DayTrading: Piątek 5.04.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 kwie 2013, 23:43

Wzrost
28
58%
Bez zmian
7
15%
Spadek
13
27%

Liczba głosów: 48

Bemowo

Re: DayTrading: Piątek 5.04.2013

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

atlanticos pisze:a ja troszkę pobudziłem wyobraźnię i zrobiłem projekcję na najbliższe dwa tygodnie dla edka... wygląda ona mniej więcej tak jak poniżej... Ciekawe czy się sprawdzi...Co Wy na to? :564:

Jeszcze trochę moich wróżb. Pierwszy raz to publikuję i mam do oznaczeń duży dystans

-- Dodano: ndz 07-04-2013, 18:20 --
rafmax pisze:Chwila wolnego czasu i technika ale urwał... ;)
BoJ nie może pozwolić na "przesłodzenie".
Co mam na myśli?
Każda z interwencji bedzie działała z dużym opóźnieniem
dopiero po kilku miesiącach widoczny będzie wpływ interwencji na makro.
Nikt normalny (a japońców uważam za bardzo mądry naród) nie wystrzela całej swojej amunicji w pierwszym starciu. Może się okazać, że broń nie jest adekwatna do danego zadania. Nie można wykluczyć, że kurs będzie poruszł się własnym życiem - plotki zostaną kupione.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2013, 19:47 przez Bemowo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Obrazek
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Bemowo

cugan pisze:Obrazek
cholera nie dobrze. Ty zaczynasz wymiękać. Wszyscy zaczynamy myśleć podobnie.

A jeszcze te psychologiczne 1.3

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Adam »

Co mam na myśli?
Każda z interwencji bedzie działała z dużym opóźnieniem
dopiero po kilku miesiącach widoczny będzie wpływ interwencji na makro.
Nikt normalny (a japońców uważam za bardzo mądry naród) nie wystrzela całej swojej amunicji w pierwszym starciu. Może się okazać, że broń nie jest adekwatna do danego zadania. Nie można wykluczyć, że kurs będzie poruszł się własnym życiem - plotki zostaną kupione.[/quote]

Nie do końca się z Tobą zgodzę zauważ że to co się teraz dzieje to nie jest początek walko o jena a już drugie starcie Popatrz na pierwszy etap od listopada do stycznia działania BOJ były identyczne a użyta broń okazała się bardzo skuteczna osłabianie jena zatrzymał MFW . Zmiany władz BOJ pokazały że kierunek się nie zmieni zresztą dla Japonii likwidacja deflacji i cel 2% to być albo nie oni się przecież nie podnieśli jeszcze do końca po tsunami. Oczywiście ze świat im możne nie pozwolić tego zrobić Pamiętając przełom roku czekałem z dużymi L-kami na komunikat BOJ i spodziewałem sie UP ale siła reakcji przerosła moje oczekiwanie wtedy nie bylo skoków po 700pips Taka sila to nie jest kupowanie plotek a pokaz tego co się chce zrobić
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Bemowo pisze: cholera nie dobrze. Ty zaczynasz wymiękać. Wszyscy zaczynamy myśleć podobnie.

A jeszcze te psychologiczne 1.3
Ja nie wymiękam pokazuje gdzie rynek widzi zarobek :lol: :lol: :lol:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Bemowo

Adam pisze:
bemowo pisze:

Zmiany władz BOJ pokazały że kierunek się nie zmieni zresztą dla Japonii likwidacja deflacji i cel 2% to być albo nie oni się przecież nie podnieśli jeszcze do końca po tsunami. Oczywiście ze świat im możne nie pozwolić tego zrobić Pamiętając przełom roku czekałem z dużymi L-kami na komunikat BOJ i spodziewałem sie UP ale siła reakcji przerosła moje oczekiwanie wtedy nie bylo skoków po 700pips Taka sila to nie jest kupowanie plotek a pokaz tego co się chce zrobić
Dokładnie. Tylko czy konieczne będą interwencje? - Lub w jakich momentach będą się odbywały? - Na chwilę obecną miały miejsce w sytuacjach podbramkowych dla głębszej korekty lub zmiany trendu.
Komunikaty i interwencje BoJ mają miejsce od 3 lat. Wcześniejsza polityka BoJ nie była konsekwentna.

Od strony technicznej uważam, że udało się zmienić trend na wysokim TF, jest to szczególnie widoczne na usd/jpy, gdzie próby rozpoczęły się już ponad rok wcześniej (coś podobnego publikowałem w prognozach analizach)
Co do tsunami - to wówczas jak pamiętacie sytuacja była dziwna (jen się umacniał - wspólna polityka banków centralnych)

obecnie na miejscu BoJ dążył bym do wyjścia nad chmurę, następnie technika "powinna" ???? nadać nowe życie
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2013, 20:56 przez Bemowo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Obrazek

wirtp
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wirtp »

eur/usd m 5 wskazuja wskazniki spadki

-- Dodano: 07 kwie 2013, 19:57 --

eur/usd h1 wskazuje na spadki

-- Dodano: 07 kwie 2013, 20:06 --

usd/chf h1 pokazuje wzrosty

wirtp
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wirtp »

usd/chf m5 pokazuje wzrosty

Zablokowany