DayTrading: Piątek 5.04.2013
Re: DayTrading: Piątek 5.04.2013
Ja w duzej mierze zgadzam sie ze slo.
Moim zdaniem kierunek jest połnoc po retescie swiecy momentum. Mam dwa warianty:
1. spadek do okolic 1,2950 i wio...
2. spadek do okolic 1,2850 i wio...
Bardziej skłaniam sie ku pierwszemu.
Co do zasiegu długoterminowego, to wrozenie w tej chwili, ale jak juz mam wrozyc to obstawiam okolice 1,4150
Moim zdaniem kierunek jest połnoc po retescie swiecy momentum. Mam dwa warianty:
1. spadek do okolic 1,2950 i wio...
2. spadek do okolic 1,2850 i wio...
Bardziej skłaniam sie ku pierwszemu.
Co do zasiegu długoterminowego, to wrozenie w tej chwili, ale jak juz mam wrozyc to obstawiam okolice 1,4150
Grubo poszedłeś z tą działającą luką sprzed blisko rokuslo pisze: jesteśmy teraz tzn byliśmy na poziomie 1.2800, euro ma spore trudności z przekroczeniem poziomu 1.3080, to stara luka z dn. 4.05.2012 (stara ale działa:))

Dla mnie 1,305x to mocny poziom wynikający z powstałej na nim luki cypryjskiej i odrzuceniu ceny przy próbie jej zamknięcia, do tego dochodzi piątkowy max kilka punktów od tego poziomu i mamy opór jak złoto.
W najbliższym czasie przewiduję korektę ostatnich wzrostów (jako że mamy dość stroma ścianę a dalsze wzrosty z d..y się nie wezmą) i atak na 1.3114 - Fibo 38.2 1.37 - 1.227. Przebicie tego poziomu otworzy droge do dalszych wzrostów.
Patrząc falowo w Long Termie rozpoczynamy 5, w średnim mamy za sobą 1 aktualnie jesteśmy w 2 i tyle

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
- atlanticos
- Maniak
a ja troszkę pobudziłem wyobraźnię i zrobiłem projekcję na najbliższe dwa tygodnie dla edka... wygląda ona mniej więcej tak jak poniżej... Ciekawe czy się sprawdzi...Co Wy na to? 

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Mniej wiecej cos w ten desen jest mozliwe. co do momentum sie nie wypowiadamatlanticos pisze:a ja troszkę pobudziłem wyobraźnię i zrobiłem projekcję na najbliższe dwa tygodnie dla edka... wygląda ona mniej więcej tak jak poniżej... Ciekawe czy się sprawdzi...Co Wy na to?

atlanticos pisze:Co Wy na to?
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
- atlanticos
- Maniak
jestem nieobiektywny bo mam dwie S-ki ale Twoja projekcja podoba mi się nawet bardziej niż moja choć wydaje mi się troszkę mało realnacugan pisze:atlanticos pisze:Co Wy na to?

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Witam wszystkich, dopiero zaczynam przygode z forexem, wiec prosze o wyrozumialosc:) na poczatek formacja chyba godna dalszej obserwacji
http://www.mql5.com/en/charts/141241/dj ... markets-as
http://www.mql5.com/en/charts/141241/dj ... markets-as
Trochę nierealne staje się trochę realne.atlanticos pisze: choć wydaje mi się troszkę mało realna![]()

Chwila wolnego czasu i technika ale urwał...