało być stresujące czytaj.. łatwa kasa - to czemu nie ;) czemu tak wiele ludzi (np. "profit trader") oferuje szkolenia za kasę.. po co piszą książki jak tradować.... skoro niby sami potrafią i powinni mieć z tego grubą kapuchę.
Może LUTEK miał rację, że na FX nikt się milionów nie dorobił i nie dorobi :)
A Ty tam Cajto już nie jedź po mnie czy mam równo pod sufitem czy nie - who cares? :)
"Dolar oszalał" to tylko nazwanie po imieniu jego hiper trendu wzrostowego od maja 2014 roku gdyż taka szpila UP bez korekt kończy się zazwyczaj szpilą down.... I tyle.

-- Dodano: 03 sie 2015, 17:11 --

a pytanie czy umiem czy nie umiem... to zapewne jak każdy.
Dax m5 wejście. Jest SL, jest TP. Czekamy co będzie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany